Announcement

Collapse
No announcement yet.

A few questions about Test Suite

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • A few questions about Test Suite

    Hi, I'm new here and I have a few doubts about your great suite of benchmarking.

    1) Why my proccessor is no detected correcly? Same case with my memory.
    Show the results like this:



    2) Why the sensors not works properly during bench?
    Code:
    $ ./phoronix-test-suite run compliance-sensors
    ====================================
    LM Sensors (Run 1 of 1)
    ====================================

    FAIL,FAIL,FAIL,FAIL,PASS,PASS,PASS

    ################################################## ####
    LM Sensors:

    (VCore, +3.3V, +5V, +12V, CPU Fan, CPU Temp, Sys Temp)

    Final: FAIL,FAIL,FAIL,FAIL,PASS,PASS,PASS

    ################################################## ####

    But the daemon sensors works fine.:S
    I try $ phoronix-test-suite sensor-options:
    Code:
    $ ./phoronix-test-suite sensor-options
    
    Monitoring these sensors are as easy as running your normal Phoronix Test Suite commands but at the beginning of the command add: MONITOR=<selected sensors> (example: MONITOR=cpu.temp,cpu.voltage phoronix-test-suite benchmark universe). Below are all of the sensors supported by this version of the Phoronix Test Suite.
    
    Supported Options:
      - all
      - all.temp
      - all.power
      - all.voltage
      - all.freq
      - all.usage
      - gpu.temp
      - cpu.temp
      - sys.temp
      - battery.power
      - cpu.voltage
      - v3.voltage
      - v5.voltage
      - v12.voltage
      - cpu.freq
      - gpu.usage
    But I don't have to use properly.


    Use Arch Linux i686 x32 - E7200 @3,6 - 1024 mb Kingston DDR2 800 mhz 4-4-4-12 - HD Seagate 320 gigas S-ATA II - GeForce 7300GT - GA-P35-DS3P


    Thanxs in advance.

  • #2
    Originally posted by mojado View Post
    1) Why my proccessor is no detected correcly? Same case with my memory.
    Show the results like this:

    Can you paste the output of your /proc/cpuinfo ?

    Originally posted by mojado View Post
    2) Why the sensors not works properly during bench?
    Code:
    $ ./phoronix-test-suite run compliance-sensors
    ====================================
    LM Sensors (Run 1 of 1)
    ====================================

    FAIL,FAIL,FAIL,FAIL,PASS,PASS,PASS

    ################################################## ####
    LM Sensors:

    (VCore, +3.3V, +5V, +12V, CPU Fan, CPU Temp, Sys Temp)

    Final: FAIL,FAIL,FAIL,FAIL,PASS,PASS,PASS

    ################################################## ####

    But the daemon sensors works fine.
    Can you then paste the output when running the sensors command?

    Arch Linux always seems to be problematic with PHP / Phoronix Test Suite.
    Michael Larabel
    http://www.michaellarabel.com/

    Comment


    • #3
      Thanxs Michael!

      Originally posted by Michael
      Can you paste the output of your /proc/cpuinfo ?
      Code:
      $ cat /proc/cpuinfo 
      processor	: 0
      vendor_id	: GenuineIntel
      cpu family	: 6
      model		: 23
      model name	: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7200  @ 2.53GHz
      stepping	: 6
      cpu MHz		: 3800.059
      cache size	: 3072 KB
      physical id	: 0
      siblings	: 2
      core id		: 0
      cpu cores	: 2
      fdiv_bug	: no
      hlt_bug		: no
      f00f_bug	: no
      coma_bug	: no
      fpu		: yes
      fpu_exception	: yes
      cpuid level	: 10
      wp		: yes
      flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl est tm2 ssse3 cx16 xtpr sse4_1 lahf_lm
      bogomips	: 7606.61
      clflush size	: 64
      
      processor	: 1
      vendor_id	: GenuineIntel
      cpu family	: 6
      model		: 23
      model name	: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7200  @ 2.53GHz
      stepping	: 6
      cpu MHz		: 3800.059
      cache size	: 3072 KB
      physical id	: 0
      siblings	: 2
      core id		: 1
      cpu cores	: 2
      fdiv_bug	: no
      hlt_bug		: no
      f00f_bug	: no
      coma_bug	: no
      fpu		: yes
      fpu_exception	: yes
      cpuid level	: 10
      wp		: yes
      flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts pni monitor ds_cpl est tm2 ssse3 cx16 xtpr sse4_1 lahf_lm
      bogomips	: 7603.65
      clflush size	: 64

