Results 1 to 7 of 7

Thread: Nouveau X.Org Driver Released With DRI3+Present, Maxwell, GLAMOR

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    15,659

    Default Nouveau X.Org Driver Released With DRI3+Present, Maxwell, GLAMOR

    Phoronix: Nouveau X.Org Driver Released With DRI3+Present, Maxwell, GLAMOR

    The Nouveau development community released the xf86-video-nouveau 1.0.11 driver update to kick off the start of September. While you wouldn't guess it from the version number, this driver update is actually very significant and introduces a lot of new functionality and other improvements...

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=MTc3ODA

  2. #2

    Default

    Anybody test VSync with KWin yet? It works out-of-the-box like with radeon or GLXVblank is required?

  3. #3
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    29

    Default

    Quote Originally Posted by RussianNeuroMancer View Post
    Anybody test VSync with KWin yet? It works out-of-the-box like with radeon or GLXVblank is required?
    from the tag commit:

    Enable sync of swaps to vblank by default (Option GLXVblank "on").

  4. #4
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    50

    Default How to enable Glamor?

    I have a laptop with an NVIDIA 8400GS and Arch already has 1.0.11. How can I enable glamor acceleration? I've tried doing the same thing as with ATI but when I checked the logs it was still using EXA (no mention of glamor actually)

  5. #5

    Default

    Quote Originally Posted by Vidar View Post
    I have a laptop with an NVIDIA 8400GS and Arch already has 1.0.11. How can I enable glamor acceleration? I've tried doing the same thing as with ATI but when I checked the logs it was still using EXA (no mention of glamor actually)
    Are you on X Server 1.16? That's needed compared to Radeon.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    50

    Default

    Quote Originally Posted by Michael View Post
    Are you on X Server 1.16? That's needed compared to Radeon.
    Ofcourse.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by Michael View Post
    Vidar

    How to enable Glamor?
    I have a laptop with an NVIDIA 8400GS and Arch already has 1.0.11. How can I enable glamor acceleration? I've tried doing the same thing as with ATI but when I checked the logs it was still using EXA (no mention of glamor actually)
    Glamor is only enabled by default with Maxwell GPUs, that's why it's disabled with you 8400GS.

    To enable it you may try adding:

    Option "AccelMethod" "glamor"

    To your xorg conf in the Section "Device".

    Why do you want to enable glamor may I ask ?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •