Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 61 to 70 of 102

Thread: AMD Catalyst 10.1 Driver For Linux Released

  1. #61
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Hannover (Germany)
    Posts
    125

    Default

    Quote Originally Posted by aromanos View Post
    It's very disappointing that packages don't build on Ubuntu 9.10 x86_64. Production support added... yeah sure.

    Anyway, this worked for me:

    chmod +x ./ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run

    ./ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run --extract

    cd fglrx-install.xxxx/arch/x86_64/usr/lib64/
    (Replace "fglrx-install.xxxx" with the name of the directory that the installer created on your system)

    ln -s libatiuki.so.1.0 libatiuki.so.1

    cd ../../../..

    sudo ./ati-installer.sh 10.1 --buildandinstallpkg Ubuntu/karmic

    Done!

    Happy building,

    -- Andrés
    Thanks, it works.

  2. #62
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Vienna, Austria; Germany; hello world :)
    Posts
    622

    Default

    any patch or hint how to compile 10.1 on Gentoo ?

    I updated the ebuild according to the patch in following bug:

    http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=297322

    unfortunately the patch mentioned in the bug: 2.6.32-9.11-fix_compilation.patch

    or

    2.6.32-9.12-fix_compilation.patch (in renamed form)

    doesn't seem to work anymore or I'm running into another kind of problem:

    CC [M] /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.o
    CC [M] /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/kcl_acpi.o
    In file included from /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:449:
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/drm_proc.h: In function ‘FGLDRM__vma_info’:
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/drm_proc.h:497: warning: format ‘%08lx’ expects type ‘long unsigned int’, but argument 5 has type ‘phys_addr_t’
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c: In function ‘KCL_SetPageCache_Array’:
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:1322: warning: passing argument 1 of ‘KCL_ConvertPageToKernelAddress’ makes pointer from integer without a cast
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.h:337: note: expected ‘void *’ but argument is of type ‘long unsigned int’
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c: In function ‘__ke__cmpxchg’:
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:1479: error: variable or field ‘__ret’ declared void
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:1479: error: variable or field ‘__old’ declared void
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:1479: error: variable or field ‘__new’ declared void
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c: In function ‘KCL_MapPageToPfn’:
    /var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.c:1621: warning: unused variable ‘bus_addr’
    make[2]: *** [/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x/firegl_public.o] Error 1
    make[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
    make[1]: *** [_module_/var/tmp/portage/x11-drivers/ati-drivers-10.1/work/common/lib/modules/fglrx/build_mod/2.6.x] Error 2
    make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-2.6.33-rc5-zen1_bfs'
    make: *** [kmod_build] Error 2
    * ERROR: x11-drivers/ati-drivers-10.1 failed:
    * Unable to emake HOSTCC=x86_64-pc-linux-gnu-gcc CROSS_COMPILE=x86_64-pc-linux-gnu- LDFLAGS= GCC_VER_MAJ=4 KVER=2.6.33-rc5-zen1 KDIR=/usr/src/linux kmod_build
    *
    * Call stack:
    * ebuild.sh, line 48: Called src_compile
    * environment, line 8045: Called linux-mod_src_compile
    * environment, line 7201: Called die
    * The specific snippet of code:
    * eval "emake HOSTCC=\"$(tc-getBUILD_CC)\" CROSS_COMPILE=${CHOST}- LDFLAGS=\"$(get_abi_LDFLAGS)\" ${BUILD_FIXES} ${BUILD_PARAMS} ${BUILD_TARGETS} " || die "Unable to emake HOSTCC="$(tc-getBUILD_CC)" CROSS_COMPILE=${CHOST}- LDFLAGS="$(get_abi_LDFLAGS)" ${BUILD_FIXES} ${BUILD_PARAMS} ${BUILD_TARGETS}";
    Help please !

    thanks

  3. #63
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Amsterdam
    Posts
    3

    Talking openSUSE 11.2 results

    Just a message for the non-ubuntu fans:
    Installed the Catalyst 10.1 on openSUSE 11.2/64 on an HP Elitebook 8530p and......
    ...
    (suspense building)
    ....

    It worked! This is the first Catalyst driver that actually worked since I've had the Elitebook, and boy I tried them all.


