Results 1 to 9 of 9

Thread: PRIME Sharing Comes To GLAMOR

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    15,640

    Default PRIME Sharing Comes To GLAMOR

    Phoronix: PRIME Sharing Comes To GLAMOR

    Michel Dänzer of AMD has provided a patch so that PRIME multi-GPU sharing will work with the GLAMOR 2D acceleration architecture, as needed for the Radeon HD 7000 series support and optionally for other generations of AMD and Intel GPUs...

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=MTMzMzQ

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Greece
    Posts
    351

    Default

    If i may offer a suggestion, I think it would be a good idea to compare EXA vs GLAMOR performance with r600g/r300g hardware, now that both options are available to r300+ users.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    526

    Default

    What is the state of Prime? What driver combos can be used? How about power management and dynamic switching? Are we anywhere near TBP (The bumblebee Project) achievements yet with true support via Prime?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ฿ 16LDJ6Hrd1oN3nCoFL7BypHSEYL84ca1JR
    Posts
    1,052

    Default

    HD 7970M with intel 4000 works, even with sna.

    I have found this:
    http://lists.freedesktop.org/archive...er/027522.html
    It seems to automatically power the card off with vgaswitcheroo when nothing is rendered on it.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    526

    Default

    Quote Originally Posted by ChrisXY View Post
    HD 7970M with intel 4000 works, even with sna.

    I have found this:
    http://lists.freedesktop.org/archive...er/027522.html
    It seems to automatically power the card off with vgaswitcheroo when nothing is rendered on it.
    Is that with the OSS drivers only, or with the prop. driver and OSS intel driver?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ฿ 16LDJ6Hrd1oN3nCoFL7BypHSEYL84ca1JR
    Posts
    1,052

    Default

    All open source. The proprietary amd driver has its own support for it too, not using prime, but it is in my experience buggy and doesn't allow completely powering off the radeon card.
    Last edited by ChrisXY; 03-22-2013 at 11:53 AM.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,191

    Default

    Quote Originally Posted by dh04000 View Post
    Is that with the OSS drivers only, or with the prop. driver and OSS intel driver?
    only for OSS drivers
    intel + nouveau
    intel + r600g/r300g/radeonSI

    Now thechnically Nvidia and Fglrx could use it but due to licence it seems their will not for a while

  8. #8
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ฿ 16LDJ6Hrd1oN3nCoFL7BypHSEYL84ca1JR
    Posts
    1,052

  9. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,496

    Default

    Quote Originally Posted by TemplarGR View Post
    If i may offer a suggestion, I think it would be a good idea to compare EXA vs GLAMOR performance with r600g/r300g hardware, now that both options are available to r300+ users.
    I think this has been done on ickle's site.
    IIRC, it is something of awash, IIRC.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •