Announcement

Collapse
No announcement yet.

KDE's 4.5.1 desktop effects: blur doesn't work with R600c

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • KDE's 4.5.1 desktop effects: blur doesn't work with R600c

    I read blur works with latest mesa snapshots, but it doesn't
    Can someone else confirm it?

    P.S.
    I obviously disabled the checks and removed R600c from the blacklist.
    ## VGA ##
    AMD: X1950XTX, HD3870, HD5870
    Intel: GMA45, HD3000 (Core i5 2500K)

  • #2
    System Settings doesn't allow you to disable all checks.

    http://www.phoronix.com/forums/showp...3&postcount=12

    http://www.phoronix.com/forums/showp...9&postcount=19

    Edit:
    KDE 4.5.1

    Comment


    • #3
      I know. I did it but it still doesn't work.
      ## VGA ##
      AMD: X1950XTX, HD3870, HD5870
      Intel: GMA45, HD3000 (Core i5 2500K)

      Comment


      • #4
        I'm using the following from Git:

        media-libs/mesa
        x11-drivers/xf86-video-ati
        x11-libs/libdrm
        x11-proto/dri2proto
        x11-proto/glproto

        (When updating "proto" packages, everything else has to build against it. Though I don't know whether protos from Git is actually needed here.)

        The rest is not Git (xserver for example is 1.9.0.) Kernel is 2.6.35.

        Comment


        • #5
          Originally posted by RealNC View Post
          I'm using the following from Git:

          [...]
          x11-proto/dri2proto
          x11-proto/glproto
          There is no need of dri2proto-9999 and glproto-9999 anymore.
          Anyway I tried both from git but it didn't help.

          May it be a kernel issue?
          ## VGA ##
          AMD: X1950XTX, HD3870, HD5870
          Intel: GMA45, HD3000 (Core i5 2500K)

          Comment


          • #6
            No idea :-/ Are you using KMS? I'm pretty sure UMS doesn't work.

            Comment


            • #7
              Originally posted by RealNC View Post
              No idea :-/ Are you using KMS? I'm pretty sure UMS doesn't work.
              Yes, obviously.
              ## VGA ##
              AMD: X1950XTX, HD3870, HD5870
              Intel: GMA45, HD3000 (Core i5 2500K)

              Comment


              • #8
                I just installed kde 4.5.2 and upgraded to the latest graphic stack snapshot but it still does not work :-(
                ## VGA ##
                AMD: X1950XTX, HD3870, HD5870
                Intel: GMA45, HD3000 (Core i5 2500K)

                Comment


                • #9
                  It should work with a completely new user. Try it.

                  If that works, find and delete kwinrc and try again. I had some trouble due to the (incorrect and unnecessary!) blacklist in there. After deleting kwinrc and starting from scratch, I could set up everything, including blur. Using r600c from git on an rv710.

                  r600g doesn't do KDE effects for me at this time.

                  Comment


                  • #10
                    Just tried and it sill doesn't work with R600c (RV670 here).
                    ## VGA ##
                    AMD: X1950XTX, HD3870, HD5870
                    Intel: GMA45, HD3000 (Core i5 2500K)

                    Comment

                    Working...
                    X