Announcement

Collapse
No announcement yet.

texturedVideo crashes Mplayer/Xine

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • texturedVideo crashes Mplayer/Xine

    Hi
    Im using a mobility x700 and tried TexturedVideo o be able to use textured 2d in my xorg but this makes mplayer and xine crash when I switch from 1 video to another that has a different compression (e.g. xvid -> mpeg2 ).

    so Im wondering what I did wrong.

    after completely reinstalling fglrx and having a fresh xorg.conf it works again using VideoOverlay.

    so heres what my xvinfo looks like now :

    Code:
    X-Video Extension version 2.2
    screen #0
      Adaptor #0: "ATI Radeon Video Overlay"
        number of ports: 1
        port base: 131
        ...
    my current xorg.conf
    Code:
    ...
    Section "Device"
            Identifier  "aticonfig-Device[0]"
            Driver      "fglrx"
            Option      "VideoOverlay" "on"
            Option      "OpenGLOverlay" "off"
    EndSection
    ...
    with those settings it all works nice.

    so I tried using TexturedVideo
    Code:
    X-Video Extension version 2.2
    screen #0
      Adaptor #0: "ATI Radeon AVIVO Video"
        number of ports: 4
        port base: 131
        ...
    Code:
    Section "Device"
            Identifier  "aticonfig-Device[0]"
            Driver      "fglrx"
            Option      "TexturedVideo" "on"
    EndSection
    which makes xine and mplayer crash and sometimes even the Xserver.

    this is what my Device section looked like before I reinstalled fglrx, more options , same problem:

    Code:
    Section "Device"
            Identifier  "aticonfig-Device[0]"
            Driver      "fglrx"
            Option      "TexturedXrender" "true"
            Option      "TexturedVideo" "on"
            Option      "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
            Option      "OpenGLOverlay" "off"
            Option      "Textured2D" "true"
            Option      "AccelMethod" "xaa"
            Option      "UseFastTLS" "1"
            Option      "RenderAccel" "true"
            Option      "VideoOverlay" "on"
            Option      "TexturedVideoSync" "on"
    EndSection
    Anyone have an idea what might go wrong?
    Or has anyone seen any documentation of fglrx Options in the xorg.conf?
    Last edited by flami; 05-08-2008, 06:10 AM.
Working...
X