Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29

Thread: Videos Of Unity Running On Mir Via X Server

  1. #21
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    3

    Default

    it will clear things up for some of those folks.

  2. #22
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    286

    Default

    Quote Originally Posted by e8hffff View Post
    Their objective is less heavy than Wayland. They only need to deal with rudimentary management and to sideline x11 and Android drivers.
    OK ... that doesn't actually mean anything.

  3. #23
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Old Europe
    Posts
    917

    Default

    Quote Originally Posted by chenxiaolong View Post
    Canonical still hasn't opened up the XMir code at lp:~rocket-scientists/xserver/xmir
    It's basically xwayland...

    https://twitter.com/hoegsberg/status/308706022447542272

  4. #24
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,416

    Default

    Quote Originally Posted by daniels View Post
    OK ... that doesn't actually mean anything.
    ...obviously he means they've finally cracked the problem of creating a generic graphics interface that has no dependencies other than the kernel...you know... a framebuffer

  5. #25
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    111

    Default

    Quote Originally Posted by entropy View Post
    BINGO. That's what i thought it is. Canonical doesn't have man power to create something completely from scratch. Too bad this thread still has brainwashed tards.

  6. #26
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ฿ 16LDJ6Hrd1oN3nCoFL7BypHSEYL84ca1JR
    Posts
    1,052

    Default

    Quote Originally Posted by nerdopolis View Post
    You could run a full rooted x server on Wayland since 2008.
    http://hoegsberg.blogspot.com/2008/1...icrophone.html
    Except it doesn't work well, at least with the intel driver.

    A few months ago it actually worked for a short time, even with OpenGL, but it was very crashy and X clients would often just lose the connection.

    A few weeks ago it just segfaulted the xserver when starting any X client in weston on a tty and when starting an X client using opengl in weston in X. A few weeks past that it still did the same.

    Now there were a few commits to xwayland and the intel driver so I tested it again. I used the wayland/weston versions from archlinux repos and xwayland/xf86-video-intel from git. First, I had to google a weston 1.0.5 tarball since http://freedesktop.org/ is 503. Again. What's with that website, that it's unavailable so often?

    Positive: xwayland in weston as an X client works well now, even with opengl.
    Negative: In a tty, xwayland still segfaults when starting any x client (I tried xterm):
    Code:
    [  3326.427] (WW) intel(0): drmSetMaster failed: Permission denied
    [  3326.427] 
    [  3326.427] Backtrace:
    [  3326.428] 0: /opt/xwayland/bin/Xorg (xorg_backtrace+0x36) [0x55dbf6]
    [  3326.428] 1: /opt/xwayland/bin/Xorg (0x400000+0x161b19) [0x561b19]
    [  3326.428] 2: /usr/lib/libpthread.so.0 (0x7f6eea488000+0xf1e0) [0x7f6eea4971e0]
    [  3326.428] 3: /opt/xwayland/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0x7f6ee6c21000+0x147b8) [0x7f6ee6c357b8]
    [  3326.428] 4: /opt/xwayland/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0x7f6ee6c21000+0x1575e) [0x7f6ee6c3675e]
    [  3326.428] 5: /opt/xwayland/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0x7f6ee6c21000+0x15cb8) [0x7f6ee6c36cb8]
    [  3326.428] 6: /opt/xwayland/bin/Xorg (AddScreen+0x189) [0x434979]
    [  3326.428] 7: /opt/xwayland/bin/Xorg (InitOutput+0x28e) [0x4726ae]
    [  3326.428] 8: /opt/xwayland/bin/Xorg (0x400000+0x23646) [0x423646]
    [  3326.428] 9: /usr/lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xf5) [0x7f6ee9520a15]
    [  3326.428] 10: /opt/xwayland/bin/Xorg (0x400000+0x23abd) [0x423abd]
    [  3326.428] 
    [  3326.428] Segmentation fault at address (nil))
    I don't see where exactly the permission problem is, so I don't really know how to workaround it. weston-launch at least has +s.

    So if they have an accelerated X client in MIR, they are de facto already better than wayland/weston.

    (Not to forget, it crashed my intel driver, lots of:
    Code:
    [ 3374.657397] [drm:atom_op_jump] *ERROR* atombios stuck in loop for more than 5secs aborting
    [ 3374.657402] [drm:atom_execute_table_locked] *ERROR* atombios stuck executing D46E (len 62, WS 0, PS 0) @ 0xD48A
    [ 3379.665858] [drm:atom_op_jump] *ERROR* atombios stuck in loop for more than 5secs aborting
    )
    Last edited by ChrisXY; 03-06-2013 at 04:32 AM.

  7. #27
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    93

    Default

    Quote Originally Posted by ChrisXY View Post
    Except it doesn't work well, at least with the intel driver.

    A few months ago it actually worked for a short time, even with OpenGL, but it was very crashy and X clients would often just lose the connection.

    A few weeks ago it just segfaulted the xserver when starting any X client in weston on a tty and when starting an X client using opengl in weston in X. A few weeks past that it still did the same.

    Now there were a few commits to xwayland and the intel driver so I tested it again. I used the wayland/weston versions from archlinux repos and xwayland/xf86-video-intel from git. First, I had to google a weston 1.0.5 tarball since http://freedesktop.org/ is 503. Again. What's with that website, that it's unavailable so often?

    Positive: xwayland in weston as an X client works well now, even with opengl.
    Negative: In a tty, xwayland still segfaults when starting any x client (I tried xterm):
    Code:
    [  3326.427] (WW) intel(0): drmSetMaster failed: Permission denied
    [  3326.427] 
    [  3326.427] Backtrace:
    [  3326.428] 0: /opt/xwayland/bin/Xorg (xorg_backtrace+0x36) [0x55dbf6]
    [  3326.428] 1: /opt/xwayland/bin/Xorg (0x400000+0x161b19) [0x561b19]
    [  3326.428] 2: /usr/lib/libpthread.so.0 (0x7f6eea488000+0xf1e0) [0x7f6eea4971e0]
    [  3326.428] 3: /opt/xwayland/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0x7f6ee6c21000+0x147b8) [0x7f6ee6c357b8]
    [  3326.428] 4: /opt/xwayland/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0x7f6ee6c21000+0x1575e) [0x7f6ee6c3675e]
    [  3326.428] 5: /opt/xwayland/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so (0x7f6ee6c21000+0x15cb8) [0x7f6ee6c36cb8]
    [  3326.428] 6: /opt/xwayland/bin/Xorg (AddScreen+0x189) [0x434979]
    [  3326.428] 7: /opt/xwayland/bin/Xorg (InitOutput+0x28e) [0x4726ae]
    [  3326.428] 8: /opt/xwayland/bin/Xorg (0x400000+0x23646) [0x423646]
    [  3326.428] 9: /usr/lib/libc.so.6 (__libc_start_main+0xf5) [0x7f6ee9520a15]
    [  3326.428] 10: /opt/xwayland/bin/Xorg (0x400000+0x23abd) [0x423abd]
    [  3326.428] 
    [  3326.428] Segmentation fault at address (nil))
    I don't see where exactly the permission problem is, so I don't really know how to workaround it. weston-launch at least has +s.

    So if they have an accelerated X client in MIR, they are de facto already better than wayland/weston.

    (Not to forget, it crashed my intel driver, lots of:
    Code:
    [ 3374.657397] [drm:atom_op_jump] *ERROR* atombios stuck in loop for more than 5secs aborting
    [ 3374.657402] [drm:atom_execute_table_locked] *ERROR* atombios stuck executing D46E (len 62, WS 0, PS 0) @ 0xD48A
    [ 3379.665858] [drm:atom_op_jump] *ERROR* atombios stuck in loop for more than 5secs aborting
    )
    That's strange. What Intel chip do you have? My Intel HD3000 works fine on Arch with XWayland (in TTY). I'm not using AUR packages though. I manually compiled wayland, weston, mesa, xorg (xwayland-1.12 branch), and xf86-video-intel (xwayland branch) from git.

  8. #28
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ฿ 16LDJ6Hrd1oN3nCoFL7BypHSEYL84ca1JR
    Posts
    1,052

    Default

    HD 4000 from ivy bridge.

    The last crash comes from 3.9rc1 I think, I had similar hangs when just switching from tty to X, so that was unfair as it wasn't wayland/weston's fault.

    In the past I had compiled wayland, weston, xwayland and the xf86-video-intel xwayland driver from git, this time it was wayland from the repositories, the xwayland-1.12 branch from git://anongit.freedesktop.org/xorg/xserver, the xwayland branch from git://anongit.freedesktop.org/xorg/driver/xf86-video-intel and a recompiled weston 1.0.5 with just "--enable-xwayland --with-xserver-path=/opt/xwayland/bin/Xorg" added.

    also, freedesktop.org still unavailable. Really?

  9. #29
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    93

    Default

    Quote Originally Posted by ChrisXY View Post
    HD 4000 from ivy bridge.

    The last crash comes from 3.9rc1 I think, I had similar hangs when just switching from tty to X, so that was unfair as it wasn't wayland/weston's fault.

    In the past I had compiled wayland, weston, xwayland and the xf86-video-intel xwayland driver from git, this time it was wayland from the repositories, the xwayland-1.12 branch from git://anongit.freedesktop.org/xorg/xserver, the xwayland branch from git://anongit.freedesktop.org/xorg/driver/xf86-video-intel and a recompiled weston 1.0.5 with just "--enable-xwayland --with-xserver-path=/opt/xwayland/bin/Xorg" added.

    also, freedesktop.org still unavailable. Really?
    Ah, I'm using the latest stable kernel, 3.8.2. That said, I do experience some XWayland segfaults, but only when I try to run an OpenGL program. With regular usage, I'm not seeing any crashes.

    I've been able to access freedesktop.org git repos all day, but that's on a different server. EDIT: Their main website is loading fine here.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •