Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 37

Thread: MPlayer2 Is Still Alive & Kicking

  1. #21
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    594

    Default

    Quote Originally Posted by plonoma View Post
    We shouldn't let these projects depend on organizations that want to capitalize on it while screwing everyone.
    It doesn't depend on it, it supports it. I hope you can see the difference... It should be obvious that it is the choise of the user what audio server they want to use and the developers which they develope.

  2. #22

    Default

    The should rename their media player. It's confusing to have two different media players with almost identical names. Many people will think they are the same except mplayer2 is the newer version. If somebody forked Firefox and released it under the name "Firefox 12", I'm sure the Mozilla lawyers would be on to them for trademark violation. I don't know about the trademark status of mplayer, but even if it's not it's not the right thing to do.

    I can't wait for a fork called mplayer3.

  3. #23

    Default

    Quote Originally Posted by Kano View Post
    First try:

    -demuxer lavf
    It did not do any better.

    I am guessing it may be because Mplayer and mplayer2 were compiled with different ffmpeg version (using Arch Linux)

    Thanks.

  4. #24
    Join Date
    May 2007
    Location
    Third Rock from the Sun
    Posts
    6,584

    Default

    Quote Originally Posted by curaga View Post
    Are m2ts subs found anywhere else but blurays?
    HD capture devices like hauppauges HD-PVR and Colossus also can record in m2ts and is also commonly supported by video editing suites.

  5. #25
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,641

    Default

    @AnonymousCoward

    Why dont you ask in the mplayer2 irc channel where to put a sample?

  6. #26

    Default

    Sure thing.

  7. #27
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    19

    Default unable to play VCD in mplayer2 while works in mplayer1.

    Hi all,
    Apologies as posting on quite an oldish thread.

    I am on Debian sid and use the debian-multimedia repo to keep my multimedia stuff together. I came to know about mplayer2 just a day back and then saw the whole article and thread at phoronix. I tried posting my issue at the mailing list but for some reason it seems it does not work.

    Anyway this is the current version of mplayer2 I have :-

    Code:
    $ dpkg -l mplayer2
    Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
    | Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
    |/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
    ||/ Name                    Version                 Description
    +++-=======================-=======================-==============================================================
    ii  mplayer2                1:2.0~git20111203-0.2   Advanced general-purpose video player.
    Some info. about the VCD in question :-

    Code:
     /media/NEW$ ls
        cdi  ext  mpegav  segment  vcd
    
        /media/NEW$ du -shc
        562M   .
        562M   total
    
        /media/NEW/mpegav$ ll -h
        total 560M
        -r-------- 1 shirish shirish 2.8M Sep 18  2004 avseq01.dat
        -r-------- 1 shirish shirish 557M Sep 18  2004 avseq02.dat
    attempt to play the VCD through mplayer2 :-

    Code:
    $ mplayer2 vcd://3
    MPlayer2 UNKNOWN (C) 2000-2011 MPlayer Team
    mplayer: could not connect to socket
    mplayer: No such file or directory
    Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
    
    Playing vcd://3.
    track 01:  adr=1  ctrl=4  format=2  00:02:00  mode: 1
    track 02:  adr=1  ctrl=4  format=2  00:18:59  mode: 1
    track 03:  adr=1  ctrl=4  format=2  00:40:13  mode: 1
    
    
    MPlayer interrupted by signal 6 in module: open_stream
    - MPlayer crashed. This shouldn't happen.
      It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
      gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
      DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
      won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.
    Now trying to play the VCD, now through mplayer :-

    Code:
    $ mplayer vcd://3 /media/NEW/
    Failed to read /etc/mplayer/mplayer.conf.local: No such file or directory
    Warning unknown option include at line 171
    MPlayer SVN-r34531 (C) 2000-2010 MPlayer Team
    Can't open joystick device /dev/input/js0: No such file or directory
    Can't init input joystick
    mplayer: could not connect to socket
    mplayer: No such file or directory
    Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
    
