Announcement

Collapse
No announcement yet.

Asked before ? Mobility X1400 with Open Source Driver

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Asked before ? Mobility X1400 with Open Source Driver

    Current setup:

    Dell E1505
    ATI X1400
    1GB Ram
    Ubuntu 7.10 Gutsy

    When I tried using the Open-Source ATI drivers that came with gutsy, I can't start X because "no screens found". A quick peek at the Xorg.0.log indicates the ati driver doesn't appear to *actually* support this card? (well..it doesn't show up in the list of cards it's trying to find)

    Anyway, I've been poking around in this forum for a bit but I'm not really seeing any "HowTo" for getting the open source driver to work for the X1400.

    Is there a different Open-Source driver I'm supposed to be using ? What's the avivo driver?

    I apologize if this question has been asked, but I'm just not finding anything in the forums and/or from googling to discover why my laptop refuses to use the Open-Source driver (it defaults to vesa)

    TIA,
    Jon

  • #2
    you should install/compile latest version from git repo

    watch out,becouse make install copies lib to /usr/local... ,which is not right location in ubuntu




    http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item=843&num=1

    Comment


    • #3
      Originally posted by mile View Post
      you should install/compile latest version from git repo
      Install what? Avivo or ati ?

      Comment


      • #4
        RadeonHD. Follow that mentioned Phoronix how-to above. Avivo is a dead driver now and RadeonHD is where the development efforts are being focused on.
        Michael Larabel
        http://www.michaellarabel.com/

        Comment


        • #5
          Thanks - I'll post if I have any issues.

          Comment


          • #6
            So far, so good - I can suspend/resume now!

            No 3d - but I don't really care about that. I haven't tried plugging in my second monitor yet.

            Any good howto's for this driver's configuration in xorg.conf?

            Comment

            Working...
            X