Announcement

Collapse
No announcement yet.

Direct3D 9 Support Stands A Chance Of Being Added To Mesa

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • haagch
    replied
    Originally posted by Dukenukemx View Post
    Have to create the Direct3D folder and then put in the UseNative.
    Code:
    REGEDIT4
    
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\Direct3D]
    "UseNative" = dword:00000001
    Save as nine.reg, then do
    Code:
    wine regedit nine.reg
    Much quicker than navigating the tree and you won't make typos.

    Leave a comment:


  • Dukenukemx
    replied
    Originally posted by st33l View Post
    Hmm BTW how do we know all these are working ,I couldn't find any direct3d folder in registry ,hence I had to add manually and enable it ,
    I have test only dota with it now and it has improved the frame rate
    Have to create the Direct3D folder and then put in the UseNative.

    Leave a comment:


  • _SXX_
    replied
    @pontostroy has posted new video with Nine vs CSMT vs WineD3D in Bioshock:
    http://www.youtube.com/watch?v=K0Y3rBFhhu8

    Interesting where is lag spikes come from in both CSMT and WineD3D? Is it shader compilation?

    Leave a comment:


  • st33l
    replied
    I'm using an arch based distro called manjaro @Dukenukemx
    I removed all the directories and stuff as per your commands and I compiled wine from the arch sources posted by thermionic ,but it still shows 1.7.19 , when i did I think couple of wine installs were there ( may be I should compiling it again after removing it all !?
    Hmm BTW how do we know all these are working ,I couldn't find any direct3d folder in registry ,hence I had to add manually and enable it ,
    I have test only dota with it now and it has improved the frame rate

    Leave a comment:


  • Dukenukemx
    replied
    Originally posted by st33l View Post
    Hi used your package and installed wine and mesa
    But when I'm checking version I'm getting 1.7.19,for wine ,I previously had playonlinux and wine installed ,removed both using the graphical package manager
    Did I get anything wrong ?
    Did you try to compile Wine yourself? This is what I did and it wouldn't go away unless you did "sudo make uninstall" in the directory where you compile Wine.

    You can also try this but you'll lose everything associated with Wine. It won't remove Wine compiled from source.

    Code:
    wineserver -k
    sudo apt-get remove --purge wine wine1.7 winetricks -y -f
    rm -rf $HOME/.wine
    rm -rf $HOME/.winetrickscache
    rm -f $HOME/.config/menus/applications-merged/wine*
    rm -rf $HOME/.local/share/applications/wine
    rm -f $HOME/.local/share/desktop-directories/wine*
    rm -f $HOME/.local/share/icons/????_*.xpm

    Leave a comment:


  • st33l
    replied
    Originally posted by Thermionix View Post
    wine-1.7.24-d3dadapter.patch https://gist.github.com/Thermionix/329dddf2bf84d86e6383

    patch generation;
    Code:
    git clone https://github.com/iXit/wine.git
    cd wine
    git checkout d3dadapter9-wip
    git remote add upstream git://source.winehq.org/git/wine.git
    git fetch upstream
    git merge --no-edit upstream/master
    git diff upstream/master..d3dadapter9-wip > d3dadapter.patch
    Arch AUR PKGBUILDs;
    https://aur.archlinux.org/pkgbase/mesa-d3d9-git/
    https://aur.archlinux.org/packages/wine-d3dadapter-git/
    Hi used your package and installed wine and mesa
    But when I'm checking version I'm getting 1.7.19,for wine ,I previously had playonlinux and wine installed ,removed both using the graphical package manager
    Did I get anything wrong ?

    Leave a comment:


  • gutigen
    replied
    Not sure if You guys seen this, but GalliumNine seems to be improving framerate in WoW by a lot:

    https://www.reddit.com/r/linux_gamin..._and_wine_d3d/

    Leave a comment:


  • Dukenukemx
    replied
    Not a lot of applications work with gallium-nine. Tried to see if Half Life 2 lost coast works, and it crashes after the intro which was just a green box anyway. Seems like it only works with a select few applications at the moment.

    Leave a comment:


  • Dukenukemx
    replied
    Originally posted by oibaf View Post
    Can you try again with next build (abot 2 hours) and tell what fps do you get? I improved compiler optimization.
    Just installed the updates and ran the Unigine test again. Still 22 fps.

    Leave a comment:


  • oibaf
    replied
    Originally posted by Dukenukemx View Post
    That did it. Unigine gets 22 fps now. 3Dmark03 just displays black with graphic glitches but that's to be expected. Important thing is it works.
    Can you try again with next build (abot 2 hours) and tell what fps do you get? I improved compiler optimization.

    Leave a comment:

Working...
X