Announcement

Collapse
No announcement yet.

Updated and Optimized Ubuntu Free Graphics Drivers

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dont think thats the problem

    Everything installed ok, it was when i went to remove it the problems started, something about "unable find archive package for Olivia...."

    whch may indicate that obiaf does not support Mint...all i am asking is how to get the "stock" drivers back???

    thanks


    Originally posted by Dukenukemx View Post
    I think it should work, cause Mint is really just Ubuntu. Mostly Ubuntu. My only problem is getting sound working through HDMI.

    Comment


    • Originally posted by TxHammer View Post
      Everything installed ok, it was when i went to remove it the problems started, something about "unable find archive package for Olivia...."

      whch may indicate that obiaf does not support Mint...all i am asking is how to get the "stock" drivers back???

      thanks
      I've never tried to uninstall the drivers, but they do work fine for me on Mint 15.

      Comment


      • Oh Well....

        Originally posted by Dukenukemx View Post
        I've never tried to uninstall the drivers, but they do work fine for me on Mint 15.
        48 hours later i gave up..switched over to kubuntu now i am back to where i was, before mesa 10, everything working and i have open gl 3.0 and 60fps

        on a side note i did manage to downgrade the drivers to mesa 9.21xxx whatever, but while doing so, aptitude kept warning me about my kde libraries and such and how they were not meeting requirements for downgrading ??? anyway downgrading basically broke my kde desktop... i had to re-install kde-full, kde-plasma-workspaces, etc manually using aptitude, sort of worked, but my system was still using libvmpipe software gl renderer???

        so, know on to my third linux distro (kubuntu) in as many a months, thats one way to learn linux!

        Love this KDE desktop, so many options!

        L8

        Comment


        • Bonaire problems

          Hi again, following up on my last post. My 7790 with Mesa 10 does not have vdpau active. This is an up to date Saucy system wi.

          I've confirmed that I have all the relevant Oibaf packages up to date. vdpauinfo and glxinfo are firmly uninformative. e.g.
          e.g. $vdpauinfo
          display: :0.0 screen: 0
          Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: cannot open shared object file:

          $glxinfo
          name of display: :0.0
          Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig
          Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig

          Something is up with glamor:
          e.g. $Xorg.0.log | grep glamor ->
          [ 10.065] (II) LoadModule: "glamoregl"
          [ 10.120] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so
          [ 10.335] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so: /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so: undefined symbol: _glapi_tls_Context
          [ 10.335] (II) UnloadModule: "glamoregl"
          [ 10.335] (II) Unloading glamoregl
          [ 10.335] (EE) Failed to load module "glamoregl" (loader failed, 7)
          [ 10.396] (WW) RADEON(0): glamor requires Load "glamoregl" in Section "Module", disabling.

          This might be a better look at it:
          $ cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
          (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
          [ 10.065] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
          [ 10.335] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so: /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so: undefined symbol: _glapi_tls_Context
          [ 10.335] (EE) Failed to load module "glamoregl" (loader failed, 7)
          [ 10.338] (EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so: /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so: undefined symbol: _glapi_tls_Context
          [ 10.338] (EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)
          [ 10.339] (EE) Failed to load module "fglrx" (module does not exist, 0)
          [ 10.376] (EE) Failed to load module "fglrx" (module does not exist, 0)

          Comment


          • Thanks a lot for all your work with your ppa. I am wondering what happened to the vdpau support on 12.04. Few weeks ago it worked well, but for some time all I got was a white screen in xbmc. Is it going to be fixed?

            Comment


            • Hi , pretty much same question here about openGL 3.2 support for intel.
              I'm running mint 15 on a dell N5110 with nvidia and hd3000 (i915?) , my test base is fabric engine to see whether intel can be in a short time a good replacement for more expensive nvidia laptops.

              I've installed the ppa, and then done the dist-update.
              The driver seems installed properly as when I type glxinfo, this is what I get :

              OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
              OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
              OpenGL version string: 3.0 Mesa 10.0.0-devel (git-2f89662 raring-oibaf-ppa)
              OpenGL shading language version string: 1.30
              OpenGL context flags: (none)
              OpenGL extensions:


              The Version though seems fixed to 3.0 and this gets reported by fabric as well when I try to run a demo:
              [FABRIC:MT:Viewport_RenderSequenceDataDGNode:update RenderSequenceData] Disabling OpenGL rendering: Creation Platform requires at least OpenGL 3.2, and the curreng OpenGL version is 3.0 Mesa 10.0.0-devel (git-2f89662 raring-oibaf-ppa)

              I've been trying also to install the experimental one too, hoping for some improvements, but i can't see any /usr/lib/dri-alternates file or folder after installing them.

              If there's any more information I can provide just let me know , thanks.
              L.

              Comment


              • I feel some disturbance in the FORCE;;;


                "...
                AIGLX error: i965 exports no extensions (/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so: undefined symbol: __driDriverExtensions
                ...
                From latest oibaf and saucy repos...

                Comment


                • problem with glxinfo

                  glxinfo not listed core profiles, i think is a error from glxinfo and not from drivers

                  Comment


                  • If you have an Intel and want OpenGL > 3.0 try updating to saucy and/or upgrading to a recent kernel (just a guess, no idea if it will work).

                    Comment


                    • Cheers Oibaf,
                      here what I've got: Linux hdd-Inspiron-N5110 3.8.0-32-generic #47-Ubuntu SMP Tue Oct 1 22:35:23 UTC 2013 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
                      and mint 15 is based on 13.04 , which should fairly new. I'm just wondering whether I should expect to have GL 3.2 on the HD3000 or not.

                      Grazie.
                      L.

                      Comment

                      Working...
                      X