Announcement

Collapse
No announcement yet.

ATI X300SE - Unsupported Hardware???

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ATI X300SE - Unsupported Hardware???

    Hi,

    As AMD/ATI doesn't seem to have a forum or something to ask question i thought to ask it here...

    Normally all my computers have nvidia graphics and i never had any problems with them... Now i got an extra workstation @ work, but it has an ATI...
    I tried installing the ati driver and that seem to have worked...:

    Code:
    (--) PCI:*(1:0:0) ATI Technologies Inc RV370 5B60 [Radeon X300 (PCIE)] rev 0, Mem @ 0xf0000000/27, 0xc8000000/16, I/O @ 0xa800/8, BIOS @ 0xd0000000/17
    (--) PCI: (1:0:1) ATI Technologies Inc RV370 [Radeon X300SE] rev 0, Mem @ 0xd0020000/16
    ...
    Code:
    (II) Module fglrx: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
            compiled for 7.1.0, module version = 8.39.4
            Module class: X.Org Video Driver
            ABI class: X.Org Video Driver, version 1.0
    ...
    Code:
    (II) ATI Proprietary Linux Driver Version Identifier:8.39.4
    (II) ATI Proprietary Linux Driver Release Identifier: UNSUPPORTED-8.393.1        
    (II) ATI Proprietary Linux Driver Build Date: Jul 20 2007 13:50:07
    (--) Assigning device section with no busID to primary device
    (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:1:0:1) found
    (--) Chipset Supported AMD Graphics Processor (0x5B60) found
    (II) AMD Video driver is running on a device generally supported by this driver
    ...
    Code:
    (II) fglrx(0): PCI bus 1 card 0 func 0
    (**) fglrx(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
    (II) fglrx(0): Pixel depth = 24 bits stored in 4 bytes (32 bpp pixmaps)
    (==) fglrx(0): Default visual is TrueColor
    (**) fglrx(0): Option "DesktopSetup" "horizontal,reverse"
    (**) fglrx(0): Option "DPMS" "true"
    (==) fglrx(0): RGB weight 888
    (II) fglrx(0): Using 8 bits per RGB (8 bit DAC)
    (==) fglrx(0): Gamma Correction for I is 0x06419064
    (==) fglrx(0): Gamma Correction for II is 0x06419064
    (==) fglrx(0): Buffer Tiling is ON
    You would think all is well... but the driver draws a bitmap, watermark kind of thing on my screen, in the right bottom corner. It's an AMD logo with under it UNSUPPORTED HARDWARE. As i have read the other issue with the watermark I wondered if you had heard anything about this...

    I was thinking to switch to the open source driver but first i wasn't sure if this gpu is supposed to be supported and second I was wondering if the opensource driver supports a second screen within one single large framebuffer, like twinview for the nvidia drivers....

    cheers
    El_Angelo
    Last edited by El_Angelo; 08-01-2007, 03:07 PM.

  • #2
    Grmbl... after typing the whole thing i joined #dri-devel on freenode and they pointed me to this link...

    http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item&px=NTkyMg

    thnx anyway

    Comment


    • #3
      Since the link above talks about creating a post in the fora --

      I had this issue with 8.39.4 on Gentoo AMD64 using a hacked ebuild - I've corrected the ebuild to make sure that /etc/ati/control is pulled out of the tarball -- it was not in the install section of the ebuild.

      I suppose I should update the driver bump bug on bugs.gentoo.org.

      Comment

      Working...
      X