Announcement

Collapse
No announcement yet.

compiz refuses to work on atix1950pro

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #11
    Please consider a pastebin site (e.g., http://pastebin.com) in the future.

    As to your startup problem, make sure to set LIBGL_ALWAYS_INDIRECT=1 before starting compiz and make sure you tell compiz to use indirect rendering.

    Comment


    • #12
      With indirect mode it "works", but I've made some investigations.

      In Mesa we have src/glx/x11/dri_common.c, with
      _X_HIDDEN void driBindExtensions(__GLXscreenConfigs *psc, int dri2),
      which binds GLX extensions with DRI.

      This fn contains among others

      #ifdef __DRI_TEX_BUFFER
      if ((strcmp(extensions[i]->name, __DRI_TEX_BUFFER) == 0) && dri2) {
      psc->texBuffer = (__DRItexBufferExtension *) extensions[i];
      __glXEnableDirectExtension(psc, "GLX_EXT_texture_from_pixmap");
      }
      #endif

      So as 1st step I comment `/*&& dri2*/', then rebuild/reinstall libgl1-mesa-{glx,dri}, but nothing new.

      2nd step was to check what has __DRI_TEX_BUFFER.

      @globus-debian:.+src/mesa/drivers/dri$ fgrep __DRI_TEX_BUFFER . -R
      ./i915/intel_screen.c: { __DRI_TEX_BUFFER, __DRI_TEX_BUFFER_VERSION },
      ./i965/intel_screen.c: { __DRI_TEX_BUFFER, __DRI_TEX_BUFFER_VERSION },
      ./intel/intel_screen.c: { __DRI_TEX_BUFFER, __DRI_TEX_BUFFER_VERSION },

      Only drivers for intel has it, not radeon/r300.

      Am I correct?

      Comment

      Working...
      X