Announcement

Collapse
No announcement yet.

Updated and Optimized Ubuntu Free Graphics Drivers

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by oibaf View Post
    I can easily backport 1.19 as soon as it's in Debian, currently still at 1.17: http://packages.debian.org/source/si...l-vaapi-driver

    If you care you may ask the Debian maintainer to update to 1.19.
    Thank you very much, it would be really nice.

    Comment


    • Gave it a try again and... hmm?

      I gave it a try again. Unsuccess: with Radeon driver on HD5770 I got mixed results. While some loads are really faster, better and so on, in Xonotic it got horribly broken. While usual FPS is about matching with screen FPS, it can drop as bad as 2FPS on some scenes. Which makes xonotic really unplayable.

      So I had to revert this driver to stock. Probably it haves something to do with these tests and these patches. Looks like I got hit by the very same problem during test run.

      Comment


      • xswat ppa has the latest intel-vaapi driver version 1.19, would truly appreciate if this can be ported to the ppa as I would really not like to add another ppa related to video stack.

        TIA

        Comment


        • Originally posted by linuxforall View Post
          xswat ppa has the latest intel-vaapi driver version 1.19, would truly appreciate if this can be ported to the ppa as I would really not like to add another ppa related to video stack.

          TIA
          I tried backporting it but it fails to build: https://launchpadlibrarian.net/12416...TOBUILD.txt.gz

          libva also fails: https://launchpadlibrarian.net/12416...TOBUILD.txt.gz

          I have no time to debug this now.

          Comment


          • Originally posted by oibaf View Post
            I tried backporting it but it fails to build: https://launchpadlibrarian.net/12416...TOBUILD.txt.gz

            libva also fails: https://launchpadlibrarian.net/12416...TOBUILD.txt.gz

            I have no time to debug this now.

            Thanks I added the x-swat ppa and both files updated so they are working alongside your drivers without any issues.

            Comment


            • They are provided here for testing purpose only, anyway.





              Comment


              • [GM45] Non-responsive desktop on logging in with SNA enabled

                Hello oibaf, I am facing issues with packages from this ppa on my Core2Duo laptop with SNA (enabled via xorg.conf). On logging in from lightdm, the desktop appears with:
                1. A 'foggy' unity bar (the effect is similar to 'Aero Basic' on Windows where transparency is not supported)
                2. A blank notification area (no icons, clock or session-indicator)
                At this point, the entire desktop is frozen (but I can move my mouse) and I have to do a hard reboot.

                System specs:
                • Intel Core2Duo processor, Intel 4 series chipset, GM45 Graphics
                • Fully updated Ubuntu 12.10 AMD64

                Everything seems to work fine with UXA. Please help!

                Comment


                • Originally posted by slander View Post
                  Hello oibaf, I am facing issues with packages from this ppa on my Core2Duo laptop with SNA (enabled via xorg.conf). On logging in from lightdm, the desktop appears with:
                  1. A 'foggy' unity bar (the effect is similar to 'Aero Basic' on Windows where transparency is not supported)
                  2. A blank notification area (no icons, clock or session-indicator)
                  At this point, the entire desktop is frozen (but I can move my mouse) and I have to do a hard reboot.

                  System specs:
                  • Intel Core2Duo processor, Intel 4 series chipset, GM45 Graphics
                  • Fully updated Ubuntu 12.10 AMD64

                  Everything seems to work fine with UXA. Please help!
                  1. SNA is disabled by default for a reason .
                  2. File a bug as detailed in the first post if you want to see it fixed .

                  Comment


                  • Major bug.

                    Sadly, I am experimenting a major bug.

                    Until two weeks ago I was enjoying your improved drivers but I updated the drivers and all my screen is bugged (there are black stripes in the applications and graphical errors).

                    I experiment this bug only in a pc that has an AMD HD4890 graphics (r770). With an HD5750 and with an intel graphics all is ok.

                    I hope you could help me. Thank you in advance!

                    Comment


                    • Originally posted by rreina View Post
                      Sadly, I am experimenting a major bug.

                      Until two weeks ago I was enjoying your improved drivers but I updated the drivers and all my screen is bugged (there are black stripes in the applications and graphical errors).

                      I experiment this bug only in a pc that has an AMD HD4890 graphics (r770). With an HD5750 and with an intel graphics all is ok.

                      I hope you could help me. Thank you in advance!
                      Open a bug here:
                      https://bugs.freedesktop.org/enter_bug.cgi?product=Mesa

                      Comment

                      Working...
                      X