Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: GLAMOR Patch Bomb Can Boost Some Operations By 700~800%

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    15,100

    Default GLAMOR Patch Bomb Can Boost Some Operations By 700~800%

    Phoronix: GLAMOR Patch Bomb Can Boost Some Operations By 700~800%

    Eric Anholt at Intel OTC continues investing great amounts of time recently on improving the GLAMOR acceleration code that was merged into the X.Org Server for speeding up 2D acceleration using OpenGL. Eric is out this week with a set of 27 patches for review pertaining to this code...

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=MTYyODU

  2. #2
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Poland
    Posts
    119

    Default

    Quote Originally Posted by phoronix View Post
    Phoronix: GLAMOR Patch Bomb Can Boost Some Operations By 700~800%

    Eric Anholt at Intel OTC continues investing great amounts of time recently on improving the GLAMOR acceleration code that was merged into the X.Org Server for speeding up 2D acceleration using OpenGL. Eric is out this week with a set of 27 patches for review pertaining to this code...

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=MTYyODU
    And absolute change is what? From 2 to 12 fps average

  3. #3
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    26

    Default

    Thank you based eric

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    MA, USA
    Posts
    1,381

    Default

    Quote Originally Posted by NSLW View Post
    And absolute change is what? From 2 to 12 fps average
    Eh, GLAMOR isn't that bad. But, that would still be an impressive improvement regardless.

    I look forward to the results.

  5. #5

    Default

    Anyone able to get GLAMOR working on Evergreen with KWin?

  6. #6
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Somewhere in Kansas.
    Posts
    279

    Default

    If I remember right, on the GLAMOR benchmark done without any of these patches, GLAMOR was running between 40-80% of Intels SNA/UNA.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    7

    Default

    Quote Originally Posted by schmidtbag View Post
    Eh, GLAMOR isn't that bad.
    It is that bad for basic X11 drawings, just XRender drawings are accelerated fine.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    MA, USA
    Posts
    1,381

    Default

    Quote Originally Posted by RussianNeuroMancer View Post
    Anyone able to get GLAMOR working on Evergreen with KWin?
    Yup, I got it working fine. Maybe check your xorg.conf? It should be enabled by default but something is probably conflicting with it. I'm currently running Arch 64 bit.

    If you're getting issues where compositing effects randomly don't work, I've noticed that problem seems to have gone away in the 4.13 update.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    107

    Default

    So are there any easy ways to test these out once they get committed ? It seemed when Glamor was a standalone lib it would be easier to update/release versions faster - do we really now either have to wait for a new Xorg release, or build the entire X server from git?

  10. #10
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    16

    Default

    Michael, test those claims. Benchmarks! Benchmarks! Benchmarks!

    PS: I'm really interested because openSUSE enables glamor for all OSS drivers (and hopefully openSUSE 13.2 will perform better)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •