Announcement

Collapse
No announcement yet.

Intel Linux Graphics Shine With Fedora 12

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • AdamW
    replied
    we'll try. For now, the workaround of disabling KMS should work for most cases. If your graphics work okay with KMS disabled, it's alright to run that way.

    Leave a comment:


  • Kano
    replied
    @AdamW

    Did you enable the 965 driver in the libva package?

    Leave a comment:


  • DoDoENT
    replied
    Originally posted by AdamW View Post
    dodoent: as the closing of your bug as a dupe implies, poor performance with KMS enabled on some ATI chipsets is a known issue. I should really call it out explicitly in common_bugs, actually. It is something that's known and will be worked on, we appreciate it's a bit of a pain in the mean time.
    I've seen now that my bug is reported as duplicated and that poor performance is a known issue. Thank you very much for pointing that out.

    I just hope that you'll quickly find a way to increase performance, at least to enable normal animations performance in OpenOffice Impress.

    Leave a comment:


  • AdamW
    replied
    kano, I maintain a Fedora repository with libva and mplayer-accelerated (vaapi) packages: http://www.happyassassin.net/video-experimental/

    m4rgin4l, as others have suggested, that's not typical behaviour: please file a bug, including all the info requested at https://fedoraproject.org/wiki/How_t..._Xorg_problems .

    dodoent: as the closing of your bug as a dupe implies, poor performance with KMS enabled on some ATI chipsets is a known issue. I should really call it out explicitly in common_bugs, actually. It is something that's known and will be worked on, we appreciate it's a bit of a pain in the mean time.

    Leave a comment:


  • uaaquarius
    replied
    Originally posted by m4rgin4l View Post
    I have a notebook with a GM4500HD chipset and KMS is totally broken. The system freezes just starting X or two or three seconds later. Supplying nomodeset fixes the problem, but then I can't access the virtual consoles. Compiz is broken too.
    There is a very similar problem with GMA950. Your problem might be related somehow.

    Leave a comment:


  • Melcar
    replied
    Originally posted by DoDoENT View Post
    The Intel performance may shine on F12, but ATi performance is terribly bad (https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=539525).

    That's odd. My 200M works beautifully. Must be with specific card families.

    Leave a comment:


  • whizse
    replied
    Originally posted by m4rgin4l View Post
    I have a notebook with a GM4500HD chipset and KMS is totally broken. The system freezes just starting X or two or three seconds later. Supplying nomodeset fixes the problem, but then I can't access the virtual consoles. Compiz is broken too.

    Nothing new here, we know the first days of a Fedora release are a pain in the ass.
    You have filed a bug report about this, right? If not, now would be a good time, as upstream have removed support for non kernel modesetting.

    Leave a comment:


  • cruiseoveride
    replied
    I'd like to see a n00b comparison of fc12 and ubuntu9.10 . Its been a while since we had that sort of comparison. Not a benchmark per se (but that wont hurt), but more of general use and usability.

    Leave a comment:


  • DoDoENT
    replied
    The Intel performance may shine on F12, but ATi performance is terribly bad (https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=539525).

    Leave a comment:


  • m4rgin4l
    replied
    Originally posted by Dragoran View Post
    I have a laptop with a GM45 (4500MHD) that works just fine with F12 without any manuall tuning.

    KMS, OpenGL, Compiz (no tearing!),OpenGL ontop of compiz, Video playback, Flash all are working fine.

    I yet have to find something that is "broken".
    Must be something specific of the configuration of my laptop (That's good news).

    Thanks
    Last edited by m4rgin4l; 11-20-2009, 12:43 PM.

    Leave a comment:

Working...
X