    Now I go and enjoy my KDE desktop effects. Please do not disturb me.

  4. #64
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    41

    Default

    Quote Originally Posted by tball View Post
    10.1 doesn't work with opencl. Just tried :-). You have to use 9.12 hotfix.
    Hmmm... but shouldn't 10.1 be newer than 10.1 hotfix?
    And what about xvba?

  5. #65
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    314

    Default

    Quote Originally Posted by aromanos View Post
    ln -s libatiuki.so.1.0 libatiuki.so.1
    Thanks for that!

    FYI, if anyone's building on the Karmic 2.6.31 RT kernel, you need fix up some line references on the DKMS patch:
    Code:
    in fglrx-install.XXXXXX/packages/Ubuntu/dists/karmic/dkms/patches/rt_preempt_31.patch , change the line:
    @@ -4998,7 +5005,11 @@ unsigned int ATI_API_CALL KAS_Mutex_GetO
    
    to:
    
    @@ -5038,7 +5045,11 @@ unsigned int ATI_API_CALL KAS_Mutex_GetO

  6. #66
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1

    Default Install Guide on Ubuntu Karmic

    I got the Catalyst 10.1 working on Karmic x86.
    There are to methods to to this:

    MANUAL:
    sudo apt-get install build-essential cdbs fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++6 dkms libQtGui4
    sudo wget www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run
    sudo chmod +x ./ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run
    ./ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run --extract
    cd fglrx-install*/arch/x86/usr/lib/
    ln -s libatiuki.so.1.0 libatiuki.so.1
    cd ../../../..
    sudo ./ati-installer.sh 10.1 --buildpkg Ubuntu/karmic
    cd
    sudo dpkg -i *.deb
    sudo aticonfig --initial -f
    sudo reboot


    AUTOMATIC:

    sudo apt-get install build-essential cdbs fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++6 dkms libQtGui4
    sudo wget www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run
    sudo chmod +x ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run
    sudo sh ./ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run
    --> handle through installation --> automatic
    sudo aticonfig --initial -f
    sudo reboot


    The Catalyst 10.1 is working very fine. For me the first catalyst without tearing by playing XV-Videos.
    But now I have another problem. My PC is connected via a AV-Receiver to my Plasma-TV.
    Catalyst detects the AV-Receiver as an projector.
    In CCC I do not have the Under-/Overscan Controls. I think the problem is that he thinks it is an projector so its disabled.
    Now I have black edge around my tv.
    In CCC 9.12 I had the same problem. CCC 9.11 and older ones were working fine with the under-/overscan tab in CCC.

    Does everyone also have this problem?

  7. #67
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    16

    Default

    [QUOTE=Steo;110202]I got the Catalyst 10.1 working on Karmic x86.
    None cared about architecture :

    if you are x86 :
    ./ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run --extract
    cd fglrx-install*/arch/x86/usr/lib/
    ln -s libatiuki.so.1.0 libatiuki.so.1
    cd ../../../..
    sudo ./ati-installer.sh 10.1 --buildandinstallpkg Ubuntu/karmic

    if you are x86_64 :
    ./ati-driver-installer-10-1-x86.x86_64.run --extract
    cd fglrx-install*/arch/x86_64/usr/lib64/
    ln -s libatiuki.so.1.0 libatiuki.so.1
    cd ../../../..
    sudo ./ati-installer.sh 10.1 --buildandinstallpkg Ubuntu/karmic

    Then should work for everyone

  8. #68
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    16

    Thumbs down Broken xorg failsafe

    Has anyone noticed the driver crashes if ati card is not there? And nothing else than power switch can get it out...
    Hopefully ext4 filesystem is prety tough!

    Xorg failsafe is vital for me as I move my hardrive between home and work...

    No other way but to downgrade to 9.12...

    Thank you very much AMD for your official Ubuntu Karmic support, just love it!

  9. #69
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Syros, Greece
    Posts
    29

    Default

    Installed fine and working without problems on Opensuse 11.2 and 11.1 (both 64bit).

    Hope to see some real improvements soon....

  10. #70
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    58

    Default xorg support

    What's wrong with you AMD? By the time you start supporting xorg server 1.7, the 1.8 will be out!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •