Results 1 to 6 of 6

Thread: rv770_dpm_set_sw_state failed

  1. #1
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    4

    Exclamation rv770_dpm_set_sw_state failed

    hello guys, so 'im receiving this error message when booting
    i'm using ubuntu 14.04 in a notebook with amd 4570



    i've tried googling and found some references but nothing pointing me how to fix it
    the system is running ok but i have this message every boot

  2. #2
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    276

    Default

    Do you have this file in your system? /lib/firmware/radeon/RV770_smc.bin
    From this: http://lxr.free-electrons.com/source...70_dpm.c#L1415 (man, this website is really useful) , I guess it either doesn't exist, or it fails to do something with it...
    I'm not a dev, so wait for them to reply, or ask them in IRC: freenode / #radeon
    BTW, the file is in the package linux-firmware (in Ubuntu, I dunno how it is called in other distros.)

  3. #3
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    4

    Default

    thanks
    i do have the file and the package linux-firmware
    but i don't know what to do
    i'll try renaming the file to see if he is causing the bug

  4. #4
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    4

    Default

    i did revome that file and also updated the system but no change at all
    still the same message on boot

  5. #5
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    4

    Default

    any thoughts? someone?

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,309

    Default

    I guess DPM is enabled by default these days, so did you try turning it off?
    http://www.phoronix.com/scan.php?pag...tem&px=MTUwMTY

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •