Results 1 to 6 of 6

Thread: Radeon Driver Now Supports X-Video GLAMOR

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    15,093

    Default Radeon Driver Now Supports X-Video GLAMOR

    Phoronix: Radeon Driver Now Supports X-Video GLAMOR

    Earlier this week I wrote about X-Video support coming to GLAMOR and now it's been implemented by the xf86-video-ati Radeon driver...

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=MTQ3MjU

  2. #2

    Default

    Ok, there is a commit that says something about initial xv support, but how can actually be used?
    I compiled everything from the latest git (mesa, glamor, xf86-ati) and xv isnt working at all on my system.

    Code:
    ~$ xvinfo 
    X-Video Extension version 2.2
    screen #0
     no adaptors present
    I have an A8-5500 APU (7560D IGP). vdpau works fine.
    Last edited by gradinaruvasile; 09-29-2013 at 06:24 AM.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Ukraine
    Posts
    142

    Default

    Quote Originally Posted by gradinaruvasile View Post
    Ok, there is a commit that says something about initial xv support, but how can actually be used?
    I compiled everything from the latest git (mesa, glamor, xf86-ati) and xv isnt working at all on my system.

    Code:
    ~$ xvinfo 
    X-Video Extension version 2.2
    screen #0
     no adaptors present
    I have an A8-5500 APU (7560D IGP). vdpau works fine.
    HD 6770 mesa, glamor, xf86-ati -git

    Code:
    xvinfo 
    X-Video Extension version 2.2
    screen #0
      Adaptor #0: "GLAMOR Textured Video"
        number of ports: 16
        port base: 123
        operations supported: PutImage 
        supported visuals:
          depth 24, visualID 0x5d
        number of attributes: 5
          "XV_BRIGHTNESS" (range -1000 to 1000)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 0)
          "XV_CONTRAST" (range -1000 to 1000)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 0)
          "XV_SATURATION" (range -1000 to 1000)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 0)
          "XV_HUE" (range -1000 to 1000)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 0)
          "XV_COLORSPACE" (range 0 to 1)
                  client settable attribute
                  client gettable attribute (current value is 0)
        maximum XvImage size: 8192 x 8192
        Number of image formats: 2
          id: 0x32315659 (YV12)
            guid: 59563132-0000-0010-8000-00aa00389b71
            bits per pixel: 12
            number of planes: 3
            type: YUV (planar)
          id: 0x30323449 (I420)
            guid: 49343230-0000-0010-8000-00aa00389b71
            bits per pixel: 12
            number of planes: 3
            type: YUV (planar)

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,395

    Default

    Quote Originally Posted by gradinaruvasile View Post
    Ok, there is a commit that says something about initial xv support, but how can actually be used?
    I compiled everything from the latest git (mesa, glamor, xf86-ati) and xv isnt working at all on my system.

    Code:
    ~$ xvinfo 
    X-Video Extension version 2.2
    screen #0
     no adaptors present
    I have an A8-5500 APU (7560D IGP). vdpau works fine.
    You need to enable Xv in glamor. Configure glamor with --enable-xv . I sent a patch to enable Xv by default in glamor, but it hasn't been applied yet:
    http://lists.freedesktop.org/archive...er/000396.html

  5. #5

    Default

    Thanks for the reply. I already figured it out (forget to post here, i posted it in the other thread i started, in the xorg drivers section).

    Xv works now.

    OTOH encountered a compilation issue, i only could compile it if i used the --disable-selective-werror configure switch (there were all kind of warnings related to xv) - compiling without xv worked without issues.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    88

    Default

    Quote Originally Posted by agd5f View Post
    You need to enable Xv in glamor. Configure glamor with --enable-xv . I sent a patch to enable Xv by default in glamor, but it hasn't been applied yet:
    http://lists.freedesktop.org/archive...er/000396.html
    picked up today:
    http://cgit.freedesktop.org/xorg/dri...39a7725a16d785

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •