Results 1 to 3 of 3

Thread: Soundcard help

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Gujranwala, Pakistan
    Posts
    4

    Default Soundcard help

    I hope this is the right forum (and the right category) to post this.

    I run Ubuntu 7.04 on Intel D845GLVA board (which features onbaord AC'97 Audio). I use Cirrus Logic CS4281 PCI as my Soundcard with ALSA Driver (having disabled the integrated audio in BIOS)

    My problem is that if one application is using sound (e.g. Amarok), the other apps will only give audio output IF THE FIRST APP (e.g. Amarok) STOPS USING SOUND. This is proving a real show stopper for me. I dual-boot Ubuntu with Windows where the card works just fine, so the problem lies somewhere else.

    I desperately need help!
    Last edited by sbjaved; 07-01-2007 at 11:13 AM.

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Third Rock from the Sun
    Posts
    6,582

    Default

    Quote Originally Posted by sbjaved View Post
    I hope this is the right forum (and the right category) to post this.

    I run Ubuntu 7.04 on Intel D845GLVA board (which features onbaord AC'97 Audio). I use Cirrus Logic CS4281 PCI as my Soundcard with ALSA Driver (having disabled the integrated audio in BIOS)

    My problem is that if one application is using sound (e.g. Amarok), the other apps will only give audio output IF THE FIRST APP (e.g. Amarok) STOPS USING SOUND. This is proving a real show stopper for me. I dual-boot Ubuntu with Windows where the card works just fine, so the problem lies somewhere else.

    I desperately need help!
    Your having a mixer issue. Consult Alsa's documentation on using the dmix plugin.

    http://alsa.opensrc.org/index.php/Dmix

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Gujranwala, Pakistan
    Posts
    4

    Default

    Quote Originally Posted by deanjo View Post
    Your having a mixer issue. Consult Alsa's documentation on using the dmix plugin.

    http://alsa.opensrc.org/index.php/Dmix
    I read that documentation. I guess i forgot to mention that i'm relatively new to linux. I couldn't understand a lot of it. Could you please explain it a bit in simpler terms? What is the problem and what do i have to do? I would REALLY appreciate it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •