Announcement

Collapse
No announcement yet.

AMD 8.42.3 Driver Released -- The Baby Is Born!

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • aoanla
    replied
    Originally posted by Thetargos View Post
    More importantly what could we actually expect of the Novemeber release. We knew that 8.42 would feature AIGLX along with the new OpenGL code, what could we expect of the next one?
    Well, I'd hope that ATI would've managed to get rid of the horrible memory leak in the OpenGL code in 8.42, for a start...

    Leave a comment:


  • happycampers
    replied
    Hanve you tried...

    Originally posted by kingttx View Post
    I tried the 8.42 driver on my Compaq V2000 under Ubuntu 7.10 and it didn't work. After figuring out the composite issue, I tried running a 3D game (BZ Flag) and all it did was cause the laptop to shutdown due to overheating the card or CPU. After trying it a couple of times with the same results, I decided to revert back to the fglrx in the repositories and not try any 3D on my laptop for now.

    I was excited when I read last month that Mobility would be supported. Oy!
    Have you tried any of the closed-source games (quake3/4, doom3)? These ran fine for me, bu I have had some issues trying to run OS 3d games (chromium locks up my xserver hard). What was the output of fglrxinfo under your configuration?

    Leave a comment:


  • Thetargos
    replied
    More importantly what could we actually expect of the Novemeber release. We knew that 8.42 would feature AIGLX along with the new OpenGL code, what could we expect of the next one? Which problems will be addressed, and what will remain?

    Leave a comment:


  • enzobelmont
    replied
    Originally posted by kingttx View Post
    I tried the 8.42 driver on my Compaq V2000 under Ubuntu 7.10 and it didn't work. After figuring out the composite issue, I tried running a 3D game (BZ Flag) and all it did was cause the laptop to shutdown due to overheating the card or CPU. After trying it a couple of times with the same results, I decided to revert back to the fglrx in the repositories and not try any 3D on my laptop for now.

    I was excited when I read last month that Mobility would be supported. Oy!
    in my ubuntu 7.10 didn't work
    in my suse 10.3 it works fine (i do not use compiz)
    in my gentoo it works fine (included all issues we all know: slow aiglx scroll, high CPU hunger, etc).

    by the way any news about next release?

    Leave a comment:


  • kingttx
    replied
    x200m no-go for me

    Originally posted by enzobelmont View Post
    i will download and install in two hours (my connection is slow here)

    any x200m experiences????
    I tried the 8.42 driver on my Compaq V2000 under Ubuntu 7.10 and it didn't work. After figuring out the composite issue, I tried running a 3D game (BZ Flag) and all it did was cause the laptop to shutdown due to overheating the card or CPU. After trying it a couple of times with the same results, I decided to revert back to the fglrx in the repositories and not try any 3D on my laptop for now.

    I was excited when I read last month that Mobility would be supported. Oy!

    Leave a comment:


  • Alistair
    replied
    Interesting new error running wine on fglrx 8.42.3 drivers

    Anyone seeing this in /var/log/messages while running anything in these drivers?

    Machine check events logged
    [fglrx:firegl_cmmqs_share_memory] *ERROR* Can not get virtual address
    [fglrx:firegl_cmmqs_share_memory] *ERROR* Can not get virtual address
    [fglrx:MCIL_GetVirtualAddressInDescriptor] *ERROR* Can not get the virtual address

    Only popping up while running WoW in wine ..

    2.6.22-r2 gentoo amd64 fglrx 8.42.3 and wine (both 0.9.48 and 0.9.49)
    seems to be tied to a pause in game.....

    strace/lsof logging shows WoW.exe process trying to read an fd with a return of ENOENT - the fd is pointing at a socket....but thats a guess since the logs are in different places and not timestamped well enough to determine which comes first...

    Leave a comment:


  • The_Monkey_King
    replied
    Gigabyte GA-MA69GM-S2H misreports chipset

    Installed from the ATI download site.

    1. Installation succeeded.
    2. Misreports the x1250 as an x1200. Cannot get video on totem to play without articfacts (in fact, not usable at all).

    What else needs to be reported?

    Leave a comment:


  • Alistair
    replied
    Originally posted by figvam View Post
    WHat is your hardware? Particularly interesting are the motherboard chipset and CPU?
    Nforce3 chipset AMD64 x2 dual core cpu
    2Gb ram.
    Onboard sound, onboard NIC etc ... I've no other cards in this box other than the X1650Pro

    This motherboard required a BIOS uplift for both the dual core cpu and to open up the GART sizes in bios (shipped with 16,32,64M as options originally)

    BIOS set to 256M GART size, kernel option videomem=256 and MaxGartSize=256M in xorg.conf

    This card will NOT fire DRI without the minimum gart size of 256M.

    Leave a comment:


  • figvam
    replied
    Originally posted by Alistair View Post
    I'm quite happy to report that the X1650Pro AGP 512M card I have WORKS with this driver
    WHat is your hardware? Particularly interesting are the motherboard chipset and CPU?

    Leave a comment:


  • Alistair
    replied
    I might be happy with the nice paycheques, but the tons of overtime has been a pain in my WoW time and its held me up on testing my X1650Pro ...


    I'm quite happy to report that the X1650Pro AGP 512M card I have WORKS with this driver

    and apparently is a 30% to 35% improvement over my 9550Pro card ... (according to that NOT A REAL BENCHMARK tool *gears )
    Both glxgears and fgl_flgxgears show a substantial improvement in frame rates .. and with a couple of quick non combat runs WoW is showing a slight improvment in busy areas, and a sharp improvement in not so crowded areas -- the only issue is that with WoW in wine on these drivers you need to add an extra disable to the registry ... (posted on winehq in the wow forum) which I suspect is chewing into the speed the card could be providing....

    Leave a comment:

Working...
X