Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gentoo and PTS

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gentoo and PTS

    Hello,
    I have already posted elsewhere,
    but is there anyone running PTS on Gentoo flawlessly? I can't upload results, login.. also, the HDD space shows only one partition (9GB /) and not whole drive... Information about running programs are missing as well (using 0.5.0).

    Thanks.

  • #2
    i use it.. i couldnt login, but i got the submission id from michael, and manually put into the xml file, which allows me to upload as my user.

    as for hdd space, it only reports root. I dont use firefox or thunderbird or compiz, so it doesent say any of these, i do use konqueror, which it does not appear to mention in test notes.

    0.5.0 and 0.5.1

    Comment


    • #3
      USE flags for PHP

      Maybe we can make this the Gentoo thread instead of starting many.

      I have a general question about installing the PTS.

      I know it needs PHP, but I'm wondering what USE flags it requires. Is it just the "cli" flag as well as the default ones, like unicode, xml, etc.

      Maybe this is why people are having problems...

      I'll try it now with the following flags:

      berkdb bzip2 cli crypt exif gdbm iconv kerberos ldap ncurses nls pcre readline reflection session spell spl sqlite ssl threads truetype unicode xml zlib

      and see if it works.

      Comment


      • #4
        The useflags it does need are:
        Code:
        dev-lang/php cli gd posix
        With those use flags set, the scripts should work. Though for me it is not able to find stuff in $PATH (like the etqw-demo) so, uhm, it does not work too well for me...

        Comment


        • #5
          ivanovic: What problems does it have with etqw-demo? Though I haven't touched that profile in like a month and last time I did I wasn't sure if it was even working at all, because unfortunately id got rid of a timenetdemoquit in that game.

          But yeah, it really should just need cli, gd, and posix.
          Michael Larabel
          http://www.michaellarabel.com/

          Comment


          • #6
            I installed the etqw demo (ETQW-demo2-client-full.r1.x86.run) via portage.

            Using pts 0.6.0, this happens:
            Code:
            $ ./phoronix-test-suite run etqw-demo
            
            ================================================================
            Etqw-demo isn't installed on this system.
            To install this test, run: phoronix-test-suite install etqw-demo
            ================================================================
            I have installed it systemwide, so it should be usable...
            Code:
            $ which etqw-demo
            /usr/games/bin/etqw-demo
            But okay, after installing it via ./phoronix-test-suite install etqw-demo, too, this is the result:

            Code:
            $ LC_ALL=C ./phoronix-test-suite run etqw-demo
            Would you like to save these benchmark results (Y/n)? n
            
            Video RAM:
            
            1: 128MB
            2: 256MB
            3: 512MB
            4: 640MB
            5: 1GB
            
            Please Enter Your Choice: 3
            
            ========================================
            Enemy Territory: Quake Wars (Run 1 of 3)
            ========================================
            
            ./etqw: line 2: cd: data/n./etqw.x86: No such file or directory
            
            ========================================
            Enemy Territory: Quake Wars (Run 2 of 3)
            ========================================
            
            ./etqw: line 2: cd: data/n./etqw.x86: No such file or directory
            
            ========================================
            Enemy Territory: Quake Wars (Run 3 of 3)
            ========================================
            
            ./etqw: line 2: cd: data/n./etqw.x86: No such file or directory
            
            Warning: Division by zero in /home/nils/Desktop/phoronix-test-suite/pts-core/functions/pts-functions-run.php on line 324
            
            ====================================
            Enemy Territory: Quake Wars:
            Video RAM: 512MB
            
            
            Average: .00 FPS
            ====================================
            Please tell me which info you need for further debugging and I will tell it you. I compiled php with these useflags:
            dev-lang/php-5.2.6-r1 USE="bzip2 cli crypt ftp gd gdbm iconv ipv6 ncurses nls pcre posix readline reflection session spell spl ssl truetype unicode xml zlib"

            Comment


            • #7
              I'm having a few problems using PTS 0.6.0 on gentoo now that I have it installed.

