Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATI R600/700 OSS 3D Driver Reaches Gears Milestone

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • phoronix
    started a topic ATI R600/700 OSS 3D Driver Reaches Gears Milestone

    ATI R600/700 OSS 3D Driver Reaches Gears Milestone

    Phoronix: ATI R600/700 OSS 3D Driver Reaches Gears Milestone

    Months after AMD released documentation, programming guides, and sample code for the ATI R600 (Radeon HD 2000/3000) and R700 (Radeon HD 4000) series, glxgears is finally running atop these newest ATI graphics processors with proper GPU acceleration. Three AMD employees have been working on this R600/700 3D support in the DDX, DRM, and Mesa, and now they finally have glxgears running atop their 3D driver that is now based off of the radeon-rewrite driver. There's still a lot of work to be accomplished when it comes to usable open-source 3D support with the ATI R600/700 GPUs, but this is an important step. More on this milestone is shared on Alex Deucher's blog...

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=NzM4Mg

  • bibi
    replied
    Ok, i'll give you it tonight, i'm not at home.

    I think that there wasn't anything in logs cause i had to press the reset button after the launch of neverball.

    Edit :

    init 3 + startx + neverball = freeze with this added to my logs: AUDIT: Wed Sep 9 19:25:03 2009: 10476 X: client 30 rejected from local host ( uid=0 gid=0 pid=4085 )
    Auth name: MIT-MAGIC-COOKIE-1 ID: -1
    AUDIT: Wed Sep 9 19:25:04 2009: 10476 X: client 30 rejected from local host ( uid=0 gid=0 pid=4085 )
    Auth name: MIT-MAGIC-COOKIE-1 ID: -1
    AUDIT: Wed Sep 9 19:25:05 2009: 10476 X: client 30 rejected from local host ( uid=0 gid=0 pid=4085 )
    Auth name: MIT-MAGIC-COOKIE-1 ID: -1
    AUDIT: Wed Sep 9 19:25:06 2009: 10476 X: client 30 rejected from local host ( uid=0 gid=0 pid=4085 )
    Auth name: MIT-MAGIC-COOKIE-1 ID: -1

    Kwin doesn't work.
    Last edited by bibi; 09-09-2009, 02:01 PM.

    Leave a comment:


  • DanL
    replied
    Originally posted by tormod View Post
    Maybe you can get more information by stopping gdm/kdm and then starting X manually (startx) on the console.
    Maybe ~/.xsession-errors could be helpful too.

    Leave a comment:


  • tormod
    replied
    I could not see anything fatal in those logs. Maybe you can get more information by stopping gdm/kdm and then starting X manually (startx) on the console.

    Leave a comment:


  • bibi
    replied
    Here my pastebin :

    - xorg.log

    http://pastebin.com/m18915e2a

    - xorg.log.old

    http://pastebin.com/m7fae3b3a

    -kdm.log

    http://pastebin.com/m30b1c26b

    Just to say that last time i launch Neverball i had to reboot my pc.

    Bibi

    Leave a comment:


  • tormod
    replied
    Originally posted by Domi09 View Post
    I have the same graphic card. Also a sapphire radeon 4670 ...
    Well we will need to see the log files with the error or stacktrace. In addition to Xorg.0.log (.old probably) the :0.log (.1 etc) from /var/log/gdm can be useful. Filing a bug is maybe the best, so that you can attach the files somewhere.

    Leave a comment:


  • Domi09
    replied
    I have the same graphic card. Also a sapphire radeon 4670 ...

    Leave a comment:


  • bibi
    replied
    I have the same problem , Xorg restarts each time i launch a 3d application.
    Which graphic card do you have ?
    Mine is a saphire radeon 4670.

    Bibi

    Leave a comment:


  • DanL
    replied
    Originally posted by Domi09 View Post
    I cannot activate the composite effects. Always when I try to activate them, the X Server dies and restarts ...
    If you had fglrx/Catalyst installed, did you purge it and reinstall the mesa libgl(x) files ? See: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1257453

    Leave a comment:


  • Domi09
    replied
    I did obtain the drm modules from the radeon PPA, and all the other things I need, too but the error still occurs. I cannot activate the composite effects. Always when I try to activate them, the X Server dies and restarts ...
    Moreover I have a serious dbus problem, "connection refused" maybe the graphics error is due to that.

    Leave a comment:

Working...
X