Announcement

Collapse
No announcement yet.

PulseAudio 2.0 Runs On HURD, Has Jack Detection

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Originally posted by Ragas View Post
    Are you kidding me?! It is still a horrible mess! I've just tried it 3 month ago.

    Pulseaudio is in many parts duplicating work that is already present in ALSA and doing it worse.

    Pulseaudio should focus on being just an audio server with per application sound levels and network transparency. Also it shouldn't try try manage "every" sound output. Programs that don't directly support it shouldn't be touched by it, that is what creates this mess in the first place.

    While at the same time ALSA should make its advanced settings more easily available. Normalizing, noise cancellation, surround sound, all this is already possible with ALSA it is only hard to write into your .asoundrc we actually need a program that is able to create this file automatically depending on the users preferences.

    I would actually love to have a good sound-server on my Linux boxes, but every time I try Pulseaudio it only creates a mess.
    I'm not arguing a point, but keep in mind that other people's experience (E.g. me) is *radically* different that yours and in many cases, issues can be solved or triggered by the distribution itself.
    Case of point: my workstation has 3 sound devices:
    1. Audigy 2SZ connected to 5.1 setup.
    2. On-boad 5.1 HDA care connected to a remote speaker.
    3. USB webcam with built in mike.

    With ALSA trying to get the setup working was a pure mess, dminx, numerous .asoundrc's - and it never really worked right.
    With Pulse, especially in recent Fedora releases everything works *out of the box* with zero configuration on my end.
    I can move audio from one device to another (In reality - from one speaker set to another).
    I can have two active (or actually 3) streams working simultaneously with zero configuration.
    ... And last and not least, I have a *reliable* method to give different volume levels to different streams.

    ... Now, YMMV or actually, your millage may be radically different, but keep in mind that for many people latest revisions of Pulse simply work.

    - Gilboa
    DEV: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB + 2x3TB, GTX780, F21/x86_64, Dell U2711.
    SRV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 4x2TB, GTX550, F21/x86_64, Dell U2412..
    BACK: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 3x1.5TB, 9800GTX, F21/x86-64.
    LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F21/x86_64.

    Comment


    • #77
      Originally posted by e8hffff View Post
      You must admit Wine is heavily reliant on good latency, so if your hardware is a setback then running any API's closer to the kernel or hardware, is the better.

      Personally I've noticed Wine improvements with sound only with recent releases, older versions were shocking. Maybe this is due to OpenAL.
      Back in 1.3.x wine developers decided to continue using ALSA as the main sound layer when the rewrote the mmdevapi layer.
      Sadly enough, it never quite worked on PA distributions either due to ALSA bugs or PA bugs (the issue was never really resolved).
      In the mean time, there's an external patch that re-enables winepulse.drv [1] and at least in my case, works out of the box and follows the latest upstream release.
      As far as I know [2] the wine developers have decided to officially support PA once and for all, but no target release date / version has been set.

      - Gilboa

      [1] http://repo.or.cz/w/wine/multimedia.git
      [2] http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=10495
      DEV: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB + 2x3TB, GTX780, F21/x86_64, Dell U2711.
      SRV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 4x2TB, GTX550, F21/x86_64, Dell U2412..
      BACK: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 3x1.5TB, 9800GTX, F21/x86-64.
      LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F21/x86_64.

      Comment


      • #78
        Originally posted by gilboa View Post
        I'm not arguing a point, but keep in mind that other people's experience (E.g. me) is *radically* different that yours and in many cases, issues can be solved or triggered by the distribution itself.
        Indeed. I have 3 machines I tried to use PulseAudio on. My main PC, with two cards, had certain issues. My tablet PC had huge issues (even system sound didn't play correctly out of the box). But the laptop works with it flawlessly, I never had to change a thing to make it work there. And all of these machines use the same distribution.

        Comment


        • #79
          OSSv4 question

          Correct me if I'm wrong but OSSv4 cannot be used with HDMI right?
          So if I connect my laptop to my 32 in HD TV to watch videos with my HDMI cable I am out of luck.

          To me that's a showstopper for using OSSc4 on a desktop machine.
          Pulseaudio here (OpenSuSe and Ubuntu) work flawlessly.

          Comment


          • #80
            about hardware mixing.. only audigy and LIVE have hardware mixer, even my xonar doesnt have...

            Comment


            • #81
              Originally posted by NomadDemon View Post
              about hardware mixing.. only audigy and LIVE have hardware mixer, even my xonar doesnt have...
              I think my card is capable of it, but the drivers aren't...

              Comment


              • #82
                integrated sound codec cant hardware mix

                Comment


                • #83
                  PulseAudio is useless! nothing but it just wastes your CPU cycle.

                  Comment


                  • #84
                    you are useless, get lost troll

                    Comment


                    • #85
                      Originally posted by China_Guy View Post
                      PulseAudio is useless! nothing but it just wastes your CPU cycle.
                      Please don't feed the troll.

                      Thanks you.

                      - Gilboa
                      DEV: Intel S2600C0, 2xE52658V2, 32GB, 4x2TB + 2x3TB, GTX780, F21/x86_64, Dell U2711.
                      SRV: Intel S5520SC, 2xX5680, 36GB, 4x2TB, GTX550, F21/x86_64, Dell U2412..
                      BACK: Tyan Tempest i5400XT, 2xE5335, 8GB, 3x1.5TB, 9800GTX, F21/x86-64.
                      LAP: ASUS N56VJ, i7-3630QM, 16GB, 1TB, 635M, F21/x86_64.

                      Comment


                      • #86
                        Originally posted by NomadDemon View Post
                        integrated sound codec cant hardware mix
                        Yes, but I have a dedicated X-Fi card, and at least according to ALSA wiki the ALSA drivers don't support that on my card...

                        Comment


                        • #87
                          only sound blasters have hardware mixer as far i know x-fi also have software mixer.

                          Comment

                          Working...
                          X