              I try commands like:

              Code:
              % phoronix-test-suite run wine
              Which gives the error:
              ===========================================================
              Wine isn't installed on this system.
              To install this test, run: phoronix-test-suite install wine
              ===========================================================
              
              % which wine
              /usr/bin/wine
              
              % wine --version
              wine-0.9.61
              I tried a few of the tests that I knew I had the prerequisites installed for like openssl:

              Code:
              % which openssl
              /usr/bin/openssl
              
              % phoronix-test-suite run openssl
              
              ===========================================================
              Openssl isn't installed on this system.
              To install this test, run: phoronix-test-suite install openssl
              ===========================================================
              The compress-gzip test does run once I install it (install only gets the .tar.gz, doesn't install anything).

              I think all the tests that I ran also gave this error just after executing it, just before the output starts for the actual test:
              Code:
              /usr/bin/xdg-screensaver: line 410: xset: command not found
              I don't want to overload this thread now, but I can continue to provide information if you like.

              My php was compiled with these USE flags: bcmath bzip2 cli crypt gd ncurses nls pcre posix ssl threads unicode xml

              My system is amd64:
              % uname -r
              2.6.24-gentoo-r7
              Last edited by xris; 05-10-2008, 11:45 AM.

              Comment


              • #8
                Pretty much all of the tests require that you install them locally through PTS rather than relying on system-wide installed versions.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by uncle_fungus View Post
                  Pretty much all of the tests require that you install them locally through PTS rather than relying on system-wide installed versions.
                  Yep in large part because different distributions use different arguments / optimizations while compiling, etc. By having a local copy for many of the tests is the only fair way of doing it.
                  Michael Larabel
                  http://www.michaellarabel.com/

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by xris View Post
                    I think all the tests that I ran also gave this error just after executing it, just before the output starts for the actual test:
                    Code:
                    /usr/bin/xdg-screensaver: line 410: xset: command not found
                    I don't want to overload this thread now, but I can continue to provide information if you like.

                    My php was compiled with these USE flags: bcmath bzip2 cli crypt gd ncurses nls pcre posix ssl threads unicode xml

                    My system is amd64:
                    % uname -r
                    2.6.24-gentoo-r7
                    That should be fixed in git now.
                    Michael Larabel
                    http://www.michaellarabel.com/

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by uncle_fungus View Post
                      Pretty much all of the tests require that you install them locally through PTS rather than relying on system-wide installed versions.
                      I see what you mean. The benchmarks are supposed to be testing hardware.

                      I have more problems. I went through and installed just about all the test suites.

                      A quick note when installing the gaming suite is that after you download and install the quake4 binary it can't find the test file on the server.

                      Code:
                      ====================================
                      Installing Benchmark: quake4
                      ====================================
                      
                      --2008-05-11 21:13:32--  http://www.phoronix-test-suite.com/benchmark-files/quake4-demo-1.tar.bz2
                      Resolving www.phoronix-test-suite.com... 70.85.96.187
                      Connecting to www.phoronix-test-suite.com|70.85.96.187|:80... connected.
                      HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
                      2008-05-11 21:13:33 ERROR 404: Not Found.
                      Then it gives some instructions for repairing it in case it was damaged.
                      I checked the URL directory and indeed that file was not there. I could not find any other reference to this on this forum so am including it.

                      Next, I have installed the graphics suite with no problems. When I go to run it I get, well... not much:

                      Code:
                      % phoronix-test-suite run graphics                                             
                      Would you like to save these benchmark results (Y/n)? n
                      
                      ====================================
                      Graphics Test Suite
                      ====================================
                      
                      
                      Running Graphics Test Suite...
                      
                      /usr/bin/xdg-screensaver: line 410: xset: command not found
                      
                      ====================================
                      Nexuiz (Run 1 of 3)
                      ====================================
                      
                      ./nexuiz-linux-x86_64-glx: error while loading shared libraries: libXxf86dga.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
                      
                      ====================================
                      Nexuiz (Run 2 of 3)
                      ====================================
                      
                      ./nexuiz-linux-x86_64-glx: error while loading shared libraries: libXxf86dga.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
                      
                      ====================================
                      Nexuiz (Run 3 of 3)
                      ====================================
                      
                      ./nexuiz-linux-x86_64-glx: error while loading shared libraries: libXxf86dga.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
                      
                      Warning: Division by zero in /usr/share/phoronix-test-suite/pts-core/functions/pts-functions-run.php on line 324
                      
                      ====================================
                      Nexuiz:
                      1024 x 768
                      
                      
                      Average: .00 Average FPS
                      ====================================
                      
                      /usr/bin/xdg-screensaver: line 410: xset: command not found
                      
                      ====================================
                      Doom 3 (Run 1 of 3)
                      ====================================
                      
                      
                      ====================================
                      Doom 3 (Run 2 of 3)
                      ====================================
                      
                      
                      ====================================
                      Doom 3 (Run 3 of 3)
                      ====================================
                      
                      
                      Warning: Division by zero in /usr/share/phoronix-test-suite/pts-core/functions/pts-functions-run.php on line 324
                      
                      ====================================
                      Doom 3:
                      
                      
                      Average: .00 FPS
                      ====================================
                      I installed the PTS using this ebuild, and renaming it to 0.6.0:
                      http://bugs.gentoo.org/attachment.cgi?id=150956
                      located at this bugzilla entry:
                      http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=216656

                      Comment


                      • #12
                        Regarding the Quake 4 profile, that is currently broken and known not to work. Quake 4 also depends upon the full retail copy, not the free demo of the game.

                        For Nexuiz it looks like you need libXxf86dga installed.
                        Michael Larabel
                        http://www.michaellarabel.com/

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by PeterKraus View Post
                          Hello,
                          I have already posted elsewhere,
                          but is there anyone running PTS on Gentoo flawlessly? I can't upload results, login.. also, the HDD space shows only one partition (9GB /) and not whole drive... Information about running programs are missing as well (using 0.5.0).

                          Thanks.
                          I'm assuming (from looking at other people's results) that the HDD space just lists whatever partition that is mounted as / .

                          I've only just now tried to login and upload results, and I cannot login or upload my results either. I'm assuming if you don't login it just gives an anonymous user on the PTS global site, so should still be able to upload.

                          Code:
                          $ phoronix-test-suite upload ~/.phoronix-test-suite/test-results/compression/test-1.xml 
                          
                          Results Failed To Upload.
                          If I try to log in with the details I registered with on PTS global it just gives: "PTS Global Account Not Found."

                          Also, the system-info command gave bugger all info until I installed the mesa-progs package which includes glxinfo. But even with that I don't get the motherboard info etc. From reading the 0.6.0 release notes, the Motherboard field is pulled from lshal. I've checked that I have this installed. I've even run lshal with various greps looking for some mention of my board or chipset, but I don't know what to look for, only this:
                          Code:
                          # grep lshal pts-functions_system_parsing.php 
                          		$info = shell_exec("lshal | grep \"$name\"");
                          		$info = shell_exec("lshal -u $UDI | grep \"$name\"");
                          But it's a lot of work working back through variables that I don't understand. I can't figure out what pulls in the screen resolution entry as well.
                          Otherwise, this is my system-info output:

                          Code:
                          $ phoronix-test-suite system-info
                          
                          ======================================
                          Phoronix Test Suite v0.6.0 (TRONDHEIM)
                          System Information
                          ======================================
                          
                          Hardware:
                          Processor: Intel Core 2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz (Total Cores: 2), Motherboard: Unknown, Chipset: Unknown, System Memory: 3954MB, Disk Space: 14GB, Graphics: GeForce 7600 GT/PCI/SSE2 (560/700MHz), Screen Resolution: Unknown 
                          
                          Software:
                          OS: Gentoo Base System release 1.12.11.1, Kernel: 2.6.24-gentoo-r7 (x86_64), X.Org Server: 1.3.0, OpenGL: 2.1.2 NVIDIA 169.09, Compiler: GCC 4.1.2

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Michael View Post
                            For Nexuiz it looks like you need libXxf86dga installed.
                            Yeah, silly of me. I installed libXxf86dga and it works great!

                            Comment


                            • #15
                              Chipset:
                              Code:
                              lspci | grep "Host bridge"
                              Motherboard - a combination of:
                              Code:
                              lshal | grep "system.hardware.vendor"
                              lshal | grep "system.hardware.product"
                              lshal | grep "system.hardware.version"
                              Resolution (if not using nvidia extensions):
                              Code:
                              xrandr | grep '*'

                              Comment

                              Working...
                              X