Announcement

Collapse
No announcement yet.

xf86-video-ati and XVideo

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • xf86-video-ati and XVideo

    Just built a git snapshot of the xf86-video-ati driver, checked out today, and while it is 4x faster than the RadeonHD driver (in 3D, with glxgears, only) on the X1200 GPU on my laptop, and does indicate support for XVideo, I don't seem to be able to run any application that makes use of XVideo as XVideo seems to crash. However, xvinfo does state XVideo is supported, but applications using it crash.

    Code:
    X-Video Extension version 2.2
    screen #0
      Adaptor #0: "Radeon Textured Video"
        number of ports: 16
        port base: 57
        operations supported: PutImage 
        supported visuals:
          depth 24, visualID 0x21
        no port attributes defined
        maximum XvImage size: 2048 x 2048
        Number of image formats: 4
          id: 0x32595559 (YUY2)
            guid: 59555932-0000-0010-8000-00aa00389b71
            bits per pixel: 16
            number of planes: 1
            type: YUV (packed)
          id: 0x32315659 (YV12)
            guid: 59563132-0000-0010-8000-00aa00389b71
            bits per pixel: 12
            number of planes: 3
            type: YUV (planar)
          id: 0x30323449 (I420)
            guid: 49343230-0000-0010-8000-00aa00389b71
            bits per pixel: 12
            number of planes: 3
            type: YUV (planar)
          id: 0x59565955 (UYVY)
            guid: 55595659-0000-0010-8000-00aa00389b71
            bits per pixel: 16
            number of planes: 1
            type: YUV (packed)
    At trying to run Xine, for example, I get this crash message:

    Code:
    Esto es xine (IGU X11) - un reproductor de vídeo libre v0.99.5.
    (c) 2000-2007 El Equipo de xine.
    X Error of failed request:  BadAlloc (insufficient resources for operation)
      Major opcode of failed request:  140 (XVideo)
      Minor opcode of failed request:  19 ()
      Serial number of failed request:  2327
      Current serial number in output stream:  2328

    Should I report this upstream to the xf86-video-ati developers as a bug, if so how (is there a bugzilla tracker?)

  • #2
    Are you using XAA and a compositing manager like compiz? If so you are hitting a limitation of XAA. Switch to EXA:
    Option "AccelMethod" "EXA"

    Comment


    • #3
      Originally posted by agd5f View Post
      Are you using XAA and a compositing manager like compiz? If so you are hitting a limitation of XAA. Switch to EXA:
      Option "AccelMethod" "EXA"
      I am using a compositing manager (Metacity), and most likely am using XAA as well (all is at default, only lines in Section "Device" are the video card and the driver, no other options). Will try with EXA, thanks a lot.

      Edit

      It helped a lot, thanks again.
      Last edited by Thetargos; 08-31-2008, 01:51 AM.

      Comment

      Working...
      X