    Playing vcd://3.
    track 01:  adr=1  ctrl=4  format=2  00:02:00  mode: 1
    track 02:  adr=1  ctrl=4  format=2  00:18:59  mode: 1
    track 03:  adr=1  ctrl=4  format=2  00:40:13  mode: 1
    MPEG-PS file format detected.
    VIDEO:  MPEG1  352x288  (aspect 1)  25.000 fps  1150.0 kbps (143.8 kbyte/s)
    track 01:  adr=1  ctrl=4  format=2  00:02:00  mode: 1
    track 02:  adr=1  ctrl=4  format=2  00:18:59  mode: 1
    track 03:  adr=1  ctrl=4  format=2  00:40:13  mode: 1
    open: No such file or directory
    [MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
    open: No such file or directory
    [MGA] Couldn't open: /dev/mga_vid
    [VO_TDFXFB] This driver only supports the 3Dfx Banshee, Voodoo3 and Voodoo 5.
    s3fb: Couldn't map S3 registers: Operation not permitted
    Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: cannot open shared
    object file: No such file or directory
    [vdpau] Error when calling vdp_device_create_x11: 1
    ==========================================================================
    Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
    libavcodec version 53.54.100 (internal)
    Selected video codec: [ffmpeg1] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-1)
    ==========================================================================
    ==========================================================================
    Requested audio codec family [mpg123] (afm=mpg123) not available.
    Enable it at compilation.
    Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
    AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, floatle, 224.0 kbit/7.94% (ratio: 28000->352800)
    Selected audio codec: [ffmp2float] afm: ffmpeg (FFmpeg MPEG layer-1
    and layer-2 audio)
    ==========================================================================
    AO: [alsa] 44100Hz 2ch floatle (4 bytes per sample)
    Starting playback...
    [VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
    Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
    Opening video filter: [scale]
    The selected video_out device is incompatible with this codec.
    Try appending the scale filter to your filter list,
    e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
    [VD_FFMPEG] Trying pixfmt=1.
    Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
    Opening video filter: [scale]
    The selected video_out device is incompatible with this codec.
    Try appending the scale filter to your filter list,
    e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
    [VD_FFMPEG] Trying pixfmt=2.
    Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
    Opening video filter: [scale]
    The selected video_out device is incompatible with this codec.
    Try appending the scale filter to your filter list,
    e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
    Movie-Aspect is 1.22:1 - prescaling to correct movie aspect.
    VO: [xv] 352x288 => 352x288 Planar YV12
    A:   8.1 V:   7.8 A-V:  0.285 ct:  0.090 190/190  2%  0% 10.0% 0 0
    Warning! FPS changed 25.000 -> 29.970  (-4.970030) [4]
    [VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
    Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
    Opening video filter: [scale]
    The selected video_out device is incompatible with this codec.
    Try appending the scale filter to your filter list,
    e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
    [VD_FFMPEG] Trying pixfmt=1.
    Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
    Opening video filter: [scale]
    The selected video_out device is incompatible with this codec.
    Try appending the scale filter to your filter list,
    e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
    [VD_FFMPEG] Trying pixfmt=2.
    Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
    Opening video filter: [scale]
    The selected video_out device is incompatible with this codec.
    Try appending the scale filter to your filter list,
    e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
    Movie-Aspect is 1.34:1 - prescaling to correct movie aspect.
    VO: [xv] 352x240 => 352x262 Planar YV12
    A: 733.7 V: 733.7 A-V:  0.000 ct:  0.675 21941/21941  2%  0%  9.2% 0 0
    A: 760.8 V: 760.8 A-V:  0.000 ct:  0.675 22755/22755  2%  0%  9.2% 0 0
    A:2017.8 V:2017.8 A-V: -0.000 ct:  0.675 60427/60427  2%  0%  9.2% 0 0
      =====  PAUSE  =====
    [mp2float @ 0xef4480]Header missing
    [mpeg1video @ 0xef4480]warning: first frame is no keyframe
    [VD_FFMPEG] DRI failure.
    A:2029.2 V:2029.1 A-V:  0.136 ct:  0.014 60429/60429 ??% ??% ??,?% 0 0
    [mpeg1video @ 0xef4480]warning: first frame is no keyframe
    A:2029.3 V:2029.1 A-V:  0.175 ct:  0.017 60430/60430 ??% ??% ??,?% 0 0
    [mpeg1video @ 0xef4480]warning: first frame is no keyframe
    A:2030.2 V:2030.1 A-V:  0.078 ct:  0.114 60459/60459  2%  0% 12.7% 0 0
    [mp2float @ 0xef4480]Header missing
    [mpeg1video @ 0xef4480]warning: first frame is no keyframe
    A:2024.1 V:2024.1 A-V:  0.000 ct:  0.163 60543/60543  2%  0% 10.4% 0 0
    [mp2float @ 0xef4480]Header missing
    [mpeg1video @ 0xef4480]warning: first frame is no keyframe
    A:2039.2 V:2039.2 A-V: -0.000 ct:  0.212 60671/60671  2%  0%  9.6% 0 0
    
    Exiting... (Quit)
    As can be seen it does play with mplayer (with filtering some decoders and finding whatever it needed to find) and played it.

    Now trying to find some info. mediainfo :-

    Code:
    /media/NEW/mpegav$ mediainfo -f avesq02.dat
    
    $ dpkg -l mediainfo
    Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
    | Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
    |/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
    ||/ Name                    Version                 Description
    +++-=======================-=======================-==============================================================
    ii  mediainfo               0.7.52-0.0              Supplies information about a video or audio file.
    As can be seen even mediainfo is not able to give any info. Any help would be useful.

  8. #28
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    54

    Default

    Mplayer2 is dead. Nothing new for 11 months now. And
    http://lists.mplayer2.org/pipermail/...ry/000039.html


    MPEG-1 fail.

  9. #29
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,641

    Default

    I never looked mpeg1 content for ages, where did you find those But you could install package vcdimager (for vcdxrip) to get the mpg files correctly out of it and try those. Maybe the vcd parser has got problems.

  10. #30
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    141

    Default

    Quote Originally Posted by jltyper View Post
    Mplayer2 is dead. Nothing new for 11 months now.
    Come on...
    Only because there were no new releases, it does not mean it is dead. Not every project wants to do such quick updates as kde or firefox (or kernel, recently).
    Just enjoy the commit log of mplayer2:
    http://git.mplayer2.org/mplayer2/log/
    I don't think, a dead project could produce such a log...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •