Announcement

Collapse
No announcement yet.

Here's The First Screenshot Of The Linux Steam Client

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Here's The First Screenshot Of The Linux Steam Client

    Phoronix: Here's The First Screenshot Of The Linux Steam Client

    Less than two weeks ago we reported on the Mac OS X Steam client confirming the existence of a Linux client and then found more Linux references too. We then found the unreleased Steam Linux binaries that were under active development. Some still didn't believe the existence of a Steam client for Linux with Source Engine support, but it's something we have said for nearly two years based upon our sources and then the emergence of these binaries...

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=ODIwNQ

  • #2
    Dunno, that kinda looks photoshoped/GIMP'd ....

    Comment


    • #3
      Here is the binary patch we used to get it work. Its for the current version of steamui.so and you can it yourself if you think its photoshopped!
      http://www.megaupload.com/?d=DIRKCAH0

      Comment


      • #4
        Games are probably the most important to Linux to be able to compete on the desktops. Can't wait for Steam ;>

        Comment


        • #5
          Originally posted by bugmenot2 View Post
          Dunno, that kinda looks photoshoped/GIMP'd ....
          You can get the patches and help to run it yourself in #phoronix. It's the real deal.

          Comment


          • #6
            Ok -- so Kano posted this link in IRC to make setting this up ridiculously easy, just paste this into a bash file, save it, and run it in an empty directory! I didn't write this, but Kano said "do what you want, its not my patch anyway ", so here it is...
            Code:
            #!/bin/sh
            wget -qO- http://store.steampowered.com/public/client/steam_client_linux|awk -F\" '/file/&&/steam_linux/{print $4}'|wget -P package -i- -NB http://store.steampowered.com/public/client/
            unzip -o  package/*.zip.\*
            chmod +x steam.sh linux32/steam
            echo Universe = store.steampowered.com/public/client/steam_client_linux > ./steam.cfg
            ./steam.sh
            wget -P patch -N http://www.jnumbers.com/mirror/steamui.patch
            bspatch linux32/steamui.so linux32/steamui.so patch/steamui.patch
            sed 's|\(${DEBUGGER}\)|LD_PRELOAD=`echo linux32/*.so` \1|' steam.sh > run.sh
            chmod +x run.sh
            ./run.sh
            This code was originally at http://pastie.org/private/4ryiocqxbea8uq8dgexg. I'm including it in my post in case that pastie page goes down for some reason.

            Comment


            • #7
              Also, you could just run this script, which does just about everything for you, assuming you have bspatch installed. http://pastebay.com/96489

              Comment


              • #8
                Originally posted by aliendude5300 View Post
                Also, you could just run this script, which does just about everything for you, assuming you have bspatch installed. http://pastebay.com/96489
                Unfortunately, I can't edit my original message, but I fixed setting the executable permissions on the new run.sh file. The new file is at: http://pastebay.com/96505

                Comment


                • #9
                  Originally posted by bugmenot2 View Post
                  Dunno, that kinda looks photoshoped/GIMP'd ....
                  And here's why:
                  Steam has its own windows management thing going on.

                  Why? Because of consistency; Steam has an overly mode where these windows can appear in-game as well for changing settings in the Source engine, nut also for bringing up instant messaging, voip and browsing servera and whatnot in third party games.

                  Ever sinse a not too distant time ago it is compositing with shadows of its own, so it doesn't match the OS's window
                  anagement graphical effects and behavoir.

                  Comment


                  • #10
                    Yay! I got it working on another machine... on my main machine, it wouldn't start because I was using a Radeon X1950 GT 256MB card, and the radeon R300 open-source driver. When I tried it on another machine, also running Ubuntu 10.04 LTS, except in 32-bit instead of 64-bit like on my other machine. Anyways, here are some screenshots of it working:




                    I assure you, these aren't fake...

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by aliendude5300 View Post
                      Yay! I got it working on another machine... on my main machine, it wouldn't start because I was using a Radeon X1950 GT 256MB card, and the radeon R300 open-source driver. When I tried it on another machine, also running Ubuntu 10.04 LTS, except in 32-bit instead of 64-bit like on my other machine. Anyways, here are some screenshots of it working:

                      *snip*

                      I assure you, these aren't fake...
                      Sigh... I really hate the time limit to edit your posts here, sorry for the extremely large images. Here's what it should look like:



                      If an admin here could edit my first post, replacing the old image code, it would be appreciated. Sorry about that! I tried to fix it...

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by aliendude5300 View Post
                        Yay! I got it working on another machine... on my main machine, it wouldn't start because I was using a Radeon X1950 GT 256MB card, and the radeon R300 open-source driver. When I tried it on another machine, also running Ubuntu 10.04 LTS, except in 32-bit instead of 64-bit like on my other machine. Anyways, here are some screenshots of it working:




                        I assure you, these aren't fake...
                        This is what I got, too. Too bad it's not as impressive as that fake. :P

                        Comment


                        • #13
                          Here's another one with the "-install x" argument:


                          Note that it has the stripes, but no Steam logo or Valve logo.

                          Comment


                          • #14
                            Is it requiring a specific video driver? I'm on the open source intel driver right now and it still shuts down, granted much later on in the process... any more troubleshooting i can do?

                            Comment


                            • #15
                              ...and this is steam (splash screen?) in kubuntu lucid 64bit:

                              Comment

                              Working...
                              X