Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATI R600/700 OSS 3D Driver Reaches Gears Milestone

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #81
    mh i have bad news i have checked out the latest versions for 15 minutes and now if i run glxgears the screen goes black an the system freeze/is not usable. But if i have luck and befor the system freeze i see the gears.


    Note: i cant use the radeon with this 3d testing stuff because if the xserver start the whole screen is yellow or red or blue.

    Comment


    • #82
      Are you sure the system is freezing ? I get a black screen whenever glxgears has focus but if I click anywhere outside the glxgears window the screen goes back to normal again.

      Is gears (from progs/demos) still working OK ?

      Comment


      • #83
        Originally posted by bridgman View Post
        Are you sure the system is freezing ? I get a black screen whenever glxgears has focus but if I click anywhere outside the glxgears window the screen goes back to normal again.

        Is gears (from progs/demos) still working OK ?
        in the past it was the same and with the current mesa is works some times if im fast with klicking but then the desktop stop working an d the mice is very slow. and try ctrl+alt+f1 doesnt work.

        i have current test only glxgears

        Comment


        • #84
          OK, thanks. So far gears (direct rendered rather than indirect, I think) does not seem to have the black screen problem.

          BTW, the "singlebuffer" demo (mesa/progs/demos/singlebuffer) seems to run nicely and doesn't have the problem with slow back-to-front buffer copies.

          Comment


          • #85
            Originally posted by bridgman View Post
            So far gears (direct rendered rather than indirect, I think) does not seem to have the black screen problem.
            As stated on the previous page, I have this black screen problem with progs/demos/gears, too. It seems that I'm the only one?

            Comment


            • #86
              Originally posted by bridgman View Post
              OK, thanks. So far gears (direct rendered rather than indirect, I think) does not seem to have the black screen problem.
              I can confirm this.

              Originally posted by bridgman View Post
              BTW, the "singlebuffer" demo (mesa/progs/demos/singlebuffer) seems to run nicely and doesn't have the problem with slow back-to-front buffer copies.
              this demo run 2 times for me in the first is was slow and the second time the system freeze


              Originally posted by Nils View Post
              As stated on the previous page, I have this black screen problem with progs/demos/gears, too. It seems that I'm the only one?
              With the lastest Mesa version ? For two hours Alex Deucher merged the 3d branch to master.

              Comment


              • #87
                Originally posted by Nille View Post
                With the lastest Mesa version ? For two hours Alex Deucher merged the 3d branch to master.
                Yes. I'm currently using mesa master branch from Fri Jul 17 13:36:06 2009 -0600.

                Comment


                • #88
                  mesa compile error

                  I see git shows master merging into r6xx-rewrite about three hours ago. Just tried it but mesa does not compile. Error seen is:

                  Code:
                  gmake[2]: Entering directory `/tmp/SBo/mesa/src/egl'
                  gmake[3]: Entering directory `/tmp/SBo/mesa/src/egl/main'
                  Makefile:87: depend: No such file or directory
                  gmake[3]: *** No rule to make target `eglcurrent.c', needed by `depend'.  Stop.
                  I get the same error on both 32 bit and 64 bit.

                  Edit: I didn't check master. Based on post above, I checked master and noticed r6xx-rewrite merged to master. I'll try that.
                  Last edited by forum1793; 07-17-2009, 06:15 PM.

                  Comment


                  • #89
                    Originally posted by forum1793 View Post
                    I see git shows master merging into r6xx-rewrite about three hours ago. Just tried it but mesa does not compile. Error seen is:

                    Code:
                    gmake[2]: Entering directory `/tmp/SBo/mesa/src/egl'
                    gmake[3]: Entering directory `/tmp/SBo/mesa/src/egl/main'
                    Makefile:87: depend: No such file or directory
                    gmake[3]: *** No rule to make target `eglcurrent.c', needed by `depend'.  Stop.
                    I get the same error on both 32 bit and 64 bit.

                    Edit: I didn't check master. Based on post above, I checked master and noticed r6xx-rewrite merged to master. I'll try that.
                    Should be fixed now, or you can configure with --disable-egl to work around it.

                    Comment


                    • #90
                      Originally posted by bridgman View Post
                      BTW, the "singlebuffer" demo (mesa/progs/demos/singlebuffer) seems to run nicely and doesn't have the problem with slow back-to-front buffer copies.
                      That demo looks really good, the rendering is excellent and I couldn't spot any error or artifact.

                      Comment

                      Working...
                      X