Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: VGABIOS for ATI Mobility Radeon 5470 needed (Virtualization)

  1. #11
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    59

    Default

    Execute the following (replacing __PCI__ with your cards PCI, for example, 0000:02:00.0):
    Code:
    sudo su
    echo "1" > /sys/class/drm/card0/device/driver/__PCI__/rom
    cat /sys/class/drm/card0/device/driver/__PCI__/rom > ~/vgabios.bin
    echo "0" > /sys/class/drm/card0/device/driver/__PCI__/rom
    The VGABIOS will then be in your home folder.
    (You should however check the vgabios with your favorite hex editor to make sure it's the vgabios in there, and not an error message, for example. Or "cat ~/vgabios.bin", you'll notice if it's the vgabios or not)

    However, there are also other methods, for instance ATITool (Win64/Win32/Dos) etc..
    Last edited by bug!; 08-08-2012 at 04:31 PM.

  2. #12
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    6

    Default

    Quote Originally Posted by bug! View Post
    Execute the following (replacing __PCI__ with your cards PCI, for example, 0000:02:00.0):
    Code:
    sudo su
    echo "1" > /sys/class/drm/card0/device/driver/__PCI__/rom
    cat /sys/class/drm/card0/device/driver/__PCI__/rom > ~/vgabios.bin
    echo "0" > /sys/class/drm/card0/device/driver/__PCI__/rom
    thank you.
    but that doesn't work, because my host does not recognize the card So there are no entries in /sys/ for the radeon card...

    with gpu-z or the atitool it is also not possible to get the bios. Maybe sony did blocked the bios?

  3. #13
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by rachid View Post
    thank you.
    but that doesn't work, because my host does not recognize the card So there are no entries in /sys/ for the radeon card...
    Forgive my ignorance, but can't you simply run those commands in the *guest* (with the FOSS radeon drivers loaded) to extract the VBIOS?

  4. #14
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    6

    Default

    Quote Originally Posted by Aquous View Post
    Forgive my ignorance, but can't you simply run those commands in the *guest* (with the FOSS radeon drivers loaded) to extract the VBIOS?
    the problem is, that the *host* don't recognize the video card. Error message:
    radeon 0000:16:00.0: Invalid ROM contents.
    drm:radeon_get_bios] *ERROR* Unable to locate a BIOS ROM"

    So I tought, if I can read somehow the bios, I could implement it as workaround in radeon_get_bios() function.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •