Announcement

Collapse
No announcement yet.

Can WoW run using the OSS ATI drivers?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #21
    Hey Extreme Coder,

    If you're still able to play, can you post your xorg.conf and your WoW config.WTF? I'm also using a Radeon Xpress 1100 and for some reason all I get when I run WoW is a mess of polygons in Direct3D mode (and it just crashes in OpenGL mode).

    Comment


    • #22
      One intresting point about wine support in opensource radeon drivers is that r200 driver I can hack wine to run Civ4 BtS with 2-10 fps and relatively little graphics glitches. But with r500 GL_EXT_fog_coord extension is missing so can't run it at all. I didn't try radeonhd driver so no idea if it would have better chance to run civ 4.

      Ok. I found from mesa list that there is currently some work done to make GL_EXT_fog_coord work in r300-r500.

      Comment


      • #23
        Originally posted by suokko View Post
        One intresting point about wine support in opensource radeon drivers is that r200 driver I can hack wine to run Civ4 BtS with 2-10 fps and relatively little graphics glitches. But with r500 GL_EXT_fog_coord extension is missing so can't run it at all. I didn't try radeonhd driver so no idea if it would have better chance to run civ 4.

        Ok. I found from mesa list that there is currently some work done to make GL_EXT_fog_coord work in r300-r500.
        Both radeon and radeonhd use the same 3D driver from mesa.

        GL_EXT_fog_coord is in mesa master since some days:
        http://cgit.freedesktop.org/mesa/mes...7435883dbeb735
        You could try that.

        Comment


        • #24
          Originally posted by aaaantoine View Post
          Hey Extreme Coder,

          If you're still able to play, can you post your xorg.conf and your WoW config.WTF? I'm also using a Radeon Xpress 1100 and for some reason all I get when I run WoW is a mess of polygons in Direct3D mode (and it just crashes in OpenGL mode).
          Hello,
          I will post my xorg.conf.
          I no longer play WoW(as my laptop is too slow), but the only additions I did to its config was disabling shaders and trying both D3D and OGL modes.
          http://pastebin.com/m4f6e9b29

          Comment

          Working...
          X