Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 37

Thread: ATI Radeon KMS Leaves Staging Area In 2.6.33

  1. #21
    Join Date
    May 2007
    Posts
    231

    Default

    Quote Originally Posted by RealNC View Post
    KMS is still not ready in 2.6.33. It's simply too slow and full of graphical glitches (I'm on an RV770). But it's good that it's out of the staging area, as any promising driver should.
    You opened a bug for this ? What puzzle me is that i am completely unable to reproduce all reported rendering issue despite the various r6xx/r7xx i have.

  2. #22
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    416

    Default

    Quote Originally Posted by glisse View Post
    You opened a bug for this ? What puzzle me is that i am completely unable to reproduce all reported rendering issue despite the various r6xx/r7xx i have.
    KDE's Kwin window manager has some glitches, but I don't know if it's Mesa or DRM.

    Sometimes a window gets a thick Yellow or Black border around it. If you focus or unfocus the window it goes away, but it'll eventually come back on another window.

  3. #23

    Default

    Quote Originally Posted by pvtcupcakes View Post
    KDE's Kwin window manager has some glitches, but I don't know if it's Mesa or DRM.

    Sometimes a window gets a thick Yellow or Black border around it. If you focus or unfocus the window it goes away, but it'll eventually come back on another window.
    Jepp, the same over here. On my rv670 I do especially get "black rectangles" where eg the currently running program is shown or the whole area for switching the current workspace or the clock just shown that black rectangle. Things somehow seem to be related to stuff like transparancy. Clicking once on the desktop tends to fix those things. And when borders around progs are shown clicking on a different prog also fixes this issue.
    Sorry, but it is rather hard to provide you with some way to definitely be able to reproduce it. But at least here using kwin (kde 4.3.x atm) I do see those issues. Nothing that stops you from normal working, just some glitches. Those only happen with KMS active and it makes no difference if acceleration method for desktop effects is xrender or opengl. So I think the "fault" is somewhere in the KMS part, not in mesa or libdrm itself, though I am not sure at all.

    Currently I am running 2.6.33-rc5, but I had the same observation with KMS in 2.6.32*. Using mesa, libdrm and xf86-video-radon from git-master.

  4. #24
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    2,926

    Default

    Yeah, I have the same problem.

    It shows up on and off. In the past, it was a Mesa commit that caused it, then it was reverted and things were OK. But it's there again.

  5. #25
    Join Date
    May 2009
    Location
    Richland, WA
    Posts
    134

    Default

    I personally think KMS has quite a way to go on catching up with UMS in performance. As I have hacked away on both sets of code to improve performance by any means I just don't see where KMS is going to get it from or where the core bottle neck is. Minor improvements are possible however.

  6. #26
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,329

    Default

    Note that there are some EXA bugs in xserver 1.7 that can cause these sorts of problems.

  7. #27
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5

    Default

    bug in kms radeon
    http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=15166
    in 2.6.33-rc6 not fixed
    kernel full freeze and system not ping from remote computer

  8. #28
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5

    Default

    mesa from git and xf86-video-ati from git

  9. #29
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    5

    Default

    oops =(
    kernel 2.6.33-rc6
    system full freeze and not ping from remote computer

    http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=15166

  10. #30
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Greece
    Posts
    3,779

    Default

    Quote Originally Posted by glisse View Post
    You opened a bug for this ? What puzzle me is that i am completely unable to reproduce all reported rendering issue despite the various r6xx/r7xx i have.
    No, I thought they were known issues. Before I file a bug, are the following a known problem?

    http://i48.tinypic.com/12479kw.png
    http://i46.tinypic.com/20pa4yc.png

    (Black and yellow boxes where a smooth shadow should be.)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •