Announcement

Collapse
No announcement yet.

Xpress 200M problems... again

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • sergus
    replied
    Sorry. My fault. I had "EnablePageFlip" "on" in my xorg.conf. This option worked fine in Mesa 7.4 but hangs the system completely in radeon-rewrite. Should I report this as a bug for mesa?

    Without PageFlip, 3d works fine but the performance is still not great:
    etracer 6-10 FPS (almost unplayable);
    nexuiz 5-8 FPS (unplayable);
    glxgears is Ok (~1100 FPS).

    Anyway, thank you guys for your work.
    Last edited by sergus; 04-29-2009, 04:00 AM.

    Leave a comment:


  • agd5f
    replied
    Originally posted by sergus View Post
    Ok. I will post the bug report. But I first want to be sure that I correctly installed the Mesa stuff. Did I?
    Sounds like you did.

    Leave a comment:


  • sergus
    replied
    Ok. I will post the bug report. But I first want to be sure that I correctly installed the Mesa stuff. Did I?

    Leave a comment:


  • agd5f
    replied
    Please file bug reports (https://bugs.freedesktop.org) for apps that don't work with radeon-rewrite so we can get them fixed.

    Leave a comment:


  • sergus
    replied
    Mesa regression in R300

    I am still trying to improve the 3d performance of my Xpress 200M in Ubuntu 9.04. Recently, Maciej Cencora introduced the set of patches to the radeon-rewrite branch that should solve the problem with R300 regression. I compiled this Mesa version, installed it and got the hard lockups of the system in some 3d games: etracer, nexuiz – a black window with the cursor in the left-up corner. However, Compiz works fine. Here what I did:
    1) downloaded the last version of radeon-rewrite;
    2) ./autogen.sh --prefix=/usr;
    3) make;
    4) sudo make install; and restarted the system.
    I noticed that the libs were installed in the correct position. I also tried the last libdrm from xorg-edgers.
    Did I miss something or the new mesa stuff is still not ready for this card?
    Thank you.

    PS We are urgently waiting for a solution since fglrx does not support these cards in 9.04.

    EDIT: I forgot to mention that the solution mentioned in the second post does not work either - it lockups the system after few minutes in the game.
    Last edited by sergus; 04-28-2009, 02:59 PM.

    Leave a comment:


  • sergus
    replied
    I am back

    Alex, thank you very much for this link.
    I patched r300_context.c and now I am back:
    glxgears
    5655 frames in 5.0 seconds = 1130.871 FPS
    5656 frames in 5.0 seconds = 1131.106 FPS
    5654 frames in 5.0 seconds = 1130.648 FPS

    I am happy again.

    Leave a comment:


  • agd5f
    replied
    http://www.nabble.com/R300-regression-td23108996.html

    Leave a comment:

Working...
X