Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 50

Thread: catalyst 11.9 is online ?

  1. #11
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    405

    Default

    Tried it on Kubuntu 11.10 and there appears to have been no changes since 11.8.

    Promptly removed and back on the open source radeon driver.

    Same time next month?

  2. #12
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,675

    Default

    basically you should be happy, that you get a picture. radeon oss does not always work, last time oss did not work was a radeon 2400m on a core2 duo mac that the oss driver did not work at all (3.0.x kernel, xorg 1.10.4 from debian backports). also i had problems running an ati 9600m and get a picture. even with radeon.modeset=0 it was very unstable (no fglrx possible anymore). mobility chips seem to be very crappy - sometimes you really need a system like kanotix hellfire that can boot with fglrx enabled...

  3. #13
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    12

    Default

    Installed the latest 11.9 drivers on my system. Running: ATI Technologies Inc Barts PRO [ATI Radeon HD 6800 Series], Kernel: 3.0.0. x11-base/xorg-server-1.10.3 - x11-base/xorg-x11-7.4-r1.
    And gnome3 with gnome-shell is working correctly again. Finally..

    No weird artifacts bars and no slow window dragging.


    Although I did have to totally remove the ati open source drivers and other garbage before the fglrx installation. Having the open source drivers installed gave me slow window dragging.

    So what i did was completely remove ati open source drivers, force unload fglrx modulem remove the old fglrx drivers --forced. Install kernel sources. And stop XDM. Use the text installer from ATi. Start up X again and working like a charm now

    Only "Error" I still have is when creating a Screenshot with gnome3 shows me an old window in the screenshot. Not sure if this is ATi or Gnome itself related.
    Last edited by Crypto_ahash; 09-29-2011 at 01:32 AM.

  4. #14
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Under the bridge
    Posts
    2,153

    Default

    My 6310m is still erratic on Gnome Shell. The rainbow effect is gone now, fortunately, but window dragging is slow and I get *heavy* artifacting when invoking the dash. Even worse, I've got one hard lockup in 3 hours of use - very very bad. I haven't tested suspend yet.

    In comparison, the OSS driver is smoother and resumes/suspends correctly every time - but still lacks proper power management (idles at 64C vs 56C on my E-350).

  5. #15
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    12

    Default

    Quote Originally Posted by BlackStar View Post
    My 6310m is still erratic on Gnome Shell. The rainbow effect is gone now, fortunately, but window dragging is slow and I get *heavy* artifacting when invoking the dash. Even worse, I've got one hard lockup in 3 hours of use - very very bad. I haven't tested suspend yet.

    In comparison, the OSS driver is smoother and resumes/suspends correctly every time - but still lacks proper power management (idles at 64C vs 56C on my E-350).
    Try installing fglrx with my steps.

  6. #16
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Estonia
    Posts
    151

    Default

    installed fine from *.run
    no problems detected so far.
    ofc the usual slow performance in wine games with a lot of GLSL problems
    native games are fine, like with 11.8

    Linux mint 11 64bit, ati 5770, kernel 3.0.4

    why is there no changelog, what changed since 11.8 ?
    Last edited by xpander; 09-29-2011 at 05:41 AM. Reason: typos

  7. #17
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9

    Default

    X crash when I switch off graphics effects in KWin (kde 4.7.1), archlinux stable, x86_64 :
    I have only there informations :
    http://pastebin.archlinux.fr/434165

    As always, upgrading fglrx is a great source of randomness.

  8. #18
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    57

    Thumbs down

    Hi!

    First release in at least 2 years when my setup is broken Details here https://bbs.archlinux.org/viewtopic....996457#p996457
    Which of course is sad...

    regards
    Kirurgs

  9. #19
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    12

    Default

    Quote Originally Posted by Kirurgs View Post
    Hi!

    First release in at least 2 years when my setup is broken Details here https://bbs.archlinux.org/viewtopic....996457#p996457
    Which of course is sad...

    regards
    Kirurgs
    Try posting your bugs at the unofficial bug reporting system at amd?

  10. #20
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,323

    Default

    Quote Originally Posted by xpander View Post
    why is there no changelog
    I can't remember the last time there actually was a changelog. Michael usually mentions the changes in the article when announces the driver's release.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •