Results 1 to 3 of 3

Thread: Motherboard Detection?

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Seattle
    Posts
    305

    Default Motherboard Detection?

    How would I go about getting my motherboard detected by the test suite? I have a DFI motherboard (in sig), but when I get system info back it says the motherboard is unknown. Does anyone else have a similar issue? Heres the output:
    Code:
    joshua@laptop:~$ phoronix-test-suite system-info
    
    ======================================
    Phoronix Test Suite v1.0.0 (TRONDHEIM)
    System Information
    ======================================
    
    Hardware:
    Processor: Intel Core 2 Duo CPU T7500 @ 2.20GHz (Total Cores: 2), Motherboard: Unknown, Chipset: Intel Mobile PM965/GM965/GL960, System Memory: 3892MB, Disk Space: 141GB, Graphics: Quadro NVS 140M/PCI/SSE2 (400/600MHz), Screen Resolution: 1440x900 
    
    Software:
    OS: Ubuntu 7.10, Kernel: 2.6.22.9-io-enabled (x86_64), X.Org Server: 1.3.0, OpenGL: 2.1.2 NVIDIA 173.14.05, Compiler: GCC 4.1.3, File-System: ext2/ext3

  2. #2
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    York, UK
    Posts
    134

    Default

    Can you post the output of:
    Code:
    lshal | grep system.hardware.vendor
    lshal | grep system.hardware.product
    lshal | grep system.hardware.version

    FWIW my motherboard can't be reliably detected either, as 2 of those fields are useless.

    [uncle_fungus@lanch-176-182 tmp]$ lshal | grep system.hardware.vendor
    system.hardware.vendor = 'System manufacturer' (string)
    [uncle_fungus@lanch-176-182 tmp]$ lshal | grep system.hardware.product
    system.hardware.product = 'P5K-E' (string)
    [uncle_fungus@lanch-176-182 tmp]$ lshal | grep system.hardware.version
    system.hardware.version = 'System Version' (string)
    [uncle_fungus@lanch-176-182 tmp]$
    I have an ASUS P5K-E

  3. #3

    Default

    What's the output of:

    lshal -u /org/freedesktop/Hal/devices/computer

    That is how it's detected currently is through HAL and either DFI is not supplying any information to it or it's being supplied differently.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •