Announcement

Collapse
No announcement yet.

RadeonHD and ATI Mobility X1600

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • RadeonHD and ATI Mobility X1600

    Hi all,

    I just tried to use the radeonhd driver with a Mobility Radeon X1600 but I can't get it to work. I followed the guide on

    http://www.phoronix.com/scan.php?pag...item=843&num=1

    and removed the "Monitor" section of my xorg.conf but X always starts with the vesa driver.

    Trying "cat /var/log/Xorg.0.log | grep radeonhd" gives nothing.

    Any ideas?

    Thanks!

  • #2
    I did a fresh install and X couldn't even start last Sunday.

    How come one day it works, the other day it doesn't?

    Comment


    • #3
      If you post some more info (log messages etc.) either here or on the radeonhd mailing list (radeonhd@opensuse.org, archive at lists.opensuse.org/radeonhd) someone will probably be able to help. I think you need to subscribe to the radeonhd list before posting, not 100% sure.

      Comment


      • #4
        I had exactly the opposite...the driver worked after a fresh install.

        Comment


        • #5
          Originally posted by Canalzo View Post
          I had exactly the opposite...the driver worked after a fresh install.
          I'm on an Acer TM8204 laptop with ATI Mobility RADEON X1600. When I try to run X with radeonhd, it fails and the logs say:
          Code:
          # grep -i radeon /var/log/Xorg.0.log
          (--) PCI:*(1:0:0) ATI Technologies Inc M56P [Radeon Mobility X1600] rev 0, Mem @ 0xc0000000/28, 0xb0100000/16, I/O @ 0x2000/8
          (II) LoadModule: "radeonhd"
          (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//radeonhd_drv.so
          (II) Module radeonhd: vendor="AMD GPG"
          (II) RADEONHD: X driver for the following AMD GPG (ATI) graphics devices:
                  RV505  : Radeon X1550.
                  RV515  : Radeon X1300, X1550, X1600; FireGL V3300, V3350; FireMV 2250.
                  R520   : Radeon X1800; FireGL V5300, V7200, V7300, V7350
                  RV530  : Radeon X1300 XT, X1600; FireGL V3400, V5200.
                  RV535  : Radeon X1300, X1650.
                  RV570  : Radeon X1950 Pro/GT.
                  R580   : Radeon X1650, X1900, X1950, FireStream 2U.
                  R600   : Radeon HD 2900 XT.
                  RV610  : Radeon HD 2400 Pro/XT.
                  RV630  : Radeon HD 2600 Pro/XT.
                  M52    : Mobility Radeon X1300, X1350.
                  M54    : Mobility Radeon X1400, X1450, X2300.
                  M56    : Mobility Radeon X1600, X1700; Mobility FireGL V5200, V5250.
                  M58    : Mobility Radeon X1800, X1900; Mobility FireGL V7100, V7200
                  M71    : Mobility Radeon HD 2300.
                  M72    : Mobility Radeon HD 2400.
                  M76    : Mobility Radeon HD 2600.
                  RS690  : Radeon X1200.
          (II) RADEONHD(0): Initializing INT10
          (II) RADEONHD(0): Primary V_BIOS segment is: 0xc000
          (**) RADEONHD(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
          (WW) RADEONHD(0): Unknown card detected: 0x71C5:0x1025:0x0092.
          (--) RADEONHD(0): Detected an M56 on an unidentified card
          (EE) RADEONHD(0): Cannot map connectors on an unknown card!
                          radeonhd_at_opensuse.org.
                  or file a bug for the radeonhd component
                  of the X.Org product at bugs.freedesktop.org.(II) UnloadModule: "radeonhd"
          Is my video card supported? It seems so...

          Comment


          • #6
            Your card should be supported. I'm not sure if that exact message is still in the code, but I *think* it has been changed recently now that the driver pulls all the connector information from AtomBIOS for most systems.

            How recent is the code you are running ? There have been a lot of important changes in the last few days.

            Did the driver work for you other than the log message ? If not there are probably other error messages, typically down near the end of the log. If the latest driver code is not working for you, can you paste the full log into an email and send it (along with description of symptoms) to the radeonhd mailing list ? You can post the full log here as well or just let us know when it's working for you.
            Last edited by bridgman; 11-26-2007, 10:03 AM.

            Comment


            • #7
              Originally posted by heruan View Post
              I'm on an Acer TM8204 laptop with ATI Mobility RADEON X1600. When I try to run X with radeonhd, it fails and the logs say:

              Is my video card supported? It seems so...
              Update to a recent version.

              Comment


              • #8
                Originally posted by heruan View Post
                I'm on an Acer TM8204 laptop with ATI Mobility RADEON X1600. Is my video card supported? It seems so...
                I tried some weeks ago on the same laptop and the radeonhd driver worked.

                Comment


                • #9
                  Yes sorry, I was using the deb package on Ubuntu Gutsy repository (version 0.0.1+git20070918-1ubuntu1).
                  I'll wait an updated packaged!

                  Comment


                  • #10
                    heruan,

                    try if this one works with your Ubuntu (it was made for Debian, but oh well):

                    http://packages.debian.org/experimen...video-radeonhd

                    Comment

                    Working...
                    X