Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 23

Thread: ATI Problems with new drivers (Fedora 6)

  1. #11
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    6

    Default

    Quote Originally Posted by Michael View Post
    In regards to those warnings, it is nothing to worry about.

    So OpenGL is no longer referencing Mesa? What version of Cedega are you using? Spearfish has some important ATI improvements.

    I am not a Transgaming buff, but if I recall correctly, in the past when using Cedega I have had the 3D acceleration test fail but the games would still run. To tell if the drivers are working properly, you may want to try installing and running a Linux-native game. If you don't have any, Enemy Territory is freely available (e.g. http://www.3dgamers.com/dlselect/gam...0.x86.run.html)
    Yeah it is no longer using Mesa.I am using Cedega 5.2, ran to check for update just now and everything checks out. I will install Enemy Territory right now. Thanks!
    Last edited by Gratha; 09-23-2006 at 09:31 AM.

  2. #12

    Default

    Quote Originally Posted by Gratha View Post
    Yeah it is no longer using Mesa.I am using Cedega 5.2, ran to check for update just now and everything checks out. I will install Enemy Territory right now. Thanks!
    Gratha:

    How did ET perform with the drivers? Any progress with ATI + Cedega?

  3. #13
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3

    Default

    I'm still getting this problem... virgin FC6 install. Any ideas???


    (WW) fglrx(0): Failed to open DRM connection
    (WW) fglrx(0): board is an unknown third party board, chipset is supported
    (WW) fglrx(0): ***********************************************
    (WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
    (WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
    (WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
    (WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
    (WW) fglrx(0): ********************************************* *
    (WW) fglrx(0): Option "VendorName" is not used
    (WW) fglrx(0): Option "ModelName" is not used
    (WW) <default pointer>: No Device specified, looking for one...


    xorg.conf

    # Xorg configuration created by pyxf86config

    Section "ServerLayout"
    Identifier "Default Layout"
    Screen 0 "aticonfig-Screen[0]" 0 0
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice "Synaptics" "CorePointer"
    EndSection

    Section "Files"
    EndSection

    Section "Module"
    Load "dri"
    Load "glx"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "us"
    EndSection

    Section "InputDevice"
    Identifier "Synaptics"
    Driver "synaptics"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "Protocol" "auto-dev"
    Option "Emulate3Buttons" "yes"
    EndSection

    Section "Monitor"
    Identifier "aticonfig-Monitor[0]"
    Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
    Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
    Option "DPMS" "true"
    EndSection

    Section "Device"
    Identifier "aticonfig-Device[0]"
    Driver "fglrx"
    Option "DesktopSetup" "single"
    EndSection

    Section "Screen"
    Identifier "aticonfig-Screen[0]"
    Device "aticonfig-Device[0]"
    Monitor "aticonfig-Monitor[0]"
    DefaultDepth 24
    SubSection "Display"
    Viewport 0 0
    Depth 24
    EndSubSection
    EndSection

    Section "Extensions"
    Option "Composite" "Disable"
    EndSection

    fglrxinfo:
    display: :0.0 screen: 0
    OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
    OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
    OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.5.1)

    glxinfo
    name of display: :0.0
    display: :0 screen: 0
    direct rendering: No
    server glx vendor string: SGI
    server glx version string: 1.2
    server glx extensions:
    GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating,
    GLX_EXT_import_context, GLX_EXT_texture_from_pixmap, GLX_OML_swap_method,
    GLX_SGI_make_current_read, GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_hyperpipe,
    GLX_SGIX_swap_barrier, GLX_SGIX_fbconfig, GLX_MESA_copy_sub_buffer
    client glx vendor string: ATI
    client glx version string: 1.3
    client glx extensions:
    GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_EXT_import_context,
    GLX_ARB_get_proc_address, GLX_SGI_video_sync, GLX_ARB_multisample,
    GLX_ATI_pixel_format_float, GLX_ATI_render_texture
    GLX version: 1.2
    GLX extensions:
    GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_EXT_import_context,
    GLX_ARB_multisample
    OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
    OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
    OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.5.1)
    OpenGL extensions:
    GL_ARB_imaging, GL_ARB_multitexture, GL_ARB_texture_border_clamp,
    GL_ARB_texture_cube_map, GL_ARB_texture_env_add,
    GL_ARB_texture_env_combine, GL_ARB_texture_env_dot3,
    GL_ARB_transpose_matrix, GL_EXT_abgr, GL_EXT_blend_color,
    GL_EXT_blend_minmax, GL_EXT_blend_subtract, GL_EXT_texture_env_add,
    GL_EXT_texture_env_combine, GL_EXT_texture_env_dot3,
    GL_EXT_texture_lod_bias

    visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
    id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
    ----------------------------------------------------------------------
    0x23 24 tc 0 24 0 r y . 8 8 8 0 0 16 0 0 0 0 0 0 0 None
    0x24 24 tc 0 24 0 r y . 8 8 8 0 0 16 8 16 16 16 0 0 0 None
    0x25 24 tc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 16 8 16 16 16 16 0 0 None
    0x26 24 tc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 16 8 16 16 16 16 0 0 None
    0x27 24 dc 0 24 0 r y . 8 8 8 0 0 16 0 0 0 0 0 0 0 None
    0x28 24 dc 0 24 0 r y . 8 8 8 0 0 16 8 16 16 16 0 0 0 None
    0x29 24 dc 0 32 0 r y . 8 8 8 8 0 16 8 16 16 16 16 0 0 None
    0x2a 24 dc 0 32 0 r . . 8 8 8 8 0 16 8 16 16 16 16 0 0 None

  4. #14

    Default

    Those are only warnings in your log, but what is your system configuration (i.e. GPU, x86 or x86_64)?

  5. #15
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Michael View Post
    Those are only warnings in your log, but what is your system configuration (i.e. GPU, x86 or x86_64)?
    Sorry, I really should know better - I was running for a bus!

    It's an old Acer aspire (2010 I think), x86 architecture, ATI mobile 9700 graphics.

    Steve
    Last edited by sholdowa; 10-26-2006 at 12:50 AM.

  6. #16

    Default

    Was there anything in your X log that was an error (EE)? Or anything else relevant in your log?

  7. #17
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    3

    Default

    OK. I tried rebooting rather than just ctrl-alt-bs, and...

    grepping for EE and WW in /var/log/Xorg.log...

    (WW) fglrx(0): board is an unknown third party board, chipset is supported
    (WW) fglrx(0): Option "VendorName" is not used
    (WW) fglrx(0): Option "ModelName" is not used
    (EE) AIGLX error: dlsym for __driCreateNewScreen_20050727 failed (/usr/lib/dri/fglrx_dri.so: undefined symbol: __driCreateNewScreen_20050727)
    (EE) AIGLX: reverting to software rendering
    (WW) <default pointer>: No Device specified, looking for one...

    Looks like the some of the problem's gone away. Now what's the solution for the rest

    I am just trying to enable the Desktop Effects...

    I used Michaels script starting...

    # Purpose: Allow 8.29.6 drivers to run on Fedora Core 6
    # Run at your own risk
    # For full usage see: http://www.phoronix.com/redblog/inde...=blog&i=NTU1MA
    # Written on October 15, 2006
    # Created By: Michael Larabel -- http://www.phoronix.com/

    To convert 8.29.6, and this is a clean install - from a fc6 dvd downloaded from torrent yesterday.

  8. #18

    Default

    sholdowa,

    The fglrx drivers do not currently support AIGLX due to the lack of the X tfp extension. The only work-around would be to use the open-source Radeon drivers, if you have a supported GPU (R200 / R300).

  9. #19
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    3

    Default

    Hello, since the game ET was mentioned in this thread, I decided to ask help here. Can you have a look at the thread at http://fedoraforum.org/forum/showpos...4&postcount=12. ET stopped working for me. I tried reinstalling ET, but it made no difference. Any ideas? I'm new to this forum, so if there is a better place to ask this, please forward me.

  10. #20

    Default

    Are any other games working or had you only tested ET?

    Try reinstalling the fglrx drivers to see if it fixes your problem. What GPU are you using?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •