Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nouveau X.Org Driver Released With DRI3+Present, Maxwell, GLAMOR

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nouveau X.Org Driver Released With DRI3+Present, Maxwell, GLAMOR

    Phoronix: Nouveau X.Org Driver Released With DRI3+Present, Maxwell, GLAMOR

    The Nouveau development community released the xf86-video-nouveau 1.0.11 driver update to kick off the start of September. While you wouldn't guess it from the version number, this driver update is actually very significant and introduces a lot of new functionality and other improvements...

    http://www.phoronix.com/vr.php?view=MTc3ODA

  • #2
    Anybody test VSync with KWin yet? It works out-of-the-box like with radeon or GLXVblank is required?

    Comment


    • #3
      Originally posted by RussianNeuroMancer View Post
      Anybody test VSync with KWin yet? It works out-of-the-box like with radeon or GLXVblank is required?
      from the tag commit:

      Enable sync of swaps to vblank by default (Option GLXVblank "on").

      Comment


      • #4
        How to enable Glamor?

        I have a laptop with an NVIDIA 8400GS and Arch already has 1.0.11. How can I enable glamor acceleration? I've tried doing the same thing as with ATI but when I checked the logs it was still using EXA (no mention of glamor actually)

        Comment


        • #5
          Originally posted by Vidar View Post
          I have a laptop with an NVIDIA 8400GS and Arch already has 1.0.11. How can I enable glamor acceleration? I've tried doing the same thing as with ATI but when I checked the logs it was still using EXA (no mention of glamor actually)
          Are you on X Server 1.16? That's needed compared to Radeon.
          Michael Larabel
          http://www.michaellarabel.com/

          Comment


          • #6
            Originally posted by Michael View Post
            Are you on X Server 1.16? That's needed compared to Radeon.
            Ofcourse.

            Comment


            • #7
              Originally posted by Michael View Post
              Vidar

              How to enable Glamor?
              I have a laptop with an NVIDIA 8400GS and Arch already has 1.0.11. How can I enable glamor acceleration? I've tried doing the same thing as with ATI but when I checked the logs it was still using EXA (no mention of glamor actually)
              Glamor is only enabled by default with Maxwell GPUs, that's why it's disabled with you 8400GS.

              To enable it you may try adding:

              Option "AccelMethod" "glamor"

              To your xorg conf in the Section "Device".

              Why do you want to enable glamor may I ask ?

              Comment

              Working...
              X