Announcement

Collapse
No announcement yet.

KDE Plasma 5.14 Released With A Plethora Of Improvements

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #21
    Originally posted by Charlie68 View Post
    However, my experience with Amd-Wayland is not bad, it's usable for everyday use, no crashes.
    Good, but mine is completely unusable, I can't even log in.

    Comment


    • #22
      Funny, just yesterday I was having issues with that clipboard thing. Glad to see that's now fixed.
      Now they just need to get middle-click-paste to work in Wayland. That's one of the last things I want for a fully stable and usable KDE+Wayland setup.

      Comment


      • #23
        Originally posted by FireBurn View Post
        So I've just treid it on my works VM, it still starts in about 1/4 of the screen rather than being full screen - so not looking good. Any one else got this working in VMWare?
        Mine is working on Vmware Fusion 10

        Host: Mac OS X Mojave
        Vmware: Fusion 10

        Guest: ArchLinux
        Desktop: Plasma 5.14 Wayland(SDDM or GDM works fine)

        Note: you need to install vmware tools and enable all hardware acceleration features. in the case of ArchLinux just do on the guest:

        su -(or sudo)
        Pacman -S open-vm-tools

        Comment


        • #24
          Originally posted by edoantonioco View Post
          does wayland already have no annoyances?
          Does X11 have already no annoyances?

          Seriously, if you refer to Plasma than it depends from your work flow. I had often issues on X11 as well and switching to Wayland just showed other ones. Plasma Wayland has improved a lot, it should get here and there some bugs fixed, but it is quite usable. I'm just a little worried that Qt 5.12 might introduce new regressions and is still not providing the necessary bug fixes.

          Comment


          • #25
            My experience is that Plasma 5 kwin_x11 used to work OK and was pretty stable - with the Nvidia proprietary drivers.
            Then (possibly related to a Qt update) it broke.
            Now I can't enable any effects - or kwin_x11 crashes...
            It's been like that for months now...

            I'm setting up Plasma 5, on my Dell Latitude, which has an Intel iGP (only), to see whether the issues are graphics driver related...

            It's really annoying to see such large regressions, that now seem to leave Plasma 5 kwin_x11 perma-broken...

            Comment


            • #26
              I think wayland is usable for AMD/Intel GPU users but last time I tried it on NVIDIA card it just had a blank/broken desktop or something..

              I'm using compiz atm instead of the kwin composer, works great provided you don't enable the legacy KDE Compatibility feature. Some things may require you to set conditions for like panel behind other windows etc.. ccm does the trick.
              Last edited by theriddick; 10-09-2018, 09:52 PM.

              Comment


              • #27
                Originally posted by Vistaus View Post

                That's probably because you have to wait for 5.14.1 before all the bugs are ironed out. And don't think this is me posting a negative comment about KDE: it's recommended to wait for the first point release with almost every DE.
                I've been trying kwin_wayland each release since its inception - it's still not usable for me on my VM, laptop or media box

                Comment


                • #28
                  Originally posted by R41N3R View Post

                  Do you mean the desktop background image? Because that is what I've seen in VM's as well, but at least the panel is fullscreen. Did you open a bug report for this?
                  No, as in the desktop takes up about a quarter of the screen

                  Yes, I've reported all these bugs - most of which were auto-closed by Martin, one or two were looked into by someone else but none have been fixed

                  Comment


                  • #29
                    Here's what my laptop looks like with kwin_wayland

                    http://imgur.com/gallery/uQAFx9J

                    Comment


                    • #30
                      Originally posted by bobwya View Post
                      My experience is that Plasma 5 kwin_x11 used to work OK and was pretty stable - with the Nvidia proprietary drivers.
                      Then (possibly related to a Qt update) it broke.
                      Now I can't enable any effects - or kwin_x11 crashes...
                      It's been like that for months now...

                      I'm setting up Plasma 5, on my Dell Latitude, which has an Intel iGP (only), to see whether the issues are graphics driver related...

                      It's really annoying to see such large regressions, that now seem to leave Plasma 5 kwin_x11 perma-broken...
                      Try deleting your mesa cache and qt shader cache - there's a bug if your distro uses reproducible builds that meant old shaders were being used when they shouldn't be

                      If it doesn't fix it - open a bug

                      Comment

                      Working...
                      X