Page 13 of 23 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Results 121 to 130 of 226

Thread: ati catalyst 10.6 released

  1. #121
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    6

    Default

    Very nice improvements indeed !
    The 2D acceleration is very valuable.

    Keep up the good work.
    jdif

  2. #122
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    14

    Default

    Googleearth seems to crash my system. Here's how to reproduce:

    Bring up googleearth, turn on 3D buildings, go some place with 3D buildings, left-click on a building, boom hard lock.

    Anyone else having this problem?

  3. #123
    Join Date
    May 2009
    Posts
    22

    Default

    Hello,

    since Catalyst 10.5 I have encountered major 3D Performance regressions on my HD 4850 card. Enemy Territory Quake Wars fps dropped by over 30 % and suffers from micro stutters.

    Other OpenGL Apps like Google Sketchup, Google Earth ... show a similar behavior.

    2D got only faster in terms of resizing with composite on but slows down 3D performance, which didn't occure with XAA and backclear patch. Another point is that big vector graphics render very slow.

    Image quality is still crappy. Tearing, no settings for video and pc levels or color space.

    Multimonitoring crashes the xserver on startup, when a Sony VPL-HW10 projector is connected via DVI->HDMI cable.

  4. #124

    Default SpringRTS BA textures still broken since 10.5

    I'm happy to see, that AMD is doing something about 2D.
    Unfortunately I can't take advantage of this, because I want to run SpringRTS Balanced Annihilation (http://springrts.com/wiki/Balanced_Annihilation). Up to 10.4 this worked very well, but with 10.5 and 10.6 there is a bug which (re)moves all textures. This is discussed in the SpringRTS forums: http://springrts.com/phpbb/viewtopic.php?t=23149

    Someone suggested this has to do with lack of compression support for certain textures.

    Dear AMD devs, please comment on this: do you see a work around for now, and do you intend to fix this regression? (I did work before...)

    Thanx for your work,
    Daniel

  5. #125
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Brasil
    Posts
    4

    Default

    It doesn't work for me. I've been trying since 9.8, but it just wont work. It installs fine, but when I reboot the pc it hangs on the "Ubuntu" pink screen, and nothing happens.

    I dont know whats happening, really, lost all the faith.

    My pc is running with a Radeon 4890 from powercolor, motherboard is an Asus M2NPV-VM, 2Gb of Ram, AMD X2 4200.

  6. #126
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Toronto-ish
    Posts
    7,578

    Default

    dansan, is there any more detailed info available ? All I found in the thread was "I googled that the problem is that the graphics driver does not support texture compression used by old models.".

    I'm not aware of us dropping any old extensions but the 10.5 and higher drivers merged in GL3.3 and GL4 support so it's possible that something required for a new GL extension is subtly altering the behavior of an existing extension, not sure.

    I tried following all of the abbreviations but the people posting in the thread are obviously much more familiar with all the games and variants than I am

  7. #127
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    91

    Default

    Quote Originally Posted by giulio View Post
    It doesn't work for me. I've been trying since 9.8, but it just wont work. It installs fine, but when I reboot the pc it hangs on the "Ubuntu" pink screen, and nothing happens.

    I dont know whats happening, really, lost all the faith.

    My pc is running with a Radeon 4890 from powercolor, motherboard is an Asus M2NPV-VM, 2Gb of Ram, AMD X2 4200.
    Can't help without log files. Post your /var/log/Xorg.0.log and /var/log/dmesg files. I'm sure with that information we can help figure out what is going on.

  8. #128
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Germany
    Posts
    5,411

    Default

    Quote Originally Posted by Muad'Dib View Post
    Hello,

    since Catalyst 10.5 I have encountered major 3D Performance regressions on my HD 4850 card. Enemy Territory Quake Wars fps dropped by over 30 % and suffers from micro stutters.
    HON do have the same problem but the problem isn't in the OpenGL stack,,,

    its in the cataylst A.I. stack turn of A.I. in your CCC and you have full speed again!

  9. #129
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    111

    Default

    Quote Originally Posted by giulio View Post
    It doesn't work for me. I've been trying since 9.8, but it just wont work. It installs fine, but when I reboot the pc it hangs on the "Ubuntu" pink screen, and nothing happens.

    I dont know whats happening, really, lost all the faith.

    My pc is running with a Radeon 4890 from powercolor, motherboard is an Asus M2NPV-VM, 2Gb of Ram, AMD X2 4200.
    Welcome to nforce430 chipset owner club There like 2 possible fixes.
    1. Buy motherboard with another chipset even newer nforce chipsets work well, driver only don't work with nforce430 (great job amd )
    2. Use windows and latest cat drivers.
    Pray that amd will fix it in 10.7

  10. #130
    Join Date
    May 2009
    Posts
    22

    Default

    Quote Originally Posted by Qaridarium View Post
    HON do have the same problem but the problem isn't in the OpenGL stack,,,

    its in the cataylst A.I. stack turn of A.I. in your CCC and you have full speed again!
    Turning off A.I. doesn't change anything.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •