Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nouveau Releases New Driver With PRIME Support

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by zzippy View Post
    Hrm, thought you would run some X manually built to /opt/xorg? Sent you a pm ;-)


    Yes. I replay your msg.

    And yes to. Any program I start using with prime is working and well. same the vmware 9 that with intel driver the 3d is a mess. Seems working better now. Less problems.

    But mine wish was to start ubunt/unit/compiz with this by default. Now with the unity/unity-greeter/compiz. The parser files inside /usr/bin "unity" and "compiz" arent used anymore.
    MAYBE this kind of hardware like mine work when using the "--setprovideroutputsource" mode ( like the usb one) . But I didn't test this. since when I use this in mine AMD card. The screen freeze because there is not the EDP/output configured. I need enter by ssh to try it.

    Ohh. but when using the ofload PRIME the both cards still working together. If you disable with vgaswitcheroo everything crash. and STILL no a way of SWITCH the card. INTEL/AMD.

    But the PRIME OFFLOAD is working 100%.

    Comment


    • #17
      Originally posted by fritzls View Post
      Any program I start using with prime is working and well.
      Since you already have working setup, maybe you check some gaming PTS benchmarks?

      Comment


      • #18
        Originally posted by RussianNeuroMancer View Post
        Since you already have working setup, maybe you check some gaming PTS benchmarks?
        The problem with games is I didn't play with them, mine environment is not prepared with BENCHMARKS programs, Is more a personal computer and the only one i tested was quake and just for proof concept.
        but I can try. this weekend.

        One funny thing i discovered today is. when using glxgears in discrete graphics card with the card ON I get a number of fps. If i disable the discrete card with vgaswitcheroo ( for energy). The glx still work but with almost the half of the frames.


        More than integrated intel. but half from when discrete was ON.

        Comment


        • #19
          cat /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
          0:IGD:+:Pwr:0000:00:02.0
          1IS: :Pwr:0000:01:00.0
          2IS-Audio: :Pwr:0000:01:00.1

          Intel
          DRI_PRIME=0 glxgears
          Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
          approximately the same as the monitor refresh rate.
          303 frames in 5.0 seconds = 60.463 FPS
          300 frames in 5.0 seconds = 59.999 FPS
          300 frames in 5.0 seconds = 60.000 FPS

          AMD6850M
          DRI_PRIME=1 glxgears
          Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
          approximately the same as the monitor refresh rate.
          8352 frames in 5.0 seconds = 1670.398 FPS
          7717 frames in 5.0 seconds = 1543.377 FPS
          8244 frames in 5.0 seconds = 1648.767 FPS

          echo "OFF"> /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
          cat /sys/kernel/debug/vgaswitcheroo/switch
          0:IGD:+:Pwr:0000:00:02.0
          1IS: :Off:0000:01:00.0
          2IS-Audio: :Off:0000:01:00.1


          DRI_PRIME=1 glxgears
          libGL error: failed to load driver: r600
          libGL error: Try again with LIBGL_DEBUG=verbose for more details.
          3158 frames in 5.0 seconds = 631.599 FPS
          3181 frames in 5.0 seconds = 636.130 FPS
          3096 frames in 5.0 seconds = 619.057 FPS


          What? the libgl render using CPU in this case?


          Seems yes..

          DRI_PRIME=1 LIBGL_DEBUG=verbose glxgears
          libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/tls/r600_dri.so
          libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/r600_dri.so
          libGL error: failed to open drm device: Invalid argument
          libGL error: failed to load driver: r600
          libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/tls/swrast_dri.so
          libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/swrast_dri.so
          libGL: Can't open configuration file /etc/drirc: No such file or directory.
          libGL: Can't open configuration file /home/arpia/.drirc: No such file or directory

          Comment

          Working...
          X