      Originally posted by Michael
      Can you then paste the output when running the sensors command?
      Code:
      $ sudo /etc/rc.d/sensors start
      $ sensors
      it8718-isa-0290
      Adapter: ISA adapter
      in0:         +1.25 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
      in1:         +1.94 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
      in2:         +3.36 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
      in3:         +2.99 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
      in4:         +0.11 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
      in5:         +0.06 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
      in6:         +0.00 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   ALARM
      in7:         +3.10 V  (min =  +0.00 V, max =  +4.08 V)   
      in8:         +3.09 V
      fan1:       2547 RPM  (min =    0 RPM)
      fan2:       1271 RPM  (min =    0 RPM)
      fan3:          0 RPM  (min =    0 RPM)
      fan4:          0 RPM  (min =    0 RPM)
      temp1:       +34.0C  (low  = +127.0C, high = +127.0C)  sensor = transistor
      temp2:       +28.0C  (low  = +127.0C, high = +127.0C)  sensor = thermal diode
      temp3:        -2.0C  (low  = +127.0C, high = +127.0C)  sensor = transistor
      cpu0_vid:   +2.800 V
      
      coretemp-isa-0000
      Adapter: ISA adapter
      Core 0:      +31.0C  (high = +76.0C, crit = +100.0C)  
      
      coretemp-isa-0001
      Adapter: ISA adapter
      Core 1:      +32.0C  (high = +76.0C, crit = +100.0C)
      Code:
      $ ./phoronix-test-suite run compliance-sensors
      
      Would you like to save these test results (Y/n)? Y
      Enter a name to save these results: sens
      Enter a unique identifier for distinguishing this series of tests: 15
      
      ====================================
      LM Sensors (Run 1 of 1)
      ====================================
      
      FAIL,FAIL,FAIL,FAIL,PASS,PASS,PASS
      
      ######################################################
      LM Sensors:
      
      (VCore, +3.3V, +5V, +12V, CPU Fan, CPU Temp, Sys Temp)
      
      Final: FAIL,FAIL,FAIL,FAIL,PASS,PASS,PASS
      
      ######################################################
      
      
      The PHP GD extension must be loaded in order for the graphs to display!
      Results Saved To: /home/jack/.phoronix-test-suite/test-results/sens/composite.xml
      Do you want to view the results in your web browser (y/N)?
      Thanxs for your help and greetings.(Y)

      Comment


      • #4
        First i like to thank you for this great piece of software !

        While testing around, some things went wrong on my system.

        1. phoronix-test-suite benchmark compliance-ogl

        the output was:

        Code:
        ====================================
        GLEW (Run 1 of 1)
        ====================================
        
        ./compliance-ogl: 2: ./glew/bin/glewinfo: not found
        
        ########################################################
        GLEW:
        
        (GL 1.1, GL 1.2, GL 1.3, GL 1.4, GL 1.5, GL 2.0, GL 2.1)
        
        Final: FAIL,FAIL,FAIL,FAIL,FAIL,FAIL,FAIL
        obviously the binaries were missing / not compiled on installation, so i compiled it by hand and it works like a charme now.

        Code:
        ====================================
        GLEW (Run 1 of 1)
        ====================================
        
        GL_VERSION_1_1:                                                OK 
        GL_VERSION_1_2:                                                OK 
        GL_VERSION_1_3:                                                OK 
        GL_VERSION_1_4:                                                OK 
        GL_VERSION_1_5:                                                OK 
        GL_VERSION_2_0:                                                OK 
        GL_VERSION_2_1:                                                OK 
        
        ########################################################
        GLEW:
        
        (GL 1.1, GL 1.2, GL 1.3, GL 1.4, GL 1.5, GL 2.0, GL 2.1)
        
        Final: PASS,PASS,PASS,PASS,PASS,PASS,PASS
        
        ########################################################

        2. phoronix-test-suite benchmark glmark

        The version 0.5.2 provided by PTS 1.02 segfaults on my system.
        I used 0.5.2.1 from https://sourceforge.net/project/show...roup_id=224203 which works. But i have to enter the resolution by hand to start glmark like this:
        Code:
        ====================================
        GLMark (Run 1 of 1)
        ====================================
        
        
        800
        600
        16
        0
        
            Vertex buffer object          FPS: 1204
        
        ####################################
        GLMark:
        800 x 600 - Vertex Buffer Object
        
        1204 Average FPS
        
        Average: 1204.00 Average FPS
        ####################################
        3. My processor is not detected correctly..
        it says
        Processor: Unknown (Total Cores: 1)
        Here is my output of /proc/cpuinfo:

        Code:
        $ cat /proc/cpuinfo
        processor	: 0
        vendor_id	: AuthenticAMD
        cpu family	: 6
        model		: 10
        model name	: AMD Athlon(tm) XP 2200+
        stepping	: 0
        cpu MHz		: 1804.233
        cache size	: 256 KB
        fdiv_bug	: no
        hlt_bug		: no
        f00f_bug	: no
        coma_bug	: no
        fpu		: yes
        fpu_exception	: yes
        cpuid level	: 1
        wp		: yes
        flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse syscall mmxext 3dnowext 3dnow up ts
        bogomips	: 3611.77
        clflush size	: 32
        My systemspecs are:

        OS: Xubuntu 8.04
        Ram: 512MB
        VGA: Ati Radeon 9800pro (latest fglrx)
        CPU: Athlon XP 2200+

        Keep on your great work!

        Comment

        Working...
        X