Announcement

Collapse
No announcement yet.

8.42.3 GLX_EXT_texture_from_pixmap is missing

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • benneque
    started a topic 8.42.3 GLX_EXT_texture_from_pixmap is missing

    8.42.3 GLX_EXT_texture_from_pixmap is missing

    hi!
    i'm sorry for opening a new thread on the new fglrx driver, but i found no solution to my problem(s).

    i run: ~x86 gentoo , kernel 2.6.22 , kde 3.5.8 , xorg 7.3 (xorg-server 1.4) , compiz 0.6.2 (all other packages beginning with "compiz-" are version 0.6.0) , ati radeon 9600xt , 1gb ddr ram, athlon 3000+ (barton) , via chipset

    what i've done:
    the last months i ran the opensource driver, because of xorg-server 1.4. today i downloaded ati-driver 8.42.3. i installed it with "sh ./ati-driver*". that all worked fine for me.
    after reboot i ran fglrxinfo and glxinfo and glxgears and fgl_gxlgears. everything was ok! (but i couldn't recognize any performance boost , don't mind, i just want to have compiz running )

    here are the "errors" i detected:
    in /var/log/Xorg.0.log there are a LOT of warnings:
    (WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x23
    ---- a lot more here inbetween ---
    (WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x72
    but it also says that AIGLX is enabled and Composite is enabled, too.

    these are all hints i could find.


    the problem i have is:
    i cannot start compiz! i tried with indirect rendering and edited /etc/xdg/compiz/compiz-manager . i inserted the whitelist and edited the fglrx_path. and there was another problem: the file "/usr/lib/opengl/xorg-x11/libGL.so.1.2" doesn't exist, so i searched for it and found: "/usr/lib/xorg/libGL.so.1.2"

    all in all i stand where i started from... i always get when i start compiz:

    compiz (core) - Fatal: GLX_EXT_texture_from_pixmap is missing
    compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
    compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0

    i started compiz with "LIBGL_ALWAYS_INDIRECT=1 compiz --replace ccp &"



    i hope someone can help me

  • c0un7d0wn
    replied
    Originally posted by benneque View Post
    hi!
    i'm sorry for opening a new thread on the new fglrx driver, but i found no solution to my problem(s).

    i run: ~x86 gentoo , kernel 2.6.22 , kde 3.5.8 , xorg 7.3 (xorg-server 1.4) , compiz 0.6.2 (all other packages beginning with "compiz-" are version 0.6.0) , ati radeon 9600xt , 1gb ddr ram, athlon 3000+ (barton) , via chipset

    what i've done:
    the last months i ran the opensource driver, because of xorg-server 1.4. today i downloaded ati-driver 8.42.3. i installed it with "sh ./ati-driver*". that all worked fine for me.
    after reboot i ran fglrxinfo and glxinfo and glxgears and fgl_gxlgears. everything was ok! (but i couldn't recognize any performance boost , don't mind, i just want to have compiz running )

    here are the "errors" i detected:
    in /var/log/Xorg.0.log there are a LOT of warnings:
    (WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x23
    ---- a lot more here inbetween ---
    (WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x72
    but it also says that AIGLX is enabled and Composite is enabled, too.

    these are all hints i could find.


    the problem i have is:
    i cannot start compiz! i tried with indirect rendering and edited /etc/xdg/compiz/compiz-manager . i inserted the whitelist and edited the fglrx_path. and there was another problem: the file "/usr/lib/opengl/xorg-x11/libGL.so.1.2" doesn't exist, so i searched for it and found: "/usr/lib/xorg/libGL.so.1.2"

    all in all i stand where i started from... i always get when i start compiz:

    compiz (core) - Fatal: GLX_EXT_texture_from_pixmap is missing
    compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
    compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0

    i started compiz with "LIBGL_ALWAYS_INDIRECT=1 compiz --replace ccp &"



    i hope someone can help me
    I had the same exact problem. Except on amd64. To get it working, I masked xorg-server-1.4, running xorg-server-1.3.0.0-r2 right now. To start compiz, i use fusion-icon or compiz-manager, i can't start compiz straight from the command line.
    Last edited by c0un7d0wn; 10-26-2007, 02:02 PM.

    Leave a comment:


  • mrplow
    replied
    Originally posted by damentz View Post
    It seems to be an issue with the 9600xt card.

    Heres some lines from Xorg.0.log to help out

    Code:
    (--) fglrx(0): VideoRAM: 131072 kByte, Type: DDR SGRAM / SDRAM
    (WW) fglrx(0): board is an unknown third party board, chipset is supported
    Ok so apparently, I can only use half my vram and my card is not properly supported.
    getting the same error, is there any logs I could post to help solve the problem?

    Leave a comment:


  • damentz
    replied
    It seems to be an issue with the 9600xt card.

    Heres some lines from Xorg.0.log to help out

    Code:
    (--) fglrx(0): VideoRAM: 131072 kByte, Type: DDR SGRAM / SDRAM
    (WW) fglrx(0): board is an unknown third party board, chipset is supported
    Ok so apparently, I can only use half my vram and my card is not properly supported.

    Leave a comment:


  • Karel
    replied
    Originally posted by benneque View Post
    hi!
    i'm sorry for opening a new thread on the new fglrx driver, but i found no solution to my problem(s).

    i run: ~x86 gentoo , kernel 2.6.22 , kde 3.5.8 , xorg 7.3 (xorg-server 1.4) , compiz 0.6.2 (all other packages beginning with "compiz-" are version 0.6.0) , ati radeon 9600xt , 1gb ddr ram, athlon 3000+ (barton) , via chipset

    what i've done:
    the last months i ran the opensource driver, because of xorg-server 1.4. today i downloaded ati-driver 8.42.3. i installed it with "sh ./ati-driver*". that all worked fine for me.
    after reboot i ran fglrxinfo and glxinfo and glxgears and fgl_gxlgears. everything was ok! (but i couldn't recognize any performance boost , don't mind, i just want to have compiz running )

    here are the "errors" i detected:
    in /var/log/Xorg.0.log there are a LOT of warnings:
    (WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x23
    ---- a lot more here inbetween ---
    (WW) AIGLX: 3D driver claims to not support visual 0x72
    but it also says that AIGLX is enabled and Composite is enabled, too.

    these are all hints i could find.


    the problem i have is:
    i cannot start compiz! i tried with indirect rendering and edited /etc/xdg/compiz/compiz-manager . i inserted the whitelist and edited the fglrx_path. and there was another problem: the file "/usr/lib/opengl/xorg-x11/libGL.so.1.2" doesn't exist, so i searched for it and found: "/usr/lib/xorg/libGL.so.1.2"

    all in all i stand where i started from... i always get when i start compiz:

    compiz (core) - Fatal: GLX_EXT_texture_from_pixmap is missing
    compiz (core) - Error: Failed to manage screen: 0
    compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0

    i started compiz with "LIBGL_ALWAYS_INDIRECT=1 compiz --replace ccp &"



    i hope someone can help me
    Same problem, same graphic card, better description:
    http://www.phoronix.com/forums/showthread.php?t=5972

    Leave a comment:

Working...
X