Announcement

Collapse
No announcement yet.

Updated and Optimized Ubuntu Free Graphics Drivers

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hi,

    Thanks for the driver updates. I think there is still something wrong with the drivers. there are now two opengl versions reported by glxinfo. One is 3.0 with glsl 1.3 and the other one is 3.3 with glsl 3.3(should be 1.5 i think). I tried running unigine heaven and linux version of doom 3 bfg edition and they do not work. In both cases shaders do not get compiled.

    Here is my glxinfo:
    http://www.pasteall.org/47210/bash

    Doom errors:
    http://www.pasteall.org/47211

    Unigine errors:
    http://www.pasteall.org/47212

    Comment


    • Hi,

      Thanks for the builds olibaf. even now that mesa is reporting gl 3.3 on iwy bridge, there is still something wrong with the intel graphics. I tried running Linux build of Doom 3 BFG and Unigine Heaven and in both cases shaders do not get compiled. I am currently doing some school work in LWJGL and my program that is using oppen gl 3.2 is not working with this build either.

      Comment


      • Originally posted by Dzony.Kalafut View Post
        Hi,

        Thanks for the builds olibaf. even now that mesa is reporting gl 3.3 on iwy bridge, there is still something wrong with the intel graphics. I tried running Linux build of Doom 3 BFG and Unigine Heaven and in both cases shaders do not get compiled. I am currently doing some school work in LWJGL and my program that is using oppen gl 3.2 is not working with this build either.
        is this related to the issue i mentioned above?

        i have the whole screen rendered in plain white when running the unigine demo/benchmark.

        Comment


        • Originally posted by a user View Post
          is this related to the issue i mentioned above?

          i have the whole screen rendered in plain white when running the unigine demo/benchmark.
          yes i have white screen in unigine too. If you run it from terminal you can see shader compilation errors being printed out.

          Comment


          • Only for fun.
            nothing serious.
            But I'm missing something here?

            "...
            DISPLAY=:0.1 LD_PRELOAD=/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_dri.so firefox
            /bin/sh: symbol lookup error: /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/radeonsi_dri.so: undefined symbol: _glapi_tls_Dispatch
            ..."

            "...
            nash@nash:~$ DRI_PRIME=1 VDPAU_DRIVER=radeonsi vdpauinfo
            display: :0 screen: 0
            EE ../../../../../../src/gallium/drivers/radeonsi/radeonsi_pipe.c:184 r600_create_context - Unsupported chip class 6.
            Segmentation fault
            nash@nash:~$ VDPAU_DRIVER=radeonsi DRI_PRIME=1 vdpauinfo
            display: :0 screen: 0
            EE ../../../../../../src/gallium/drivers/radeonsi/radeonsi_pipe.c:184 r600_create_context - Unsupported chip class 6.
            Segmentation fault
            ..."


            Latest ubuntu 13.10 and oibaf ppa.

            Comment


            • Originally posted by Dzony.Kalafut View Post
              yes i have white screen in unigine too. If you run it from terminal you can see shader compilation errors being printed out.
              oh, indeed

              Comment


              • Updated but not much changed on my side :

                OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
                OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
                OpenGL version string: 3.0 Mesa 10.0.0-devel
                OpenGL shading language version string: 1.30
                OpenGL context flags: (none)
                OpenGL extensions:

                but might be related either to the distribution (mint15) or the hardware (hd3000).
                Does anyone else have hd3000 running properly on openGL3.2 ?
                L.

                Comment


                • For those with white screen issues: I'd be very interested, if it works with my mesa packages from https://launchpad.net/~wsnipex/+archive/test

                  They are built with llvm-3.4 and also include DRI3 support. Raring and Saucy packages available.

                  Comment


                  • Originally posted by wsnipex View Post
                    For those with white screen issues: I'd be very interested, if it works with my mesa packages from https://launchpad.net/~wsnipex/+archive/test

                    They are built with llvm-3.4 and also include DRI3 support. Raring and Saucy packages available.
                    Hi,

                    I just tried packages from your ppa and results are the same as with olibafs ppa. Shaders are still not getting compiled. I don't know if some parts needed by mesa are still missing or there is some problem with intel drivers. Does anyone got opengl 3.2 working with ati or nvidia card and mesa 10?

                    Comment


                    • The latest intel drivers are causing frequent (albeit brief) compositor lockups on Sandy Bridge ... I think there was a regression, this hasn't happened to me in close to a year.

                      Comment

                      Working...
                      X