Page 77 of 143 FirstFirst ... 2767757677787987127 ... LastLast
Results 761 to 770 of 1428

Thread: Updated and Optimized Ubuntu Free Graphics Drivers

  1. #761

    Default

    Quote Originally Posted by cRaZy-bisCuiT View Post
    I am using a i5-3320M CPU with i5-3320M CPU with a HD4000. Is OpenGL 3.2 already supported for that model? The output of glxinfo states that I still use OpenGL 3.0. Any ideas?
    Which Ubuntu version do you use?

  2. #762

    Default

    Here you go:
    arch@8470p:~$ lsb_release -a
    No LSB modules are available.
    Distributor ID: Ubuntu
    Description: Ubuntu 13.10
    Release: 13.10
    Codename: saucy
    arch@8470p:~$ uname -a
    Linux 8470p 3.11.0-13-generic #20-Ubuntu SMP Wed Oct 23 07:38:26 UTC 2013 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

  3. #763
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    8

    Default

    @oibaf:

    As i am stuck on 13.04 because of other packages (ROS). Do you think i could use the packages for 13.10 ?
    If so which Xserver packages would i need to install?

    Thank you in advance.

    bajo

  4. #764
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by oibaf View Post
    I uploaded a xorg version which should fix the Intel issues and hopefully enable OpenGL 3.3, please test.

    Also I disabled updating packages for 12.04 and 12.10, and I'll also remove all the packages on the PPA soon.
    Should this work on 13.04 ?
    Because i can not move to 13.10 and have problems with my i5-4200U.

    Thank you for your work.

    bajo

  5. #765

    Default

    Quote Originally Posted by oibaf View Post
    I uploaded a xorg version which should fix the Intel issues and hopefully enable OpenGL 3.3, please test.
    I have an Intel ci5 2405s cpu and would like some feedback as to the resolution for the render ring errors. I haven't seen anyone say that it is fixed but more like it is better.
    Thanks

  6. #766
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    299

    Default

    first, thanks oibaf, i see now core profile of 3.3 with my i3 haswell.

    finally i even can run the uniigen heaven benchmark, ... though it is all white. yes, when the actuall rd demo runs (or benchmark) the whole screen is just plain white, except for the gui elements (buttons, configuration dialog etc.). the 3d rendering is just plain white.

    anybody an idea?

  7. #767
    Join Date
    May 2009
    Posts
    97

    Default

    Quote Originally Posted by a user View Post
    first, thanks oibaf, i see now core profile of 3.3 with my i3 haswell.

    finally i even can run the uniigen heaven benchmark, ... though it is all white. yes, when the actuall rd demo runs (or benchmark) the whole screen is just plain white, except for the gui elements (buttons, configuration dialog etc.). the 3d rendering is just plain white.

    anybody an idea?
    I am on radeonsi (different driver) but my system renders Heaven and even Valley perfectly (I need the MESA_GL_VERSION_OVERRIDE=3.2 MESA_GLSL_VERSION_OVERRIDE=150 args though). Do you have libtxc-dxtn installed?

  8. #768
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    299

    Default

    Quote Originally Posted by jsa1983 View Post
    I am on radeonsi (different driver) but my system renders Heaven and even Valley perfectly (I need the MESA_GL_VERSION_OVERRIDE=3.2 MESA_GLSL_VERSION_OVERRIDE=150 args though). Do you have libtxc-dxtn installed?
    those overrides have no effect.

    i have libtxc-dxtn-s2tc0 installed.

  9. #769

    Default

    Hi,

    Thanks for the driver updates. I think there is still something wrong with the drivers. there are now two opengl versions reported by glxinfo. One is 3.0 with glsl 1.3 and the other one is 3.3 with glsl 3.3(should be 1.5 i think). I tried running unigine heaven and linux version of doom 3 bfg edition and they do not work. In both cases shaders do not get compiled.

    Here is my glxinfo:
    http://www.pasteall.org/47210/bash

    Doom errors:
    http://www.pasteall.org/47211

    Unigine errors:
    http://www.pasteall.org/47212

  10. #770

    Default

    Hi,

    Thanks for the builds olibaf. even now that mesa is reporting gl 3.3 on iwy bridge, there is still something wrong with the intel graphics. I tried running Linux build of Doom 3 BFG and Unigine Heaven and in both cases shaders do not get compiled. I am currently doing some school work in LWJGL and my program that is using oppen gl 3.2 is not working with this build either.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •