Announcement

Collapse
No announcement yet.

"radeon" driver screen update problem

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • "radeon" driver screen update problem

    Hi,

    I'm using the latest "radeon" drivers from ubuntu intrepid, along with the corresponding mesa and xorg packages. My card is a Mobility Radeon X1400. I get screen redraw problems like the attached screenshot. This happens with both EXA and XAA, and with Compiz and Metacity (tried all 4 combinations).

    I should probably mention that the only app I see this problem with is Evolution, and only the mail compose window. Has anyone seen similar problems/ know of any workarounds?


  • #2
    Same card on ubuntu hardy using xorg-pushers repo for git versions. No such problem here.

    There was a recent change to radeon to set GARTSize default to 32. Maybe intrepid didn't get this yet. If not, you might improve performance by putting this in your xorg.conf driver section:

    Option "GARTSize" "32"

    I've actually gone to "64", but "32" probably is all that's needed.

    hth

    Comment


    • #3
      Originally posted by paul View Post
      There was a recent change to radeon to set GARTSize default to 32. Maybe intrepid didn't get this yet. If not, you might improve performance by putting this in your xorg.conf driver section:

      Option "GARTSize" "32"

      I've actually gone to "64", but "32" probably is all that's needed.
      Interesting, but I had already set the GARTSize to 64 a while ago for other reasons. Just tried again with "32" (just for the heck of it), but the same issue remains.

      Comment


      • #4
        Setting GART size > 32 is not reccomended as 32 is hardcoded in places and it may cause bugs.

        I don't know the detail - just repeating what the devs have said on #radeon.

        Comment


        • #5
          Originally posted by mrinaldotnet View Post
          Hi,

          I'm using the latest "radeon" drivers from ubuntu intrepid, along with the corresponding mesa and xorg packages. My card is a Mobility Radeon X1400. I get screen redraw problems like the attached screenshot. This happens with both EXA and XAA, and with Compiz and Metacity (tried all 4 combinations).

          I should probably mention that the only app I see this problem with is Evolution, and only the mail compose window. Has anyone seen similar problems/ know of any workarounds?
          Also occured for me on Xpress200M with Inrepid + TormodVolden's GIT radeon. I havn't checked if it also occurs with the Inrepid's radeon driver.

          Comment


          • #6
            There's the possibility that this was a bug in evolution - the problem has disappeared after a round of updates.

            Comment


            • #7
              recent change to radeon

              There was a recent change to radeon to set GARTSize default to 32. Maybe intrepid didn't get this yet. If not, you might improve performance by putting this in your xorg.conf driver section:

              Comment


              • #8
                Originally posted by sahara4 View Post
                There was a recent change to radeon to set GARTSize default to 32. Maybe intrepid didn't get this yet.
                This change is included since intrepid alpha4.

                Comment

                Working...
                X