Results 1 to 9 of 9

Thread: Problems with WINE

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    16

    Default Problems with WINE

    Hi, i have ubuntu 8.10 64 bit, open source drivers mesa 7.2. When i use WINE, it get me to login screen. i try to turn off compiz but did not work also. I wont to play Arcanum . Any suggestion?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Merida
    Posts
    1,102

    Default

    I don't think Wine can work with any of the open source drivers at the moment. Also, I don't think Arcanum works really well with Wine either.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    16

    Default

    Maybe this can help. When i want to configure WINE it happens also, it get me to login screen.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Orlando, FL, USA
    Posts
    175

    Default

    Trying to break the language barrier here.
    Do you come back to a user login screen (Welcome to Gnome / Ubuntu / Linux)?
    or do you get to a login screen in Arcanum? (I have not played the game, so I am not much help there)

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    16

    Default

    It get me back to gnome/ubuntu/linux login screen. Restart X.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Orlando, FL, USA
    Posts
    175

    Default

    So far the only thing I have read is to try to re-install the video driver.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    16

    Default

    With ATI/AMD prorietary FGLRX graphic driver it whose easy to reinstall, but with open source i am little lost. Any help?

  8. #8
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    983

    Default

    Quote Originally Posted by Melcar View Post
    I don't think Wine can work with any of the open source drivers at the moment. Also, I don't think Arcanum works really well with Wine either.
    I have no idea about the game in question, but certainly Wine works with Mesa.

  9. #9
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Mexico City, Mexico
    Posts
    900

    Default

    Maybe stating the obvious, but, could you post your video hardware specs? Usually (and I'm speaking about ATi/nVidia proprietary drivers here) this is usually due to an incompatible version of the GL library being installed. You mentioned you are on a 64-bit system, however, do you also have the 32-bit Mesa packages installed? Without these Wine cannor run. Recently Wine tied the 2D graphics draw to OpenGL, hence it requires fully operational OpenGL rendering in 32-bit mode for 64-bit Operating Systems. This seems to be a case of no 32-bit OpenGL (Mesa) libGL bein present in your system.

    Also, you mention Ubuntu, which IIRC does things a bit differently in its 64-bit version, using /usr/lib32 for the 32-bit library files instead of /usr/lib, considered to be the standard for 32-bit libraries and binaries, and /usr/lib64 for 64-bit libraries and binaries. This makes things a bit harder, as most programs would expect to link to files found in /usr/lib for 32-bit binaries instead of /usr/lib32 (unless some ld.so.conf magic is played)...

    In short my advise would be to check if you have indeed the libGL.so files in either /usr/lib/libGL.so, /usr/lib32/libGL.so, /usr/lib64/libGL.so, etc... And maybe to see if there is a 'wine' file in /etc/ld.so.conf.d/ (if you have an /etc/ld.so.conf.d directory, otherwise, check the contents of the /etc/ld.so.conf file)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •