Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30

Thread: Marek Lands Radeon Gallium3D MSAA Changes

  1. #21
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Madison, WI, USA
    Posts
    881

    Default

    Quote Originally Posted by marek View Post
    You need the kernel from Linus's tree (I think he merged the MSAA patch just yesterday).

    Also the MSAA can be used through OpenGL's framebuffer objects only. Gallium doesn't implement MSAA through the GLX configs yet. (that will require core Gallium work only though)
    Thanks for the pointer about the kernel patch. I grabbed a daily kernel build from here, and now I've got GL 3.0 advertised.

  2. #22
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,402

    Default

    Quote Originally Posted by jrch2k8 View Post
    well not very useful cuz prime or dma buff are not in 3.4, it landed in 3.5 and since 3.5 upto 3.6 my X2 is unusable and handle 5m tops without hardlockups

    and the issue seem to be that my x2 card is perceived as optimus or it simple cant understand 2 GPU in 1 PCB dunno

    i know the issue is prime commit what i need is a way to see what is the GPU doing that lock it up so maybe one of the gurus can fix it [ky kernel C kung fu is weak and may kill kittens] having enough debug info
    Have you bisected? Nothing uses prime yet so it's not the problem. It's not even used unless you explicitly ask for it which requires support in the ddx and xserver which is not yet available. Moreover, prime is just a mechanism to share dma buffers between drivers. It has nothing to do with treating cards like optimus or anything like that. X2 cards are treated like two independent chips from the drivers perspective and that behavior has not changed since prime support was added.

  3. #23
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,189

    Default

    Quote Originally Posted by agd5f View Post
    Have you bisected? Nothing uses prime yet so it's not the problem. It's not even used unless you explicitly ask for it which requires support in the ddx and xserver which is not yet available. Moreover, prime is just a mechanism to share dma buffers between drivers. It has nothing to do with treating cards like optimus or anything like that. X2 cards are treated like two independent chips from the drivers perspective and that behavior has not changed since prime support was added.
    ill try a full dissect this time since the first was very narrow and i assumed was this since i noticed my second GPU in low get hotter beyond 3.4 like it is doing something, ill check if radeontop give me some light in here too and post my result later and fill da bug if possible

  4. #24
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    425

    Default

    Quote Originally Posted by jrch2k8 View Post
    ill try a full dissect this time since the first was very narrow and i assumed was this since i noticed my second GPU in low get hotter beyond 3.4 like it is doing something, ill check if radeontop give me some light in here too and post my result later and fill da bug if possible
    [OT]
    Slightly OT, but "Da bug"? Skillz? 1337? Boyz 'n da hood?
    Proper English (or try to, English isn't my first language, so I'll do my best at least) makes it a lot easier to communicate, and proper punctuation ROCKS! It's just a lot easier for everybody else to read and get what you're trying to say. Didn't mean to offend by saying so though!
    [/OT]

  5. #25
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    396

    Default

    Quote Originally Posted by Azpegath View Post
    [OT]
    Slightly OT, but "Da bug"? Skillz? 1337? Boyz 'n da hood?
    Proper English (or try to, English isn't my first language, so I'll do my best at least) makes it a lot easier to communicate, and proper punctuation ROCKS! It's just a lot easier for everybody else to read and get what you're trying to say. Didn't mean to offend by saying so though!
    [/OT]
    Yo dude, whatz da prob???!? Dis is better than proper english, its uber 1337 m4st3r english in da hood!!!!!
    What ya mean with proper punctation????!???!? Ma punctation rocks da house

    Just kidding and sorry for beeing OT. English isn't my native language, too.

  6. #26
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Stockholm, Sweden
    Posts
    425

    Default

    Quote Originally Posted by TAXI View Post
    Yo dude, whatz da prob???!? Dis is better than proper english, its uber 1337 m4st3r english in da hood!!!!!
    What ya mean with proper punctation????!???!? Ma punctation rocks da house

    Just kidding and sorry for beeing OT. English isn't my native language, too.
    Sorrz man, mah badz!?!? polognizznits ferventlies!!11!

  7. #27
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    ฿ 16LDJ6Hrd1oN3nCoFL7BypHSEYL84ca1JR
    Posts
    1,052

    Default

    Quote Originally Posted by marek View Post
    You need the kernel from Linus's tree (I think he merged the MSAA patch just yesterday).
    Thanks, yet another phoronix article missing important details. Who would have thought?

    3.6.0-rc2-mainline
    Code:
     ~ % glxinfo | grep OpenGL
    OpenGL vendor string: X.Org
    OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD REDWOOD
    OpenGL version string: 3.0 Mesa 8.1-devel (git-81ba2c5)
    OpenGL shading language version string: 1.30

  8. #28
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,189

    Default

    Quote Originally Posted by Azpegath View Post
    [OT]
    Slightly OT, but "Da bug"? Skillz? 1337? Boyz 'n da hood?
    Proper English (or try to, English isn't my first language, so I'll do my best at least) makes it a lot easier to communicate, and proper punctuation ROCKS! It's just a lot easier for everybody else to read and get what you're trying to say. Didn't mean to offend by saying so though!
    [/OT]
    no problem , spanish is my main language so when i have hard time mentally translating something i tend to make many mistakes but you are right i should put more effort in using a proper language

  9. #29
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    466

    Default

    Quote Originally Posted by jrch2k8 View Post
    no problem , spanish is my main language so when i have hard time mentally translating something i tend to make many mistakes but you are right i should put more effort in using a proper language

    I apologize. Phoronix forums had an issue with a former member (We'll call him "Q") that would post nonsensical strings of inflammatory english words as a way of trolling people. He's gone, but we still tend to overreact when we see similar behavior.

  10. #30
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,189

    Default

    Quote Originally Posted by agd5f View Post
    Have you bisected? Nothing uses prime yet so it's not the problem. It's not even used unless you explicitly ask for it which requires support in the ddx and xserver which is not yet available. Moreover, prime is just a mechanism to share dma buffers between drivers. It has nothing to do with treating cards like optimus or anything like that. X2 cards are treated like two independent chips from the drivers perspective and that behavior has not changed since prime support was added.
    well im still bisecting but whatever it was got fixed in 3.6-rc2, ill keep disscting between rc1 and rc2[thankfully lot shorter than between major revisions] and try to identify the culprit so it can be backported

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •