Results 1 to 6 of 6

Thread: NVIDIA GeForce 8500GT 256MB

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    15,676

    Default NVIDIA GeForce 8500GT 256MB

    Phoronix: NVIDIA GeForce 8500GT 256MB

    The GeForce 8500GT is NVIDIA's value-priced contender in the GeForce 8 series. The 8500GT has a 450MHz core clock and 400MHz memory clock, but how is this $100 creation able to compete against other graphics cards from ATI and NVIDIA? We have our hands on the passively-cooled Gigabyte GeForce 8500GT 256MB graphics card and have run our usual Linux graphics tests along with some of our first overclocking attempts with this new solution. Without further ado, we present the world's first Linux benchmarks of the NVIDIA GeForce 8500GT.

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=9640

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3

    Default

    I recently built a new computer using the Gigabyte board you reviewed, the 8500GT, but I can't get the nvidia drivers mentioned, or the newer ones just released, to work without crashing when X starts.

    I'll admit I'm still fresh-at-the-gills using Linux, but I'm simply not sure what I'm doing wrong. Can you give some brief instructions as to how you set up the nvidia drivers for this review? Either that or help me troubleshoot my setup?

    Thanks

  3. #3

    Default

    What distribution are you using? These are beta drivers so you may be running into other bugs but it should be simple to get going.

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Michael View Post
    What distribution are you using? These are beta drivers so you may be running into other bugs but it should be simple to get going.

    I'm using Ubuntu Feisty Fawn 7.04, and I've tried the NVIDIA 100.14.03 and 100.14.06 drivers, both to no avail.

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by drsomewhat View Post
    I'm using Ubuntu Feisty Fawn 7.04, and I've tried the NVIDIA 100.14.03 and 100.14.06 drivers, both to no avail.
    Is there anything (as in errors or warnings) in your /var/log/Xorg.0.log ?

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3

    Default

    I gave it another shot with the latest beta drivers, and it worked! Thanks.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •