Announcement

Collapse
No announcement yet.

2.6.27 Kernel Killing Network Hardware

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #11
    How do I test to see what card I'm using so I don't encounter the problem when I update.

    Also, isn't Canonical's work around just getting rid of that driver?

    Also, would it be easier to just import the driver from a previous Kernel?

    Possible problems I can see:
    1. It not being compatible with the 2.6.27 kernel
    2. It's not the driver that's corrupting (which that is being talked about in the bug report)

    Thanks a lot.


    Bas.

    Comment


    • #12
      but it's also true that a user that's running 2.6.27rc must be at least a user that understands a minimum of "computer things" so he's able somehow to reflash it.
      anybody running -rc* kernels must be ready for anything, be it hardware failure, your pc killing your dog, or kernel devs kidnapping your girlfriend :]

      Also, would it be easier to just import the driver from a previous Kernel?
      i think this one will nail down the problem - http://lkml.org/lkml/2008/9/23/431 .

      the issue might lay deep within the kernel, and not the driver itself.

      remember how rtorrent exposed a deep bug in the kernel in 2.6.18 ?

      Comment


      • #13
        Originally posted by bulletxt View Post
        If something like this happens for example with an Ubuntu stable release, oh well, I couldn't blame if Microsoft pays some newspaper to FUD about it..lol
        What most likely happened is Microsoft paid a Linux kernel saboteur to have the kernel trash your LAN card.

        See: The Linux Kernel SABOTEURS at
        http://www.phoronix.com/forums/showthread.php?t=9509
        Last edited by Jade; 09-26-2008, 07:04 PM.

        Comment


        • #14
          oh....I was just joking but it seems the thing is more serious than I thought... I'll read your link!

          Comment


          • #15
            Originally posted by bulletxt View Post
            oh....I was just joking but it seems the thing is more serious than I thought... I'll read your link!
            Being friends with one of the Intel linux devs, he told me that this issue is most likely related to core kernel changes rather than a bug with the actual driver. The nvram on the e1000* based cards are shared between the rest of the hardware components on the machine, as its a part of the address space. Anything can have a flaw that writes to the wrong address, such blame can be bugs in the kernel, a buggy X11 graphics driver writing to a bad memory address, or a combination of both could be the culprit here. From what I understand this is mainly happening with laptops, and no reported happenings with PCIe based server adapters yet.

            Comment


            • #16
              I know of one defect adapter on an asus q35 board. saidly the system locks when you try to load a patched driver (without crc check).

              Comment

              Working...
              X