Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 57

Thread: AMD Catalyst 10.10 For Linux Officially Released

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    14,354

    Default AMD Catalyst 10.10 For Linux Officially Released

    Phoronix: AMD Catalyst 10.10 For Linux Officially Released

    While users of Ubuntu 10.10 "Maverick Meerkat" have had access to an early release of the Catalyst 10.10 Linux driver that AMD had sent over to Canonical in advance in order to provide X.Org Server 1.9 support, the rest of the Linux-using public now finally has access to the official Catalyst 10.10 build. Those that have already used Catalyst 10.10 in the Ubuntu Maverick release have been rather excited for its changes...

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=ODcwNA

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    462

    Default

    Installation went without a hitch. This does not resolve the "Catalyst Control Center" Information bug:

    http://ubuntuforums.org/showthread.p...4#post10002704

    I "think" this bug is purely cosmetic.

    Frank

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    912

    Default

    Quote Originally Posted by russofris View Post
    Installation went without a hitch. This does not resolve the "Catalyst Control Center" Information bug:

    http://ubuntuforums.org/showthread.p...4#post10002704

    I "think" this bug is purely cosmetic.

    Frank
    From a similar issue (can't really call it a problem) this is just some leftover files (in /etc/ati) from a previous driver version that do nothing more than report a version number.
    To fix this, remove driver, empty out /etc/ati (or wherever ubuntu puts it) and install driver. Should be all good after that.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Portugal
    Posts
    944

    Default

    Quote Originally Posted by russofris View Post
    Installation went without a hitch. This does not resolve the "Catalyst Control Center" Information bug:
    I "think" this bug is purely cosmetic.
    AFAIK if the 2D driver and openGL versions are correct everything is fine.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6,607

    Default

    @mirv

    you dont remove the driver, you stop kdm/gdm or whatever then you can delete the file without .default ending in /etc/ati and then you start kdm/gdm again.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Greece
    Posts
    3,778

    Default

    This driver doesn't seem to work on Kubuntu 10.10:

    Code:
    sudo ./ati-driver-installer-10-10-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/maverick
    This leaves a few *.deb packages. Installed all of them. Rebooted. Nothing happens; the system is still running the "radeon" driver.

    What's wrong?

  7. #7
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    912

    Default

    Quote Originally Posted by Kano View Post
    @mirv

    you dont remove the driver, you stop kdm/gdm or whatever then you can delete the file without .default ending in /etc/ati and then you start kdm/gdm again.
    Ah, a better way, cheers!

  8. #8
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    1,258

    Default

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    This leaves a few *.deb packages. Installed all of them. Rebooted. Nothing happens; the system is still running the "radeon" driver. What's wrong?
    Did you run aticonfig --initial -f

  9. #9
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    140

    Default Kaffeine interlace bug persists

    This driver works very well for me with Ubuntu 10.10 and an integrated HD4290. No black box issues, no workarounds.

    The kaffeine interlace bug still exists, so avoid pressing "I" when Kaffeine is running.

  10. #10
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3

    Default

    I am running latest kernel 2.6.36.

    ATI driver does not compile.

    > cd /lib/modules/fglrx/build_mod
    > ./make.sh


    CC [M] /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.o
    CC [M] /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_acpi.o
    CC [M] /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_agp.o
    /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:410: error: unknown field ‘ioctl’ specified in initializer
    /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:410: warning: initialization from incompatible pointer type
    /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c: In function ‘KCL_MapPageToPfn’:
    /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:1636: warning: unused variable ‘bus_addr’
    CC [M] /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_debug.o
    make[2]: *** [/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.o] Error 1
    make[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
    /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_debug.c:51: warning: ‘struct tty_struct’ declared inside parameter list
    /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_debug.c:51: warning: its scope is only this definition or declaration, which is probably not what you want
    /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_debug.c:60: warning: ‘struct tty_struct’ declared inside parameter list
    /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_debug.c:67: warning: initialization from incompatible pointer type
    /lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_debug.c:74: warning: initialization from incompatible pointer type

    Any clue?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •