Announcement

Collapse
No announcement yet.

Updated and Optimized Ubuntu Free Graphics Drivers

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • I already pushed mesa + libtxc for precise. My mesa packages however are currently superseded by official Ubuntu ones (based on 8.0 branch rather than on master one). It make sense to use that now to spot possible bugs before the final mesa release. Once 8.0 is released I'll push again packages from master calling them 8.1. I'll push X driver later on.

    Comment


    • those people that want to spot bugs shouldnt use your ppa then.

      pretty pls push your ppa for precise now. id like to use that fancy opengl3 stuff, etc...

      i dont want to go back to 11.10.

      Comment


      • What do you expect on master vs. 8.0 branch? Intel is already OpenGL 3.0 on 8.0 and r600 is still not OpenGL 3.0 on master, unless you force it. Anyway is there something useful needing OpenGL 3.0?

        Comment


        • Hello, I'm interested in the work of Christian König, 3gdvl/vdpau.
          Today I noticed the update to the decoder.

          Comment


          • I pushed updated libdrm, -ati and mesa packages supporting r600 tiling for oneiric and natty. Precise users should wait until I sync current precise packages with my PPA changes.

            Comment


            • Updated libdrm and mesa packages for precise (Ubuntu 12.04) are building now.

              Comment


              • Hi oibaf,

                is is possible to test this bug?

                https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=45880

                "in mesa, src/gallium/winsys/radeon/drm/radeon_drm_winsys.c
                change all assignments of r600_virtual_address to FALSE
                ws->info.r600_virtual_address = FALSE;"

                Comment


                • thanks for the packages for precise.

                  whats the reason that the new xserver-xorg-video packages are hold back?

                  Comment


                  • Originally posted by questioneer View Post
                    thanks for the packages for precise.

                    whats the reason that the new xserver-xorg-video packages are hold back?
                    Time and motivation to work on something I don't use (I am still on natty).

                    Comment


                    • Originally posted by oibaf View Post
                      Time and motivation to work on something I don't use (I am still on natty).

                      uhm sorry, did i sound rude or something? wasnt meant that way. i was just curious if this was just some kind of bug on my system or if it was meant to be that way.

                      Comment


                      • Originally posted by questioneer View Post
                        uhm sorry, did i sound rude or something? wasnt meant that way. i was just curious if this was just some kind of bug on my system or if it was meant to be that way.
                        No problem, I pushed them now, so precise is completely supported now.

                        Comment


                        • Originally posted by unknown2 View Post
                          Hi oibaf,

                          is is possible to test this bug?

                          https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=45880

                          "in mesa, src/gallium/winsys/radeon/drm/radeon_drm_winsys.c
                          change all assignments of r600_virtual_address to FALSE
                          ws->info.r600_virtual_address = FALSE;"
                          Version 8.1~git1202111943.c565ff~gd with that change is building now. Let me know what you get so that I can eventually revert it.

                          Comment


                          • i appreciate your efforts very much.

                            thank you.

                            Comment


                            • Originally posted by oibaf View Post
                              Version 8.1~git1202111943.c565ff~gd with that change is building now. Let me know what you get so that I can eventually revert it.
                              downloaded and tested ok. i will not update my system for a while

                              i hope that developer will not ask me to test any more workaround

                              Comment


                              • Hi, multiarch version (i386) of your packages on x86_64 system not working. Here is ouput from i386 glxinfo:

                                Code:
                                $ LIBGL_DEBUG=verbose ./glxinfo
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/i386-linux-gnu/dri/tls/r600_dri.so
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/i386-linux-gnu/dri/r600_dri.so
                                libGL error: dlopen /usr/lib/i386-linux-gnu/dri/r600_dri.so failed (/usr/lib/i386-linux-gnu/dri/r600_dri.so: undefined symbol: radeon_surface_init)
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/dri/tls/r600_dri.so
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/dri/r600_dri.so
                                libGL error: dlopen /usr/lib/dri/r600_dri.so failed (/usr/lib/dri/r600_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/i386-linux-gnu/dri-alternates/tls/r600_dri.so
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/i386-linux-gnu/dri-alternates/r600_dri.so
                                libGL error: dlopen /usr/lib/i386-linux-gnu/dri-alternates/r600_dri.so failed (/usr/lib/i386-linux-gnu/dri-alternates/r600_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/dri-alternates/tls/r600_dri.so
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/dri-alternates/r600_dri.so
                                libGL error: dlopen /usr/lib/dri-alternates/r600_dri.so failed (/usr/lib/dri-alternates/r600_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib32/dri/tls/r600_dri.so
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib32/dri/r600_dri.so
                                libGL error: dlopen /usr/lib32/dri/r600_dri.so failed (/usr/lib32/dri/r600_dri.so: undefined symbol: _mesa_enable_imaging_extensions)
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib32/dri-alternates/tls/r600_dri.so
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib32/dri-alternates/r600_dri.so
                                libGL error: dlopen /usr/lib32/dri-alternates/r600_dri.so failed (/usr/lib32/dri-alternates/r600_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory)
                                libGL error: unable to load driver: r600_dri.so
                                libGL error: driver pointer missing
                                libGL error: failed to load driver: r600
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/i386-linux-gnu/dri/tls/swrast_dri.so
                                libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/i386-linux-gnu/dri/swrast_dri.so
                                ...
                                OpenGL vendor string: VMware, Inc.
                                OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 0x209)
                                OpenGL version string: 2.1 Mesa 8.0-devel (git-c565ff6 oneiric-oibaf-ppa)
                                OpenGL shading language version string: 1.20
                                ...
                                I have correctly installed both 64 and 32bit packages, 64bit version working, but 32bit not.

                                Comment

                                Working...
                                X