Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: 8.4+aiglx/compiz video flickering

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    São Paulo, Brazil
    Posts
    74

    Default 8.4+aiglx/compiz video flickering

    Hi...

    I've been using compiz since yesterday with the release of 8.4 but I can't seem to find the solution to play videos decently. I can either get a black window or severe flickering depending on the combination of configurations I try.

    I'm able to play fullscreen correctly but I would like to be able to play windowed.

    Does anyone have a solution for this? (Besides disabling aiglx?).

    Thanks!

    Mobility X700 128MB (R300)

  2. #2
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,434

    Default

    When you say "disabling aiglx" do you mean "disabling compiz" ?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    São Paulo, Brazil
    Posts
    74

    Default

    Hmm, how can I leave AIGLX enabled without Compiz?

    If I disable the effects on Ubuntu configuration without setting AIGLX "false" on xorg.conf, does it mean AIGLX is enabled (without Compiz)?

    I can try this later...

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Merida
    Posts
    1,099

    Default

    Use X11 to render videos.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    São Paulo, Brazil
    Posts
    74

    Default

    Code:
    Section "Device"
            Identifier  "ATI Technologies Inc Radeon Mobility X700 (PCIE)"
            Driver      "fglrx"
            Option      "VideoOverlay" "on"
            Option      "OpenGLOverlay" "off"
            Option      "TexturedVideo" "off"
            Option      "XAANoOffscreenPixmaps" "true"
            Option      "AllowGLXWithComposite" "true"
    #       Option      "DisableGLXRootCLipping" "true"
    #       Option      "TexturedVideoSync" "on"
            Option      "EnableMonitor" "tmds1"
    #       Option      "EnableMonitor" "tmds1,lvds"
            Option      "DesktopSetup" "single"
            BusID       "PCI:1:0:0"
    EndSection
    With these options I get unaccelerated video (XV doesn't work).
    Edit: Opengl crashes my aiglx (refreshes no longer happen automatically). Had to comment out AllowGLXWithComposite.

    If I enable VideoOverlay, I get flickering, with both video and OpenGL. Also, if I move a window with video or OpenGL content, the content stays on the same place until I set the final window location, with severe flickering.
    Last edited by Nicolas; 04-17-2008 at 11:50 AM.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    46

    Default

    using X11 for video is fine, but not an option if you want to run apps like google earth under compiz. Is there any other way to get rid of the flickering while still running compiz?

  7. #7
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Merida
    Posts
    1,099

    Default

    It's a limitation of the DRI framework. There is a thread on this somewhere around here. Basically you can't have accelerated desktops and accelerated playback on at the same time. Just use X11 to render videos and the flickering will go away, but 3D games (and applications like Google Earth) will still suffer from flickering. If you really want to use Xv/opengl you're going to have to turn Compiz off. DRI2 fixes this issue and I hear it should be coming out soon.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    São Paulo, Brazil
    Posts
    74

    Default

    I can't get video without flickering when aiglx/compiz is enabled. No combination of configurations works for me.

    DRI2 should be out soon. OK... But when will fglrx support DRI2?

  9. #9
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    321

    Default

    Quote Originally Posted by Nicolas View Post
    Hi...

    I've been using compiz since yesterday with the release of 8.4 but I can't seem to find the solution to play videos decently. I can either get a black window or severe flickering depending on the combination of configurations I try.

    I'm able to play fullscreen correctly but I would like to be able to play windowed.

    Does anyone have a solution for this? (Besides disabling aiglx?).

    Thanks!

    Mobility X700 128MB (R300)
    Which video player are you using, and do you have XVideo enabled?

  10. #10
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    São Paulo, Brazil
    Posts
    74

    Default

    Quote Originally Posted by Dandel View Post
    Which video player are you using, and do you have XVideo enabled?
    How do I check if my XVideo is enabled?

    I've tried Totem and MPlayer.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •