Results 1 to 10 of 10

Thread: Sapphire Radeon HD 5770

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Sapphire Radeon HD 5770

    I am having an incredibly difficult time getting this card to work in any linux distro with the proprietary drivers.

    I have gotten reports that other people are getting this card to work with fglrx 9.11 and 9.12, as well as 10.1 in Ubuntu 9.10.

    So, just to test it out, because I didn't see why it would work in Ubuntu and not Slackware, I downloaded and installed Ubuntu 9.10.

    I went to AMD's website, and I downloaded Catalyst 9.11, 9.12, and 10.1.

    I installed 10.1. Reboot. Same hardlock. No error in /var/log/Xorg.0.log as the hardlock is preventing a disc sync -- which is the same behavior I got trying to use fglrx with this card in slackware. I ran

    Code:
    aticonfig --initial -f
    Reboot. Now, I get a flickering tty7, a numlock LED that flickers, and still no X.

    I -could- start frantically trying all sorts of different combinations, BUT, I wanted to make sure some of you didn't know some secret to getting this to work as I have seen people on this forum say they have fglrx working with this card in Ubuntu 9.10.

    The card works fine in Windows 7, flawlessly, so I know it's not a hardware issue.

    What I'd like to do, is document this as well as I can so that other people who run into this problem don't just assume the card is bad like I did. Unfortunately I'm a slackware user, not an ubuntu user-- so I'm going to need a little bump in the right direction to get this going. So, Ubuntu 9.10 users, how did you get your HD 5770 working with fglrx?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default also

    I have devoted an entire blog to getting this card working which will eventually explain why there are problems. I'll wait for someone to ask for the URL before I post it so I'm not accused of spamming lol

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Location
    Owatonna, Minnesota, USA
    Posts
    98

    Default

    Quote Originally Posted by dartmouth View Post
    I have devoted an entire blog to getting this card working which will eventually explain why there are problems. I'll wait for someone to ask for the URL before I post it so I'm not accused of spamming lol
    I guess I'll be the one to ask for the link.

    I have a Sapphire Vapor-X Radeon 5770 coming tomorrow. I hope mine doesn't have any problems.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    9

    Default Hey! Someone paid attention to me!

    Quote Originally Posted by BlueJayofEvil View Post
    I guess I'll be the one to ask for the link.

    I have a Sapphire Vapor-X Radeon 5770 coming tomorrow. I hope mine doesn't have any problems.
    Ask and ye shall receive!!

    http://slackware-radeonhd5770-compat....blogspot.com/

    Ok, but seriously, if anyone decides to follow this blog, please let me know if I could be more verbose when I'm testing; just today someone pointed out that I haven't been including the fglrx-install.log file, dmesg file, and I should be doing that.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    997

    Default

    dartmouth, did you get it working yet?

    I was reading the Ubuntu forums especially posts about using the Radeon HD 5770 in Ubuntu (searched for '5770'). I'm considering upgrading my card to the Radeon card and would use Ubuntu (I already have some familiarity with the *buntus and don't have enough confidence to try an ATI card in something else...haha...). Try the forums there as extra support if you are still having trouble.

    I have no idea about using it in Slackware as I don't use that.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    3

    Default

    yes it will allow you to run duel monitors. It is a decent card, but I would go for the ASUS HD 3870 HD. It is not much more and is more bang for your buck. Just make sure you got enough amperage to run it. That goes for the 3450 as well. If you got at least 25 amps running down the 12+ rail you are good.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Linuxland
    Posts
    4,994

    Default

    Are the bots getting smarter? Above is almost on topic.

    Damn the AI research.

  8. #8

    Default

    Hi Dartmouth!
    looking through some of the log files in your "Efforts!" part of the log you seem to suffer from the same symptoms as I have with my Saphire Radeon 5770. So my question is, did you try to get this card running on an nForce4 chipset? I do and it doesn't seem to work with fglrx.
    I've also filed a bug report in the unofficial ATI/AMD Bugzilla:
    http://ati.cchtml.com/show_bug.cgi?id=1794
    You might want to look over it and if you match the symptoms and the hardware add your results to that bug report.
    Thanks!

  9. #9
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    762

    Default

    not sure if this is relevant, but my Asus HD 5770 works fine.

    00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
    But that's not nForce 4 anymore, right?


    fglrx 9.11 did work for me, but I wouldn't recommend sticking to it for too long.

  10. #10

    Default

    Thanks for your reply,
    but as you already pointed out, that's not the chipset I'm looking for.
    the pci-id is something like this:
    PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)

    So I'm looking for something like the MCP51 version of an nForce chipset.
    The full list of components is in the beginning of the bug report right after the Xorg.0.log.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •